Tuesday, September 25, 2012

Tujuan Manusia Berpesbuk


1. Berkasih sayang depan semua orang

2. Menunjukkan bahawa dia sorang lah manusia terkaya di dunia

3. Sekadar nak like status orang banyak-banyak

4. Medium untuk menayang tubuh dan mulut muncung

5. Pentas untuk menukar-nukar hubungan dengan kekasih

6. Sekadar nak tukar profile pic

7. Tempat meluah kesedihan yang teramat sangat

8. Tempat nak tunjuk baik depan sume orang

96 comments:

Mazni said...

Betul la tu.. hahaha :D

budaksetan said...

kah kah kah,hang guna fb nak cari link blue je XDD

Syakir Rahman said...

hehehe...x dpt di nafikn...=)

NZ Diaz said...

gambar comolot tak boleh blah haha

hiro said...

ekekeke..power bang.power!

Suraya Aris said...

yeah. yang dekat atas tu semua negative side. but positive side pun ada banyak. boleh pergi ustaz azhar idrus punya fb. banyak soal jwb agama yang kita keliru, dia tolong jawabkan :)

Juno said...

Ni kelakar.

tu je nak cakap.

maaf, komen aku memang jenis tak membawak manfaat sangat.

Nyamuk Terbang said...

mulut muncung xleh blah

fany wany said...

hahaha.
nice one :)

Nyamuk Terbang said...

mulut muncung xleh blah

Affan said...

pertamaxxx

NurIzza said...

wahahahahahha style gler..

SoutulMujahid said...

haha. cam sial forever alone tu. kakakaka

hz adam said...

lagi satu, tempatnnak bermanje2 kat wall to wall..cam bangangl..

zulhilmi tempoyak said...

erk...aku mcm ad je slh satu..hahaha

vampire's lovex said...

kah kah....

Anonymous said...

tujuan tapit main fesbuk : nak main sims and 'wohooooo' .. kah3

Ain Zulaikha said...

awk yg mne 1? haha

Ayeem Jemain said...

besar tetet pit?

ascil.punye.lah said...

hahaha cam siot je.tapi,semua pon betulll.adoinya punnn.

Sufisky Lass said...

yg pasal married/DUMPED tak leh blah, kah3 XD

cik_nita said...

hahahhaaha,,,cpat btol update setori baru,,,,welkem bek,,,sila la update blog,,,,(^_^)v

xyedz said...

ROLFLMAO !!!!!

xyedz said...

ERKK ?!
2ND ?!!

iejjah said...

haha...terbaek lah ko tapit :}

aRaN said...

1st! hahaa

Saddila said...

haha tapit ade tetet besar laa :)

*terasa nak mamam pizza la

faizunnisaqsulman said...

hahahah part last sekali tu terbaek mmg btol pon ade yg btol alim bgslah yg poyo jek baet alim tu yg susah tu haha

Zme Ahmad Shahruddin said...

nice one berow!

Wadi AR said...

macam haromm

Raxyness said...

aku main facebook sebab nak main game weh.. tak de pun dalam list..

Hawa Ahmady said...

hahaha.. setuju2..

EG said...

Hahaha.. betul sangat

cikpia said...

i very de laik profile pic yang diketengahkan.....

Nin Ahmad ツ said...

Hahaha.semua betul.

fatinizzati said...

aku paling setuju yang last sekali tu. menyampah pon ade

Teritorial Seorang Penyamun said...

hahahaha.. semat...

sama topik, fesbuk sana sini
http://7penyamunbukit7.blogspot.com/2011/11/sejak-ada-fesbuk-muka-buku.html

El said...

lawak tu lawakla jugak...
tapi point kau macam dah takde idea. pecite ni?

hOney n' cLOver said...

hatOi..dah lme xlayan blog..
bUkak2 merembes keluar air mataku...kui4

azri johan said...

kepala bana

aimi said...

hihiihihihi... cm best je =)

~│CatWoman│~ said...

hahaha... akak nak kopipes ko punye entry boley ye paiz.. mintak halal siap2 :)

Faiz Tapit said...

boleh, janji bg kredit ke blog ni

dyna syamsuri said...

hebat kau!mmg btol statement kau. hahaha.

ctie anis said...

haha...terbaikk..

chiah_ismile said...

like2 like like like...[like byk2]ahahaha

CiK EyFa said...

tp kadang2 fb ni leh kita luah apa yg terbuku n org akan bg nasihat.. dan nasihat tu kita blh dgr :)

yura said...

terbaikla hahaha

Cik mama said...

heheh semua tu adalah sebenar kejadian, siapa yg mkn cili diala terasa pedasnya..

jemputlaa ker blog cik mama
http://www.pinkpurplemerah.blogspot.com/

aimaniman said...

adik punya idea bess la, akak suka baca... tepat je sebab2nya tu... akak jenis yg suka like tp org plak x suka like akak... isshhh

naziyatul fatihah said...

hohoho...suke2 =p

Aien Not Alien said...

mana-mana pun boleh....FB... biasalah kan...

farhan said...

aku x suka no 2 tuh...bnyk sngt fren tnjuk kaya..

JOM MAKEOVER KERETA ANDA!!

KAWASAN SEGI TIGA TERUMBU KARANG??

Emmy Natiella said...

hahahhaha bagus bagus :D

NURUL NADIA ROSLAN said...

#seorangselamanya

josrevalution said...

hhaha,,tp sbnarnya masih bnyak lagi sbb kenapa manusia berfacebook..:)...

Rara Nasiha said...

haha. betul-betul. tapi aku terkecuali la. :)

ahmad fairos said...

betul gak cakap awak,nasib baik sye bukan hehe

Pirdah said...

haha lawak. Eh, aku ada kawan nama Jamilah Tutu tau. Ko ni saja reka nama ke mmg ko kenal jamilah tutu tu?

ANISA said...

clishe dh semua ragam ni...hehehe...harap2 tak tergolong dalam tu...hehehe..

Faiz Tapit said...

hah? bio btol nama die cenggitu? aku reka je kot. hahaha

Nur Hazlin said...

pehh banyak realiti kot. kahkah. nais.

erysweetie said...

kehkeh. fesbuk oh fesbuk

fndrocka said...

kahkah..dis is funni

Myra Jane Yusof said...

true story :D

telor power said...

gua suka kisah no 4 dan no.8. itu banyak yg gua nampak

Cik Mon Kiera said...

fact ke tak fact tetap berjuta orang surf facebook mcm org desperate sgt nak update status. setiap hari.

Nurul Ainaa said...

Betul sangat lah tuh haahahha!

najwa aminah abas said...

kau entertaining. tahniah, tambah lagi satu follower.

Mat Le said...

well said =)

yana lyana said...

ada betulnyee..haha..

:p

Novelgurl said...

hahaha..lawak sal kesedihan tue

hafiz hafizol said...

Warhaha.. lawaknyeww...

Salam singgah dr Majalah UKM versi 2011.. Untunglah masuk majalah UKM.. :P

Ana Farhana said...

like sgt!!! thumbs up..yeahhh

Paris Lipton said...

sedikit sebanyak sebahagian dr realiti manusia...huahuaua

mysara ramlan said...

hahahhaa!!!!! betul 100%%%... eh terkena!

Pearl Atikah Binti Muhammad Akhir said...

mmg betul sgt2..
especially yg first tu..
mcm la diorg je yg bercouple kat dunia ni kan..
(bukan jeles tp menyampah!)

ibuemak said...

Saket perot nak berak pun, update. masalah manusia.

kokolimauu said...

jenis manusia yang last sekali tu memey banyak boh kat pesbuk -.-"

aLyA_syGS said...

kih3... lawak no 4,mulut muncung... banyak kott

syaza said...

eh asal aku cm nampak post sama and kartun sma kat blog org len huh?? cari kredit kt blog tu xde plak, hmmmm

Ray ban Malaysia said...

walaupun byk entri pasal tujuan berFB tp yg ni yg terbaik..hahah

elly said...

sokong segala yang di atas

Lady Shana Sweet said...

keh keh keh

Puteri Iqa Izyan said...

aku nak cari cinta muka buku. ahahahaha..

Azham Vosovic said...

kah kah kah! setuju!

sYafIk-wAy said...

macam kau tuju diri kau sendiri je , haha

Faqihah Husni said...

Kah Kah Kah kah! Lawak sial. hahahha. Aastaghfirullahlazim.. HAHAHA

miza&tummy said...

tulah rimas kan....aku plg rimas dgn org yang mistakenly-treat-fb-as-twitter

tiap 8 saat ko update status nyah!

hOney n' cLOver said...

bEtul sngat dah tu...

Anonymous said...

Aku marah kat aku sendiri..
Blog ilmiah aku baca slalu skip..baca blog ko yang merapu ni satu pun word aku xmiss!!! hahaha..

Anonymous said...

ada lagi 1, berlagak musician...hari2 post music video, padahal 1 jenis instrument pon dia tak reti guna..poser la sng ckp

Aira said...

point no 3..haha.. Tp sy ske like entri blog sbb nk perli org :p

Ain Dzaya said...

hahahahaahaha..betul la tuh semuaa..

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha. sakit perot aku

CikPelangiSenja™ said...

best bro :D keep it up ~

back to top