Wednesday, April 21, 2010

Trend Artis Malaysia


Sekadar gambar hiasan

Seperti yang ramai sedia maklum, artis-artis Malaysia ni memang sangat pandai berlakon. Memang berbakat tinggi mengalahkan pornstar-pornstar di dunia.

Okey, first skali bila pergi mahkamah, kenalah pakai spek mata besar gajah, kena pakai kain kat kepala. Alah, yang pempuan pakai atas kepala tu. Apa nama dia yek? 'Tudung!'. Haa, betul tu Siti.




Betul tak? Tapi, kalau kat luar mahkamah nak pakai apa pulak? Takkan nak pakai cam nak pergi mahkamah, ye dak? Tudung ngan spek mata besar gajah hanyalah untuk pergi mahkamah aje. Kat luar kena lah pakai yang simple-simple je. Takleh tutup-tutup, nanti peminat tak suka.

Aku tak tipu pun kan artis-artis Malaysia ni memang pandai berlakon... Lagi-lagi Fasha Sandha. Dalam drama, dalam filem, tak abes-abes jadi watak gadis Melayu yang innocent, yang paling baik, kalau pijak babi pun babi tu menangis slow-slow je. Yang paling takleh terima dia kacau rumah tangga aku ngn Nora Danish. Oh Nora Danish ku.

Ada yang lagi kelakar. Aku pernah tengok Melodi dulu. Ada lah sorang artis tu, bila ditanya pakai botox ke tak pasal kulit muka dia makin licin dan cantik, dia jawab, "Oh, mungkin sebab saya ambik air semayang selalu" Aku tak ingat pulak lah sape.

Lagi satu hal, artis-artis ni kalau nak berpiknik ke, nak release tension ke, mesti pegi oversea. Berkelah kat tepi kolam lah, kat tepi pantai lah. Itu takde salahnya. Yang jadi salahnya bila artis Malaysia ni tetibe bertukar jadi artis bukan Malaysia, jadi omputeh. Bila kat tepi pantai tu mesti nak berbikini. Kalau tak berbikini nanti takut dituduh sebagai orang kampung yang tak mampu beli bikini. Ikot bahasa omputeh, tak atas kepada tarikh lah.

Ada gak sorang artis ni dah start pakai tudung. Alhamdulillah, sejuk hati bila dengar tu. Tengoklah gambar beliau.


Cantik kan?

Masa aku kecik-kecik dulu, aku pikir sume artis ni cam perfect. Kulit putih, takde jerawat, licin, rambut cantik. Rupanya baru aku sedar kewujudan mekap di dunia ni. Bayangkan muka-muka artis ni takde mekap. Mesti rektum itik kat lagi comel.

Tapi, dalam banyak-banyak artis kat dunia ni sorang je yang aku respect.


Dia mungkin nampak bodoh, tapi dia langsung tak bodoh.

54 comments:

syuk said...

. Dalam drama, filem tak abes2 jadi watak gadis Melayu yg innocent, yg paling baik, kalau pijak babi pun babi tu menangis slow2 je

Faiz Tapit said...

heheh

efyna.pinkladies said...

aku respek mr bean sebab aku tak rase dye pkai makeup tebal2. haha!

Faiz Tapit said...

btol tu... hahah

LeYnA said...

haha...mr bean the best~

Faiz Tapit said...

yup... budak harvard kot

Siti Mashitah Saidin said...

tapi mr bean x leh pkai tudung... hahahaha~

Why Farouk said...

hahahahah!
like gler sama ini post!

Faiz Tapit said...

bgus2!! heheh

NURUL NAZIRA said...

haha,, aq pun suke mr bean ouh

Faiz Tapit said...

mr bean gak tebaik... hahah

Aunty P Baek :) said...

Aunty P Baek likes this.

budakkecik said...

Dunia akhir zaman, semakin ramai manusia yg tak tau mana halal atau haram...mana baik atau buruk...yg haram dihalalkan...yg halal tak dipikirkan...

ika~~ said...

pijak babi pun babi tu menangis slow2 je

hahahaha!

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

haha.. i like this post...tapi nape babi tu nanges slow2 ek..hahah

by the way sye penah tengok muke fahrin depan2 time wat shooting kat upm..hahah..member2 sume berebot2 ambik gmbar...oppsss..excuse me..muke die pon lobang2 gak..mekapnye ya ampun, serius tebal taw..puteh melepak..huhuhuhu.... so kite2 yg org biase ni, bersyukurla dgn ape yg ade, takyah tru artis...diorg tak perfect pon.. =)

uNa da wiTch said...

like ini story ! .
siyez benci dgn sundal tuh .
drma ke filem sal dia mmg haram nak tgk . nk muntah . heh
er kesian babi kna pjak slow2 tuh .
arap2 sundal tu tao la cmna nak samak .

violet VC said...

ak pon xsuke si sendat tuh..huhu

Amalina Jo said...

lawak lah bro ini entry! :D

light of happiness said...

hahahaa. bez! ( 2 jerk mmpu taep )

an_nur said...

hak3.. gilew bez! ^_^

Emilia Emira said...

hahaha lam banyak2 pic artist yang last skali gakz berkenan...natural beauty..agaga~xth laa klu dye pn mekap kan..

Heidi Shafiq said...

bile tgh senang mmg la lupe tuhan dorang tu..

cliché said...

artis mementingkan dorg pny physical appearance.. kite doakn mereka dpt hidayah ye.. :)

Syamimi Nadia said...

apo nak dkato...
dunia dah maju...mintak jauh dr perangai cmtu

Siti Zafira said...

Haha. LOL.

Serius, aku hulurkan salutku kepada engkau sebab entri di atas.

Sinikal yang mengesankan beb! Bravo! ^^b

nur husna said...

diorang ni an. xpenah syuko jdi islam. aku rasa kalau britney spears tahu agma sebenar pon dye xjdi mcm tu.

Anonymous said...

xleh blah ayt xatas kepada tarikh..hahaha..up to date ye x..

AIMAN said...

menarik2.. harap2 artis2 tu baca entri nih

Wahida Nasution Thakhrim said...

entry yang sangat berani.. bagus3..

misz eyesha™ said...

huhu like it :)

Alia Nasir said...

yang cakap "mungkin selalu amek air sembhyang tu " anita sarawak :)

mogobja said...

HAHAHA. pijak babi.. nges slow2.. haram y comel :P

It's Me, Shah! said...

orang sekarang ni pakai tudung sb nk berfesyen je. mane pikir aurat pun. lg2 artis. baik xpayah pakai tudung kalau nampak dada, nampak rambut

It's Me, Shah! said...

sorry kalau yg terasa, tp aku rasa skrg, ramai perempuan bertudung hanya semata2 untuk berfesyen sjh. xd fikir tentang aurat lngsung. sb ape, pakai tudung dh tp nampak dada, nampak rambut, yg berbonggol besar. boleh nampak di mana2 shj, lebih2 lagi ARTIS. demn!

Abu said...

aku... tak tau nak kata apa2 dah nie.. sebab apa yg ko kata tu semuanya betol...ahahahahha

em said...

tak baik a weh kutuk2 nanti ko jadi artis ko g ckp depan2 k..huh! xbeik mengumpat

fairuzsyuhaimi said...

tiga perkara aku nak cakap
1. fasha dah bomoh kau
2. mr. bean tu pengotor menurut cikgu aku...
3. bukan bert yg tulis

Ciao Annin-sama said...

Aku suka entri ko ni! XD

super-1 JR. said...

mr bean nmpk cam bodoh tp die professor beb.

ryue_san said...

mr bean nampak je bodoh,,tp x bodoh..yg sedey bila org tu nmpk cam pintar tapi bodoh..hik3
kesimpulannya aku suka mr bean wakakaka
dan aku suka post ko

sema' said...

sape komen bolehh romen? wadepak ! ".
sukee gle post ngko.
aku pon menci fasha sundal tuu.
ei. wat muka ta besalahh plak uh. (-.-)
kesian kat kaka aku NORA DANISH tu. bhahaha. ;p

Jabir said...

gagaga,,, terbaik post mu ni :)

LavenderPurpleMe said...

hehe~ like pix zila tuh...tu bru cara pkai tudung yg btol...ngeh3 and aku pun xsuke c pasa sundal malam tuh...erm okaii bukan aku jer..tp stu umah aku xsuke...huk tp xpe..aku ttp suke ko paiz..opps suke paiz nyer blog...gyahahaa~ ;D

MiZ Rayy said...

I like Mr. Bean... =)

adibah aziz said...

please sencored their eyes .

Anonymous said...

haha nora danish terbaik <3 aku setuju dgn kau bang,artis malaysia nowadays haih -.- idk wht to say lahh,speechless :p mr bean juga terbaik ! hehe

Anonymous said...

haha nora danish terbaik <3 aku setuju dgn kau bang,artis malaysia nowadays haih -.- idk wht to say lahh,speechless :p mr bean juga terbaik ! hehe

Anonymous said...

haha nora danish terbaik <3 aku setuju dgn kau bang,artis malaysia nowadays haih -.- idk wht to say lahh,speechless :p mr bean juga terbaik ! hehe

winny said...

bt0l ! mmg stuju ! x leh diterime akal !

El said...

aku respect gile idea and logical thinking kau dude. haha. sangat betul.
check entry ni, aku mention blog kau
http://el-elsays.blogspot.com/2011/08/5-blog-feveret-aku-minggu-ini-tajuk-dah.html

fatin syahirah :) said...

artis yang elok2 pakai tudung pastu tiba tiba tak pakai tudung, lagi cem pfffft

Anonymous said...

kat mahkamah mmg wajib pakai tudung lahh.

fafa muse said...

dah excited part zila bakarin pakai tudung. scroll ke bawah tetiba juling balik mata aku dah. bengong punya pompuan.

Anonymous said...

fasha sundal??
baiklah, aku dah ada bukti dah..tunggu untuk disaman okey!

back to top