Thursday, September 30, 2010

Petang Yang Miang



Hidup sebagai seorang student memang agak menyeramkan... Assignment banyak, duit pokai, lecturer tak cun, selalu mengundang keresahan dan tahap ketensyenan pelajar... 

Bila tension, mulalah teringat zaman sekolah... Senanglah sikit... 
Bila kat sekolah, teringat zaman tadika... Lagi senang... 
Bila kat tadika, teringat zaman dalam perut... Bapaklah senang... 
Duk dalam perut mak taw makan tido je... Langsung takde assignment... Tapi bila dah kerja nanti mesti teringat balik zaman kat U kan...

 Sekarang aku just berangan nak kahwin pastu hasilkan anak je... Hik3 

Pheeewiitt

Pabila Makanan Dibuat Mainan


Alolo... Kiutnya...





Ni rumah Papa Yokies... Comel gila...







Aaaarrrrr!!









Ni kek sebenarnya... Tapi sume pergi makan buntot dia dulu... Kesian dia dah takleh berak...

Saturday, September 25, 2010

Giler Pesbuk Punya Pasal












Calon Isteri Pilihan Mak & Pak Mentua



Setiap mak dan bapak mentua pasti menginginkan menantu yang terbaik untuk anak-anak mereka... Berikut merupakan calon-calon terbaik yang telah dipilih...


Name: Patimah bt Paiman
Umur: 23
Pekerjaan: Penarik kereta
Hobi: Anyam ketupat, belai kucing dan main rubik


Name: Doyah bt Karim
Umur: 25
Pekerjaan: Tokey workshop
Hobi: Main batu seremban, congkak dan baca novel cinta



Name: Maimunah bt Jomblo
Umur: 22
Pekerjaan: Babysitter
Hobi: Bela tupai, hias rumah dan menjaga orang-orang tua



Name: Rapeah bt Mustopo
Umur: 20
Pekerjaan: Student Matrik (2 kali repeat)
Hobi: Baca Reader's Digest, tengok Spongebob dan bersolek




Name: Sharipah bt Kassim
Umur: 22
Pekerjaan: Suri rumah
Hobi: Menyanyi, buat kek coklat dan merias kuku


Name: Wan Nur Saadah bt Gonjol
Umur: 27
Pekerjaan: Menguruskan sebuah butik kecantikan
Hobi: Main konda-kondi, online dan main Friendster

~Pilihlah calon isteri anda dengan bijak dan berhemah~

Rules Of Stupidity



Fakulti yang aku belajar kat UKM ni nama beliau Fakulti Sains & Teknologi (FST)... Selain dari bangunan berlumut hijau dan dinding yang tak pernah bercat, FST ni banyak lagi keunikannya yang tersendiri...

Sistem mentor-mentee kat fakulti ni memang sungguh mencelakakan... Kat matrik dulu pun ada jugak mende alah ni... Setiap kali ada perjumpaan, aku akan terbaring sambil berpikir nak pergi ke tidak... Tapi memang sampai sudah lah aku terbaring je... Sekarang kat sini pulak kalau nak ambik slip exam, kena ada 3 sign mentor... Kalau tak cukup 3 sign takleh ambik slip exam dan kalau takde slip exam mana boleh nak ambik exam...  


Apa sengih-sengih? Grrr!

Thursday, September 23, 2010

Evolusi Seluar


Zaman dulu-dulu...















Last-last tinggal macam ni je...


Lumba Bogel Sambil Berbasikal



Bab-bab sukan ni yang aku minat cuma bola sepak laki, tennis wanita, dan bola tampar pantai wanita... Lumba beskal ni aku tak minat langsung... Tapi bila tengok dekat-dekat, lumba beskal ni sebenarnya bukan sekadar lumba beskal... Sukan ni hanya mampu disertai oleh mereka-mereka yang berani dan betul-betul ada telor sahaja...  

Tengoklah betul-betul baju diorang... Sesetengah penonton mungkin akan terasa horny tapi aku tak... Kalau dah ketat tu kompem lah akan ada something yang tersembul-sembul sana sini... 

Haa... Ambik kau... 

Dari jauh pun dah boleh nampak... 
Macam buat kempen '1 Malaysia, 1 Telor' 

Sape gay angkat tangan!

Sape menang aku nak bagi hadiah kerusi spesel ni... 
Senang lagi selesa...

Nama Gelaran Team EPL




Liga Perdana Inggeris memang terkenal dengan nama jolokan pasukan-pasukan mereka yang sama hebatnya dengan Liga Super Malaysia... Kat Malaysia ada nama The Red Warrriors, Tok Gajah, Tok Keldai, Sang Penyu, Sang Lembu, Sang Siamang dan macam-macam lagi... Disebabkan team EPL rasa tercabar dengan kehebatan pasukan Malaysia, mereka pun buat la jugak nama gelaran untuk team masing-masing... 



Pasukan terhebat dunia, Manchester United a.k.a The Red Devils


Pasukan yang baru berjinak-jinak dengan bola sepak, 
Loserfool a.k.a The Reds


Pasukan biasa-biasa yang tak ternama, Fulham a.k.a The Cottagers


Pasukan skandal seks, Chelsea a.k.a The Blues


Satu-satunya pasukan bola sepak yang suka berlatih menggunakan bola basketball, Tottenham Hotspur a.k.a Team Ayam

Tuesday, September 21, 2010

The Magical 'F' Word


Ketahui care-care menggunakan perkataan F*** dengan betol... 
Hayatilah dengan berhemah...

video


Don't think rubbish.

Monday, September 20, 2010

Seni Jalanan Yang Berseni



Ni lah seni jalanan yang sangat santik dan semat... Teruja aku melihatnye... Kebanyakannye dilukis pakai krayon aje... Memang gempak ah...













back to top