Tuesday, March 15, 2011

Gadis-Gadis Malaysia Kini


Aniyongheyong! (Aku tak reti Korea, mampos lah)

Tolak tepi tsunami, tolak tepi ratu porno, tolak tepi apa-apa yang boleh ditolak tepi... Skang aku nak tolak ke tengah pasal gadis-gadis Malaysia kini... Eh, macam nama surat kabo pulak... Takpelah, janji surat kabo ni takde cite pasal ratu porno atau menyiarkan karikatur yang menggemparkan sejarah dunia... Takde kan? Kan?

Aku bukak pesbuk je mesti nampak mende yang common... Nama pompuan Melayu tapi profile pic gambo laki Korea yang suci, putih lepak, tulus-mulus, mintak ditampo setiap minit... Apa neraka nya camtu? Aku sebagai lelaki Melayu sejati terasa tercabar, terasa mahu berperang dengan abang-abang Korea... Biarlah aku tak pandai buat muka gay, biarlah aku tak pandai nak selamkan kapal selam Malaysia... 

Sikit-sikit K-pop, sikit-sikit K-pop! Kau orang taw tak K-pop tu hape sebenarnya? Konek popeye! Kah3... 

"Tak payah pakai minyak lintah, makan bayam je cukup" - Abang Popeye

Apa sudah tak ada ke lelaki Melayu yang ganteng-ganteng? Yang berbadan sasa, yang berkulit sawo matang, yang reti format laptop, yang pakai boxer Spongebob, yang hisap rokok Dunhill Fine Cut setiap hari? Ahh... Kenapa mesti abang-abang Korea yang dipilihnya... 

Kenapa? Kenapa? Kenapa??

Sudah lah kau orang, tak abes-abes ngan K-pop nya... 
Baik aku tengok video Hot Issue ngan Generasi Pompuan lagi best... 

163 comments:

Rozuan Ismail said...

hoho..marah bunyinya.. ntah diorang ni,kejap2 mamat korea.. mana taste melayu diorg la..

zee ong said...

aceeeeeeee..dia pun layan akak korea jugak..tak kesah la pompuan suka abg korea.

tOkeY aIskrIm said...

fuhh, nseb baek aku xkenal erti k-pop.. wahaha

jejaka korea said...

hoyy jangan ko berani kutuk2 aku~ hehe

:P

amalia izzati said...

tak sefanatik mereka, wahahaha.

_aLiaHwaFa_ said...

geli la giler! hahaha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha...tu ke mksd sebenar k-pop

mengong ko..hahahha

talibaru said...

taktau mende yang menariknya. aku pon menyampah tengok mamat2 korea yang ada nama pompuan melayu. haishh.

Nana Syairah said...

Hahaha, kau pun layan awek korea. Same dengan je :P

ashraf said...

aku tak pnah tpkir plak ade konek popeye dalam k-pop! hahahah

Faraa Cullen XD said...

cam haram jepp
haha xD

yuyu lar said...

eleh.jeles la tuh.eleh

Ayeem Jemain said...

takleh blah sangat lah yg fanatik kpop ni.

Aqila Safuan said...

jgn jeles jika anda tidak sekacak, sekelakar dan secomel mereka. itu namanya jeles tu . ish3. istighfar3! haha


tapi lelaki melayu lagi best ! islam!!

kpop tu sampingan hiburan je , bia je lahhh . al lah hai!

vampire's lovex said...

hahhahahha...x layan kpop tapi nak tgk hot issue jugek..

+d.O.Y.A.h+ said...

eleh. lepas tu nak tgk hot issue. buweekkk

nik lan nik mat said...

huhuhuhu....bgus2...bg dorg terase sket

A.s.t.i.n.a said...

wkakaka anneyongheyong wehh ape tuu

Raihana Izzati said...

hmm.. support.

yeah. im not into korean dat much.

But,, letak gmbr mamat korea is better than ltk gmbar syok2 sndiri buka2 aurat kan?

so ada side baiknya di situ.

n,,i didnt say thing lik dis sbb put gmbar korea jgk. xletak pun;)

H A N S said...

ceh, konon mnyampah giler kt k-pop, layan jugak :P

tyrachan said...

haha!ala..minat jer..tp nnt cari laki melayu gak..jgn isau..=p

Pijisketch said...

HAHAHAHAHAHAHAHQ!!!
KOnek popeye FTW!!!!

XIX Dragunov said...

aku nak nafikan mmg tak boleh la...memang aku rasa, hampir semua dak pompuan ni ade abg2 korea masing2, kadang2 sampai berebut... berebut nak suka... "kalau aku suka, aku je boleh suka, kau tak boleh suka" wadehek~

farra said...

cm mengate jerk...
trase nih...
:)

dakpipimerah said...

haha,,konek popeye,, terbaik ah,,

sounds like u r angry jerp,,muahaha,, aku heran,,malaysia ni xde ke laki puteh2,,nk gak ak sorg cm diorg,,wakakaka

budak kacamata said...

apsl ko paiz..lek r..xkan tercabar kott..haha..ko kna pk +ve..llki malaya pn da keistimewaan tersendiri..haha

wath said...

ahahaha. tapi mmg la. korean boy mmg super kacak muke gile bersih.

hahaha. klaka tul bile pk..

Niena Ainina said...

mungkin aku terkecuali. sbb aku tak minat korean guyz. HAHA. :)

lelaki melayu tetap di hati ^_^

mR Gee.!! said...

mereka memilih yg kononnyer intenational... ekekekke.e..
sebenar nampak menteliti kebudak2 kan peminat jenis nih..

yang hanya boleh digula2kan dengan muka jambu ala gay/ muka mintak di terajang(istilah saintifik).

kenapa tidak ade yg minta ustaz azhar.. hensem jugak, dlm ilmu agama, pandai buat lawak, bleh bagi ilmu, ceramah agama...(bleh pimpin kaum 'yg minat muka gay nih' kejalan yg benar...)yang penting drive Toyota Altezza tuh...!!

Anonymous said...

paiz, bukan semua gadis-gadis Malaysia yang layan k-pop (mende ape ntah)

aku x minat p0n laki2 korea tu
aku minat engko je..kih kih kih
"enjit2 smut sape sakit turun bawah"

helinar said...

what is konek?....abang2 korea best tau//

jaaFahiza said...

kau jeles la tuh..haha

zA8dA said...

hahah adehhh :P

Anonymous said...

er,kalau lelaki minat lisa surihani,bolela plak eh?Sampai yg dah beristeri pon minat fanatik...haish...man o man.

fathiah said...

sbb lelaki korea comeyyyy...

comey... kalah muke pompuan hehe <3

Budak chumel (=.=') said...

comey apa lelaki korea ! haha . faiz jeles~

cik lia ye said...

faiz..faiz..jgn rso..
ade gk yg xreti nk minat korea secara bersungguh2 seperti i nih..
dah cube sedaya upaya..tp..gagal pulak..
jgn rso..belum perlu kamu pergi berperang dgn lelaki2 korea tu..

mr. weird said...

mintak share..da credit kan pon..

hana said...

aik..
mare2 pn layan lagu 4minute gak..
hahaha

cik ubi said...

wahahahaha tu la pasal .
siap panggil oppa siap .
abg sendiri tanak plak panggil abg . lol

the GirL said...

ceit.. membebel.. dye layan girls generation xpe plak??

balqis hamdan said...

hok alorh..

ni layan pompuan korea pe cer lak?

jawapan tuk kau :
sebab diorg jauuuhh lagi hensem dari lelaki malaysia..
even takde peluang nak dpt, tp aku takkan menyesal ckp cmnih...sekian.

shada wentz said...

tediaaa!
sbnarnya kan..
ku dh lma nak letak gmbo ko jd profile pix ku. tapi takot la peminat2 ko dtg serang ku plak mlm2.

ngeh3.ku pn tataw knapa.ku pn agk tergolong la. em. cuba ko buat tesis psal ni. KOMPOM! meletop. hehe

black_mel said...

join2...hot issue terbaik..haha..

nolyumar said...

sebabnya laki malaysia ni banyak yang keparat. x gentleman langsung. dah tu pendek2 belaka. bhahaha... walaupun aku memang tak minat langsung laki korean yang jambu air nak mampos tu, tapi lagi baik laki korea dari laki melayu yang series tak reti langsung nak gentle dengan perempuan. (not all the same though. ada jugak yg ok, tapi dalam 8 org je kot 1 malaysia, tak termasuk kau. kih2.)

Faiz Tapit said...

bapak kau termasuk skali x?

hakeem kira said...

@faiz sabar bro . tp 4minute ever~ haha

najwa mohd nasir said...

korean guys sangat comeyyy ! ;p
+ gentleman yang amat !

but dun 2 worry
lelaki melayu ttp yg PALING serasi dgn wanita2 melayu ... :)

Amiey White said...

hihihihi jeles ea >.<

Anonymous said...

cik nolyumar... sedap je mulut panggil orang keparat... lelaki tetap lelaki.... masalahnya bukan pada lelaki tu namun masalah kepada penilain kita... jngn guna ayat keparat tu kalau tak paham ertinya... panggilan sama je seperti kalau sya gelar cik nolyuma perempuan jalang... suka ke...? hormat ah sikit taraf lelaki kerana Allah tu lebih mengerti kenapa Nabi dan Rasul itu dijadikan dari lelaki. Jaga mulut, jaga hati... satu hari, lelaki juga akan kau cari.... Jngn jadi terlalu naif dengan mengatakan tak semua... itu KEBODOHAN namanya.... MR. FINE CUT BLUE....

NOOR FATIN said...

kahkahkah lelaki melayu sentiasa di hati!

aku tak minat korea langsung. apa2 tentang korea. hehe err, minat ju-on je. bleh la kan? dia hantu. heheh..

ramai yang emo nmpk ;p

IQBAL ZARIN said...

ramainye minah gedixxsss butthurt. hahahahaha..... yang mengutuk laki malaysia tu, bawak2 beringatlah ye. kutuk2 kenmain... jangan bunuh diri kalau one day jodoh anda ialah lelaki melayu yg x gentle.

boleh jadi apa yang kamu benci itu ialah yang terbaik buat kamu....

nolyumar said...

bapak aku antara yang termasuk dalam 8 orang tuh.

Leeya said...

aku pn minat hero2 korea tp lelaki melayu tetap di hati.. muehehehe..

buDAK keCIK said...

kahkahkah. ko pn sama~! layan gak minah korea. kira adil la tu kan? hee

*maaf, ak bkn hantu korea... xde perasaan pn tgk dorang

nanie fiee said...

haha btl ! mmg la dorang cumel2 . tp bila kt fb asyk post k pop ni je. geli `~ obses sgt

hekal said...

wanita yg terlampau mengagung2kan ketampanan lelaki2 di dunia tidak akan dapat menatap wajah nabi yusuf A.s di akhirat kelak...wallahuallam..

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

hahaha... apa kena mengena format laptop dengan lelaki melayu? lawak... ahahahhaa...:D

nolyumar said...

ek. jadi isu la plak. tak yah la emo. aku cakap 'banyak' yang keparat, kau terasa kau la keparat kot. aku tak kata aku benci laki melayu. aku seniri pun nak carik laki melayu. i'm just expressing my opinion. kalau terasa, maaf banyak2.

Matt Fauzy said...

laki korea xbersunat lgpun laki korea suke pakai makeup tebal2 cam badut n dorg xreti nak menari zapin dorg hanya tau menari terkinja2 mcm beruk kena potong anu nyer

Anonymous said...

pergh... cantik bahasa cik nolyumar.... jngn ingat awak je pandai "berbahasa". wat ape ah sekadar memalukan nama sendiri dekat blog orang lain dengan memaki orang lain... ingat, awak tu siapa... sedar dimana bumi berpijak.. jaga bahasa tu... bukan awak je pandai berbahasa... ni dunia yang luas... kita ni hanya watak2 je... ingat, jaga bahasa jaga hati.... Semua dapat menilai ape yang awak tulis... seorang wanita... dan paling penting, biarlah sehina mana seorang lelaki tu, syurga seorang isteri tetap dibwah tapak kaki suami... harap awak dapat lelaki yang tak keparat tu... Lelaki keparat....

Anonymous said...

xsemestinye org yg letak profile pic gamba korea2 means dye terlampau obses ke ape, still lelaki melayu tetap di hati..wakaka..and maybe org tu xnak letak gamba sendiri ke..suke hati la..xpayah nk kutuk sgt la kan..haih..

ira said...

sengal!haha

mR Gee.!! said...

mung nih paiz.. pandai jer up entri panas2... sampai ade hok start 'combat mode' doh dlm nih... ekekkeke..


tahniah bohh..!! haha

Anonymous said...

kepada cik nolyumar... thanks sbb buat entri pasal saya... ok, saya masuk jadi anon sbb saya takde blog... and saya memang tak reti blogging ni... but this is my Email... hazmi_gigi@yahoo.co.uk.... honest to say, your words make other feel so annoying.... not all but certain people like me... saya tak pernah nak melukan hati mana2 pihak namun, saya tegur bahasa awak... seriusly, u are acting like u were some kind like wonder women or something.... ok, saya dah bagi email... just drop by eh.... by the way, thanks for the entri....

Khun Ieka said...

xslh kan klau nak minat jaa..^^anyway laki2 kat malaysia ni pon ada klbihan jugak..dun wurry,malaysian guy..nnti nk kawen pon ngan dorang jugak kan..heh,just giving my opinion :)

Khun Ieka said...

xslhkan nak minat je..ala,nnti yg nak kawen pon dgn laki melayu jugak kan..:)

Anonymous said...

camne kau judge ke-gentleman-an laki korea tuh?penah jmpe face 2 face ke?kau pye first date ngan laki korea ke?klu ensem mmg lah bley tau,tp ke-gentleman-an tu....I'm just curious

Anonymous said...

rasenye cik nongular tu komfem kawin ngan bangla jual kapet

Amiey White said...

hahahah faiz , panas lah kat sini >.<

hot issues

hakeem kira said...

wow panas ni . jap aku nak pasang air-cond .

mr E oSk gurL said...

sume ni duniawi semata-mata.....sume ni bala...bala...hehe...sebenarnya den nk bg pndapat gak kt sini....yes....den pn minat k0rea...kita leh minat sume tu....tp berpada-pada lah anda....jgn la smpai fanatik sgt....smpai kn da tu nk cari suami pn nk ala-ala k0rea....x faham....kita sbg org melayu...mmg la....angkat la sket martabat bangsa....yes...mmg la bersepah lelaki melayu yg x kualit mcm mat ganja tu...tp kita kena gak pandang yg bagus2...bkn xde lelaki melayu yg bagus2....ada je...cuma kepada lelaki2 melayu...anda bagus cuma...hmm...cm ne nk ckp ek??jd lebih gentleman...insyaAllah la lembut hati pompuan2 ni...tp...yg gadis lak...jgn la demand sgt...bak kata pepatah..."ukur baju d badan sendri"...bkn d bdn mak atau nenek k0rang...hehe...jujur ek...n0 hurt feelings...come on la...x yah la gaduh2 pasal k0rea ni....kita kn sebangsa,senegara,seagama...kn ke bagus klu damai je...hal kecik je k0t...^_^

apek said...

sape yg backup korea smngt 2 pmpn burok2 je..xcaye tngk profile dieorang..hahahahaah

lavender harum wangi said...

geezzz, aku tak suka korean jambu sgt. jepun ganas sikit. Shun Oguri! HAHA :D Eleh, minat je kot nanti last2 yg jadik laki, melayu jugak~ :)

mR Gee.!! said...

cik nolyumar;
entri nih mmg betul...
tapi topic gender(laki dan perempuan) terlalu subjektif dan sangat luas..

mmg betul, tuan tanah meluahkan pendapat, opinion, side of view, personal komentar.. bla bla bla..

tapi kene berhati2 ngan corak ,dan bunga bahasa..

dan paling penting jangan terlalu racist atau berat sebelah dlm meluahkan sebarang pendapat...

setiap laki/pompuan ade lebih dan kurang nyer... so why not 'reveal' 22... baru fair square...

nice note for share:
pasaL gentle xgentle skit nak sentuh.. lelaki nak tolong pompuan jatuh/angkat brg berat .? zaman skang..?
kadang2 teragak2 sbb terfikir bukan sumer pompuan zaman skang 'suci' hati nyer!! paham maksud saya..?


heheheh chiLL.!!

Encik Tikus said...

kah kah kah *gua tumpang gelak jeaa

Anonymous said...

nolyumar bodoh

Anonymous said...

alahai....sume nk emo2...
chill la...
sume ni hiburan jer...
xyah la kite nk komen smpai nk gado2 ni.....
ktorg minat korea ni sbb diorg lucu n cute jer...
cm cool la kot....
bknnye nk bndingkan diorg 2 ngan mne2 laki...
just 4 fun....
jgn la kite dok kutuk2 kat sni....
klau ada yg silap ckp 2,sme2 la kita nasihat....
jgn dok bantai jer...

Si DauN CeRi said...

panas woiiii panas topik ni...ha3


sy xtau psl korea, sy x layan crite korea, sy x dengar lagu korea, sy x minat laki korea.. selalu je rs blur kalau membe2 cite psl korea.. tp biaq pi lah diorg, diorg x kacau sy pon..

Ainnur Afiffah :) said...

minat org korea sbb cumel je .
nanti suami carik melayu jati gak .
haha .aduii ,-,-'

chii said...

org korea byk yg x ori...byk yg palsu

bp ramai yg leh berbahasa korea...ehehe

fenomena korea..b4 this jepun..agaknya pasni dr mana plak ye

lee anna shim said...

sebenarnye.. dak2 yg gila korea mcm saya nih. bukannya apa.. belum sampai masa je nk bertemu mr.right.. in the mean time tu layan je la korea kan sebab dorg hensem.. sile terima kenyataan yer.. (^_^)v

Daus said...

Giler bai, traffic bai, traffic! haha, ni kite mahukan :P

mr E oSk gurL said...

x kisah la apa2 pn kn??betul la ckp si faiz....blog aku bkn blog bapak kau...sbb tu dia brani je tulis entri ni?? pergh...terbaik ar bai!!! ^_^

Nurfarahana Abdul Aziz said...

minit sikit2 biase2 jek..hehe...

Nulia said...

yelah tue.... Generasi Perempuan tu bkn korea gak ke ???
...Girls Generation...
faiz-faiz..saya yg tecabarnya ...naper lelaki melayu pilih wanita korea...hahah ;p ngeee

kacangkelisa said...

memang da abes pikir ke nih pos camni???

Faiz Tapit said...

kau pehal?

adan said...

baru je lepas mandi.. tp bila masuk blog ni terasa panas pulak.. cam nak mandi lagi la.... hahaha..

Anonymous said...

bodoh punya kacangkelisa.
bajet ada mix korea.
makan sambal belacan jugak.
lahanat.
kau chill je faiz dgn org2 takde otak mcm kacangkelisa ni.
dasar bodoh.

XIX Dragunov said...

waakkakaka~ cuit sikit je artis korea ni... ramai datang bekap~ mmg lawak betul

Anonymous said...

chill sudeh.haha :P

KITA said...

layan jerrrkkk

iqbalhakimi said...

err..kecoh2..masing2 ada hujah masing2.

adik aku pun letak gak..aku dah nasihat dah,dah dia minat nak buat macam mana..

kalau aku letak gamabr lisa kang korang jeles..haha

kepada faiz tapit..topik ni hots kot...aku pun peminat korea..cerita gumiho..haha

Mr. Meow said...

U rawkss bro! ahahaha!

paesarangjunhoseobang! said...

wah agak sakit hati and terase ye disini.. =_="

Mr K said...

Nice point, dude

Faiz Tapit said...

thanx dude

adrinaqamarina said...

siap ada update, mesti ada komen membabi buta ye?

haha nak baca tapi macam banyak je komen tu.

-.-'

Anonymous said...

sumpah klaka..hahaha.....

eyzah said...

HAHA. kelaka lah . nak wat cne wey .. gurl skang suke korea jer..sbb dlm drama mreka romantik. hahahahaha.

Shafiza said...

agagaga~ pasal artis korea pun mau kecoh ka? Back up lebeyh artis korea macamla diorg tau sgt korang back up dia.

Relaks2 sudah. Entry ringan je kot bukan pasal politik ke hape. =.=''

Alexandriana Alia said...

I tetap minat abang2 korean, pedulilah u guys nak kata dorang gay ke apa. I nak minat gak. :p

Ye Man Sung said...

dulu hape..bukan profile pix ko...ha

catus said...

haha..lawak la..abis tu kal0 letak gamba lelaki jepun anime mcm ulquiorra @ sasuke cmne? trcabar x? :D

rj Etika said...

hahahahah....

*sekian. :)

nadia said...

gile marah.. lek lek ar.. stiap org ade mende yg dye minat.. xkan la orang laen kne ikut ape yg ko mnat kan.. sume org ade hak dye sndri..

kau jeles sgt ni nape ek?? hahaha

::saNNah adalah seorang yang..~ said...

hahaha!ko mmg lwk..hee!

Miss Sapera said...

haha..
bese lar tuh..
chill bebeh..
memasing ade minat..
aku minat lelaki melayu..wink2
kang xde perasaan minat kang xke gile..

azizul said...

kaum lelaki jom latak gambar wanita maghribi pulak kat fesbuk

azizul said...

kaum lelaki jom latak gambar wanita maghribi pulak kat fesbuk

azizul said...

kaum lelaki jom latak gambar wanita maghribi pulak kat fesbuk

•ѕуựнαđα• said...

nice. :)
sokong jgak la sebenonye XD

Anonymous said...

maybe aku agak trlmbat bace hot issue ni..tpi nak share..credit 2 tuan die gak r

http://www.ahmadfuad.com/masyarakat/jangan-marah-marah-bro/

melor said...

dlu aku x minat korea..
skunk ni mmg minat korea..
bkn sbb muka dwang yg kwang kate jmbu..
skurang2nya, dwang lebih tahu erti sopan n tatasusila berbndg dgn artis kita..

melor said...

dlu den x minat korea..
skunk ni minat lak..
bkn sbb face dwang sbb artis korea ada juga yg gelap n x hensem..
tp skurang2nya dlm drama or show dwang, dwang still taw erti sopan n tatasusila.. brbndg dgn artis kita, mgkn tatasusila ada, tp ksopanan xdok.. huhu

Noname said...

aku x minat korean boy.. tp aku minat girls generation.. tp aku pompuan.. so what? hahaha

Bella One ♥ said...

tak minat artis korea :)

Dkopsunintended@A.I.N said...

Hahaha. T'cabar lah tu, tengok byk girls skrg lgi minat k-pop dri bf sendiri. ^^

Alah, Malay guys pun banyak je kot yg best2. Minat je. Last2 kawen ngan org Melayu jugak. Hujan batu di negeri sendiri, last2 pilih yg batu jugak......
baiklah, ayat dah jadi pelik.

*k-fans jugak sebenanye*

♥sophie♥ said...

minat korea,, true korea,, not ko-malaysia, haha.
tp mnt yg berpada2 lahh

Nurul Husna Kim said...

bang, sensitif isu neh..
KPOP is better than lady gagah perkasa mcm ADFHJGF tuh tau..
anyway hidup KPOP !!
hahahaha !!

Chempaka Sari said...

haha nama mlayu, tup tup muka k pop lelaki lak tu. Asal ek? pelik betul...

Chempaka Sari said...

tatasusila dan kesopanan yang macamana yang diorang tau? cuba terangkan skit.

cikida said...

korea2,,makin panas skang..haishh,.

ingintahu said...

it is true that korean and japanese have better address than malaysian?? otou-san, hyung, oppa, omma, appa, abou-ji,omouni, unni, sunbae, senpai, dongsaeng, kohai, (name)-san, (name)-shi,?

Pijahh' de-Arr said...

heh asal ada abg aku kat situ..????
panas wehh..~

lee jun ki bukan kpop okeyy

tak langung~~

Anonymous said...

salam. fyi minat kpop ni tak semestinye ktorang nak kahwin dgn dorang. just minat je -.- tu pun slh ke -.- mmg lelaki idaman tetap lelaki melayu,islam,malaysia. tp tolong la jgn nak judge kenape minat korea,kenape suke lelaki korea,normal lahh perempuan suke lelaki hensem,lagi satu lelaki korea perangai okay,bukan mcm artis2 hollywood. bukan nak gaduh just mcm terkejut ade gak yg sibuk nak judge2 kpop -.- please lahh ktorang still tau okay ape yg haram,halal -.-

Anonymous said...

padan muka ko man utd kalah,hahaha..berkabung la ko

Anonymous said...

oh yeh , tuh gmbr leejunki. aku suka dy ! . bg pendapat ak la kn . ak buh gambar korea , katun2 , or pa2 sbb nak elakkn diri drpd mendedahkan aurat .. kalo pakai tudung tetek terburai nmpk aku benci derr ..

kpopfanz said...

argh...ejaan dia camni...annyeonghaseyo...


cikgu saya ckp...orng korea...muka dia muka jambu...sbb tu ramai minat...orng korea tu berpelajaran...
lagu hot issue tu bukan lagu 4minute ke??? korea tu semua talented...kalau korang faham apa yg diorang tulis dlm lagu diorang..mesti korang gembira...

Farah Minnie Pumpkin said...

hello.......salam...klau mcm ni r perangai laki melayu, xeducated, mmg aku pun xingin..baik lgi aku cri india...sengal,it's not about face...it's all about your iq level and appearance, kl muka hensem mcm Lee Jun Ki pun aku xingin klau mindset kau mcm dak umur 8 thun...xsuka korea,jgn bukak...heran aku, xsuka tpi tau lak ko rmai yg pkai nma korea..

teha said...

eh mrh pulak org ats ni.mesti peminat tegar kpop. I GATE KPOP@PONDAN!

adybbab ;O said...

xsuma girls macam tuhh haa.
sy pon bukan fanatik tp ada juga beberapa artis korea yg sy minat.tp takat minat aaa.
alaa..taste owg laen2 lahh.
tp cuba pk,even tergia gilakan artis korea tuhh,boleh ke diaorang dapat kawen gan artis korea tuhh?hahaha.
tp,sy mmg minat kalo lagu korea yg ada dance,sbb diaorang dance.mak aiii,semat.. ;)

Mahfuzah said...

pergh..marah? kakaka..
abg2 korea x salah..hehe

Ain Zulaikha said...

hehe tak minat sangat korea tak amik port..
kalau nak jadi kuat, lebih baik kuat agama dulu kot.. kui kui kui..

Anonymous said...

kalo nk tau laki korea,cina sngat sporting da lebih caring dari lelaki melayu smpai da tue skalipun.sy da wt research!haha.

denise said...

hahaha yg ko nak tension tu kenapa? yg pasti aku x minat korea...ku ske tgk mat saleh ag...tggi lagi dr ko, tough lagi dr ko, putih lagi dr ko (tu yg pasti)...cbe ko uat entry psl pe ku ckp ni plak.. :P ku nk tau pe respond ko..

Admin Kpop lover said...

love the korean guys. fullstop. It isnt because of the issue, "ntuk wat laki or bf" it's bcuz, malaysian artistes r not dat UP-To-THAT level for entertaining their fans. Full of ugly controversies n low in quality. Sorry to say this, but, they (the korean celebs) r trained for 5-6 years just to debut, what bout ours? msuk akademi 3 bln da nk mncacak naek toncang, pls la...we love korean celebs because of their full package talents and looks. Perfect. They can dance, sing, charismatic and all.except they r not muslims and if they are..they'll conquer everything, be thankful for dat. Lau x lelaki melayu..oops..artis melayu kne sepak ke longkang da awl2. So, jgn la sesuke ati kutuk wat post mcm ni, diorg xde pon kutuk artis kite watpe kite nk kutuk die...kite patot segan nk kutuk, ngan kualiti entertainment yg cmni.Tu sy blom msuk kes Rodhi (kristal) ngan si Mila tu. tah ape2...ok, so ..thnx, hopefully, u guys pls stop being prejudice.

Yasmin Khairani said...

faiz, that's a good point by the way.

tapi some ppl tak boleh nak terima hakikat. itu realiti.

kebenaran memang pahit untuk diterima. =D

Unknown said...

k-pop tu pop corn ke

sofea shukor said...

Mengapa lelaki Melayu x dipilih?
mengapa Jejaka Korea dipilih?

anda sendiri telah menyatakan ciri cirinya

adakah DUNHILL lambang keMACHOan atau keMATIan?
adakah BOXER SPONGEBOB simbol keKIUTan atau keTIDAKMATANGan?

Tepuk dada tanya selera....

Anonymous said...

sudah2 lah tu...asyik nk kutuk2 k-pop...lu apa barang tulis atas blog je...klu lu berani sangat..npe x gi serang terus ckp depan2 diorang..speaking mcm2..klu nk bezakan melayu ngan korea..korea lebih better weyh....jgn ingat x de lelaki yg minat k-pop...ada....bnyk kowt...ko tu cermin lah diri sendiri...fikir..ade faedah ke post2 benda2 ni kat blog? drpd dok post mcm ni cam nk cari populariti...baik ko pergi buat kerja berfaedah sikit...ni mcm orng minta populariti tau...taubat lah wei...

Anonymous said...

pompuan minat laki korea x boley ke? habis tu...laki boley pula? ingat kami ni orng pompuan x de mata ke? kitaorang reti lah bezakan yg mana btol..yg mana salah..diorang bukan gay k...itu salah sama sekali dimata anda...klu anda menyatakan lelaki korea itu gay...lelaki yg melayu di luar sana pon gay...sbb ramai juga laki minat korea...klu laki pakai boxer spongebob..itu nama nyer x matang....klu isap rokok tu baik x yah...baik ko bunuh diri terus...x yah susahkan diri sendiri...lol

FiqaSaleh said...

aku layan je drama korea n channel korea kat astro teehee. Klu lelaki idaman tu takde lah, jambuuuuu sangattttttt tak nak..

Anonymous said...

saborr jelah...

shaz sam said...

Mmg la dak org laki malaysia sakit hati dgn ppuan yg giler gan dak korea nie.. mane xnye, kalo ade awek pon ttp yg dpuji org lain.. pastu asyik slalu sebut je pulak tuh.. mane xbegang giler.. ppuan kate berpada2 konon.. tapi still masih puji lagi.. telige kt sebelah panas je kalo dgr dak ppuan menjerit2.. kadang2 terase la jugak pakwe / suami korang.. kalo asyik nk puji laki korea n sakit kn hati pakwe/ suami ssndiri.. baik korang kawin je dgn die org.. Buat Sakit Hati je

Saya Auni said...

haha , layan juagk lagu Hot Issue - 4minute tuh ><

Anonymous said...

senang cakap camni..buat apa mendewa2kan diorang..siap ada yg gaduh bagai.bukan jantan2 k-pop 2 boleh bagi syafaat kat korang di akhirat nanti...

cik_izatul said...

tapi aku lagi still minat lelaki melayu n aku tak minat la nak tengok lelaki yang lebih putih dari aku.. keh3..

ara irah said...

aq rsew skarng ni orank prompan tngah top ltax pic plyer bola mlysia...huhu...x suma pompan mnat kpop taw....hahahha...ayt dye klakr la....

drzira said...

sy anggap entry anda adalah gurauan..sbb sy konfius...anda bebel tp anda lyn 4 minutes ...ke anda sengaje perli..? jd sy tk kisah tntg entry anda..tk payah gado2..

Anonymous said...

xsemestinye org yg suke korea ni suke psl muke dorg ni comel2..org korea ni bertatasusila dan bersopan santun sgt wa ckp lu. xcaye pi wt research tgk dorg punye award balik. dorg saling menghormati antra satu sama lain..x ke bagus cmtu? kau igt dorg main sedap nyanyi joget sume tu? dorg TALANTED la wehh.. training bertahun2. so xpyh lh nk kutuk korea ni sgt ehh..chill je. dorg pon mne de nk kutuk2 ko an?? so, hormati people choice nk minat korea ke nk nyanyi lagu korea ke tu sukati lah kan. tapi xyah lah sampai memuja nk sehidup semati bagai. k bye

♥AnnaSaliyna♥ said...

x senonoh pikiran ko...ish...dirtymind sgt....

Anonymous said...

haha..saboh doh..hop tulis ni suke layan wanita korea..tapi duk marah wanita melayu layan lelaki korea..yang tulis ni nape xlayan jew wanita melayu..haha..nak wat camna..

FaFa Remina said...

hahaha.. nice entri .. adoi.. rsa nak ketawa ja baca komen2 kt atas tuh.. aku pun minat gk lelaki korea, tp xda la smpai nak kawen2 ngn dorg.. tapi kalau jodoh , apasalah nya.. hek3..

tp , lelaki melayu still number 1 kt hati gadis2 malaya , dun wurry :) ..

Anonymous said...

ye tuan puan...
begitulah pengakhiran debat yang tiada kesudahannya...semoga berjumpa lagi dlam entri yang akan datang....ape la dok...gua tk kesah...taste gua bukan pempuan korea atau pun melayu...

CikMai said...

hensem pulak bayangan lelaki melayu dlm entry tuhhh...

miza&tummy said...

admin :nak komen jek bkn nak romen haha...


aku lg rela letak muke malik noor jd dp weyh..
dorang x hensem...they are so called pretty boys...lelaki2 cantik mcm dlm manga2 karakter..

dorang ni lg cantik dari pondan latin..bibir merah2,ada yg kump llaki rmai2 tu xtau ape nm die siap jd spoke person lipbalm lagi...

hidup malek noor (muntah pelangi)

Anonymous said...

boxer spongebob.... :')

Anonymous said...

hehehe... Nolyumar, ko mau batang tak? Kalu mau batang sedap, usah ckp banyak la ok. Nanti batang penyapu jer yg ko dapat.

Anonymous said...

Macam mana nak suka lelaki melayu, kaso nak mampus. tak tau ke pompuan ni kuat sentap. layan le elok elok sikit. haha

Teena Tna said...

Rileks la bro, aku tak minat pun kpop or korea or seumpama dgn nya.. Jejaka Malaysia lg cool..haa

Izzah Azryna said...

Amboi, hot issue betol.

Anyway, aku rase takde salahnye nak minat artis korea ni. Why? Sebab, even seminat mana pun pompuan tu minat artis korea, selalunya yang dekat jugak yang dicari. We love them only for the purpose of entertainment. Takdenye, betol-betol nak kawen dengan orang Korea walaupun dalam pesbuk asyik tersaranghae saranghae.

Anyway, mintak ampun mintak maap, kalau aku tersalah, but I'm only saying my opinion. Actually, bukan tak nak sokong industri seni kita sendiri, tapi aku tak berapa berkenan kebanyakan artis melayu yang Islam ni, kebanyakan yang aku nampakla, selamba je pegang-pegang tangan, peluk-peluk, raba-raba antara bukan mahram. Pastu skandal always ada. It disgust me a lot. Bukan anti,tapi aku malu tau tengok orang Islam camtu. Kalau orang korea or orang puteh atau mana-mana orangla yang bukan Islam,aku tak kesah dorang wat camtu, cuz dorang bukan agama aku. I'm talking bukan sebab cakap mamat korea ni hensem ke apa (ade je yang wat plastic surgery dan ade je lelaki Melayu yang macho), tapi I'm talking based on religious view.

Once again, this is only an opinion.

back to top