Sunday, April 1, 2012

Kemaluan Di Jalan Raya



Minggu lepas-lepas aku pergi keluar nak cari kepala plug. Plug lama dah terbako. Kalau nak tengok terbako cemana, pergi carik kat belakang longkang kolej aku. Entah-entah babi kat situ dah buat main gentel-gentel kot.  

Berbekalkan motor sekali ngan helmet pinjam dari kengkawan, aku pun keluar. Kereta di jalanan banyak tak banyak aje. Ada kereta pink, vespa tua, ada jugak kereta Kancil yang diubahsuai menjadi Mitsubishi Lancer konon-kononnya. Nasib baik aku tak tertipu. Aku bawak motor slow-slow bila kat depan aku ada pempuan bawak kereta. Nokharom tak reti tengok line jalan. Habis dua-dua line dia nak ikut sekaligus. 

Dah beli plug baru, aku start motor. Tapi tak hidup-hidup pun. Bila tengok balik, kunci motor pun dalam kocek aku lagi. Terasa lembu seketika. On the way nak balik tu, aku berenti kat traffic light. Lampu merah. Kat sebelah aku ada kereta bawak satu family. Dalam tu ada budak-budak kecik. Tengok dari jauh pun dah taw annoying. 

Aku peratikan aje diorang tu. Tetibe, budak-budak tu tunjuk-tunjuk kat aku, pegang-pegang kepala. Siap buat lambang X. Aku mula malas nak layan pastu diorang tunjuk-tunjuk kat helmet aku. Last-last, baru aku paham yang diorang nak bagitaw aku tak ikat pun helmet aku. Aku terkesima kejap. 


Lampu dah hijau, aku terus pecut. Malas aku nak ikut cakap budak-budak. Puiiihhh.

36 comments:

Wadi AR said...

malu lettewwwww

Dee said...

kanak2 pon memahami keselamtan di jln rye.haha maluuuu wooo

Mk Syahir said...

cenggitu je kene ngan budak2..hahahaa xD

mizz RFL said...

hahahah ego ye.. xnk dgr nasihat yg bagus dr adik2..

Anonymous said...

ikat tali keledar anda. ingatlah mok abohh. XD

Rozuan Ismail said...

alamak sentap.huhu

Camy Alya said...

Haha. Budak-budak kecik sekarang bukan main advance :D

ijam ismail said...

bw here

El-Janna said...

keh99787

yuyu said...

haha..bahasa isyarat tu..

Mohd Ridwan said...

rempitye tapit...!Hahaha~

Areliff said...

nokharoomm ha3

nia marlissa said...

pehh tere bdak tuh mnjaga keselmatan jlan raya . superbike ke tuh ?

Puteri Iqa Izyan said...

budak kecik pun tau. muehehehe

azri johan said...

lol

kay_are said...

ikat tali topi keledar dengan kemas.. ingatlah orang yang tersayang. pesanan ini dibawa oleh kementerian jalan raya..

nadey said...

lukisan ko lawa gile!!!!!!!!!!!!!!!

memang sinonim ukm dengan babi! yeah! weh ko dh keje ke??? ko ingat lagi x aku???

aishasaad said...

hahaa... awk mmg ske mencarut eh..hha
anyway carutan awk tu sweet la jgak.

Rulita.park said...

jhahaha anak kecil tu baik dia kasih tau helmet kamu tali pengaman nya belom terpasang hahha :D bahaya tau..
ckckck :D haha

najwa aminah abas said...

kau buat hidung aku berair. owh, silap, bukan kau, aircond dalam bilik ni.

babi main gentel2 ke? haha

nurdani said...

haha. bagus budak2 tu

Sis AI said...

Hahaha! Kna sound dgn budak2.. Rileks la bro.. Itu nmanya prihatin.. :)

EG said...

Kah3. Cakap budak2 pon tak nak dengar.

budakampung said...

kahkahkah..kan dah kena sedass! malu woooo~

storyofateenagers.blogspot.com/2012/04/rooftop-rant-hlovate.html

kisah hati said...

ko sebenarnya pakai helmet terbalik kan?

xila riston said...

meowwww....

lisa said...

haha malu ;p

Cik Yatt said...

ops..merah muke tu...lalla

Amirul Afika said...
This comment has been removed by the author.
Mimi Syamira said...

hahahahaha~

Anonymous said...

tapit gemok

Anonymous said...

haaaa terasa kau di hati..ha ha ha

Eyka said...

nokharom cite ni je..ciss..haha:P

LynnDamya said...

malas kannnn nk ikut ckp budak-budak (u_u)

Diyana Nordin said...

hahahaha..kau malu sebb kalah ngan budak2....diorng tu mesti sivik dapat A tuh...

Anonymous said...

Quels sont les meilleurs sites et blogs dédiés à la lecture et de la littérature?

back to top