Saturday, April 14, 2012

Apa Yang Perempuan Perlu Faham Tentang Lelaki




1. Kalau kami kata nak main game, kami memang betul-betul maksudkannya. 


2. Kalau nampak kami terhegeh-hegeh nak keluarkan duit dari dompet, pandai-pandai lah hulur sikit. 


3. Kami tak suka nak balas mesej dan jawab kol setiap masa.


4. Kalau nak buat-buat merajuk sekali dua takde masalah, kalau tiap masa nak merajuk tu memang carik masalah. 


5. Kalau kami buat alasan taknak pergi dating tu maknanya kami tengah pokai lah tu. 


6. No such thing as 'I love u, I miss u all the time'... Mak bapak jauh lagi penting.


7. Kalau tengah dating tu kami tengok perempuan lain, janganlah marah... Itu menunjukkan kami ni masih normal dan bukannya homo.


8. Kami tak suka menunggu kamu-kamu semua bermekap dan bela tudung dalam toilet lama-lama. 


9. Wish 'good nite' dan 'good morning' bukan lah satu kewajipan bagi kami.


10. Kami memang tak pernah period, tapi kami pun ada masa untuk bad mood jugak.


11. Tengah period bukan bermakna itu alasan kamu-kamu semua untuk marah kami tak pasal-pasal. 


12. Baju kahwin kaler apa dan nak bagi nama apa kat anak bukan lah topik kesukaan kami.


13. Janganlah mengharapkan kami untuk menjadi sesempurna makhluk, kerana itu takkan mungkin berlaku. 


14. Janganlah cakap 'saya tak faham lah dengan awak ni!' kerana kami pun bukannya faham sangat dengan kamu-kamu semua. 


15. Janganlah marah kalau kami ni tak suka nak bergambar-gambar.


16. Kami tak suka bila kamu-kamu semua cakap, 'semua laki ni sama aje' sebab akhlak dan keperibadian seseorang itu bukannya diwarisi mengikut jantinanya.


17. Buncit itu seksi.


Walau macam mana pun kita berbeza, 
kami tetap sayangkan kamu-kamu semua. Hik3

111 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha... ayat terakhir tuh : buncit seksi...
kajian menunjukan lelaki yg bunci adalah bahagia...
lol~

pikatonadia said...

kami nk korang tau jugak.. korang jgn ngade2 merajok.. burok r org laki ngajok!!^_^

jgn blagak macho sgt.. wat muke comel lg pmpuan suke..

jgn cpt melenting..

kalau pmpuan merajok tlg pujok.. kalau bley bg ayt yg swit..hahaha

ngarut plak. kn.. like la post ni ^_^

cik ifah nabilah said...

okey. cool :)

Anonymous said...

aku setuju..hehe

Bella ♥ said...

walawehhhh!

mmg semua ni atas ni sifat sifat lelaki yang mmg aku dah paham sgt dah! tapi hati pompuan an, dah tau pun still nak majuk jugak. aku tak paham ahh knp pompuan mcm ni. ko boleh tolong ajar aku cara nak cari pompuan tough tak?

kehkehkeh. :D

ikiketetel said...

ahahaha.cool ;D

buDAK keCIK said...

yeah, buncit itu seksi! haha ;p

gee, thanx sbb sudi syg kami. terasa diri kami amat berharga. keh3

Azie Azra said...

No such thing as 'I love u, I miss u all the time'...murung! T___T

p/s : gambar tu azie guna utk slide presentation case pregnancy siang td. haha

missSenget said...

faham sikit-sikit..

tapi buat2 taknak paham langsung...

bole???

ShafiqIzwan said...

BAAEEKKK ah, hahahhaah.

Nazmi's Blog ☣ said...

wah..romantiknya...kahkahkah ~

Anonymous said...

Kejamnya lelaki......wuuu~

Chempaka Sari said...

betul tu...saya yg perempuan pun tau tu...nplah ada perempuan lain yg tak tau benda2 simple ni....

Chempaka Sari said...

betul tu...saya yg perempuan pun tau tu...nplah ada perempuan lain yg tak tau benda2 simple ni....

Fina Fento said...

yang penting, statement last tuuu..hehe

Ayeem Jemain said...

caranya cam nak carik gadoh je?

Miss Selfridge said...

so TRUE!!!

hana said...

hahaha..
seksi sgt wei kalao muncit..
muahha

i'm ezza haniza said...

entry ni nmpak mcm lelaki ni endah tak endah je ?? :(

dimana keromantikkan korang ?ekekekekeke

fara said...

sokong !

sudeh said...

HAHAHAHAHAHA!
pecaahh perot waa baca ini entry!
hak2
LIKEE SERATOS KALI xDD

Solihahazahar said...

AGREED ^^

wath said...

post ni sebenarnye dah menunjukkan laki tu macam mana.

hehe~

DeE YaNa said...

hai seksi!~~;p..hahah..mknenye 'hai buncit'..:D

Farishah Hanem said...

HAHAHAHA. aku suka yang last tu ! buncit mmg sexy. takleh nak deny dah ! HAHAHAHAHA

bella lim said...

each point i terasa okayyyy. FINE lah. sayang boyfriend jugak walaupun dia macam kamu kamu lelaki tak mengerti hati kami. haha

erniemusliana said...

tau daaaa~~~ huh!

sherah said...

sah ko buncit. haha

neya nadia said...

terasa sgt2. hahaha. sume yg di list kan tuh betol :')

nabilasyazween said...

hehe . Baru aku tau lelaki rumit jgk mcm pompuan .

Anonymous said...

errr jap2.. yg first tu x paham laa
-_-

KRL kaprileader said...

ade style!!
haha.. cm ne la dapat idea wat en3 ni...
hahha

+d.O.Y.A.h+ said...

mak buncit

syud said...

hahhaha..cek suka....


setai !

X.a.n.a said...

AKU memang nak bf aku wish nyte b4 tdo =P

dzafira said...

Nape susah sgt nak mengaku yg diri tu pokai. Ni tidak, lg sanggup berperang dr mengaku yg diri tu pokai. Bukan mati pun kalau keluar dating guna duit gf. Tak paham lah!

budaksetan said...

tuju ke yuyu ke?HAHA

Faraa Eiman's said...

ahh ko , nak cwoh pompuan2 faham laky lebey la nieyh , cis3

dear dhada ♥ said...

actually seseorang laki tu , tak penah pon puas dengan setiap beloved girl diorang . that's why ade yang buad perangai :) kita semua tak perfect :)

btw , like it :)

Amiey White said...

hahahahahaha damn!

ain.alias said...

tapi itulah yang perempuan suka buat! haha. nyte and morning harus.... kot2 pergi dalam tidur.. :P

Rozuan Ismail said...

buncit itu seksi.keding itu lebih cekci,haha

Yeb-Nada said...

kita serasi berdansa~

waalllaa! said...

well..that's the common behavior about men.. and I know it deeply..
tapi nak wat cmn..when talk about datang bulan..sian dia..selalu kena marah ngan I.. tapi xlah jugak..co saya akan bgtau awal2 yg saya skrang mengalami sindrom period..kalau saya marah2 harap awak faham n cube tenangkan saya..hehe.. n kata2 i miss you and love u tu kata2 berharga bagi seorg lelaki..dia akan bgtau bila dia rsa dia betul2 perlu cakap.. n once dia cakap..hatiku akan berbunga2 coz dia jarang ckp kan..bila selalu ckp nnt bosan pulak..tapi aku?? mmg suka sebut those words..kalau dua2 langsung tak sebut..mmg rasa dull je..ngeee..
aku tak tau pun bila dia pokai sbb dia mmg selalu berduit..hehehehe..
lucky for those yg jarang dating yg perlu keluarkan duit byk2..like me!!!
tapi..buncit tu tak sexy punnn...tu je aku tak suke..hehehe

Yaya Maisarah said...

Buncit itu seksi? haha.. seksi ke?
ish.. pompuan suka dia buat muka kiut, dia pegi buat muka prasan macho! ape lah..

mOoN said...

ayat yg last sekali tue mcm terkandung maksud tersirat...TETAP SAYANG (KAMU-KAMU SEMUA)

Lily Suhaili said...

Hahaha.
lelaki ohh lelakiii ('oo')

ENCIK TIKUS said...

untunglaaa

super-1 said...

dah lame aku follow blog ko, ni 1st time aku rase sangat bersetuju dengan ko.

Mr.NS said...

gua setuju sama lu..haha

ParkAir said...

Ciri-ciri di atas menunjukkan 100% lelaki melayu. Sah ko orang melayu.

BLADE EDGE said...

har3x... betul semua!!

misz sheyla said...

kami tak suka kamu semua berlagak cool masa mula2 kapel

sebelum kapel kamu boleh dikategorikan sebagai amfibia...tapi bile dah kapel kamu berubah kepada reptilia.....dingin aje sepanjang masa

Isteri Encek Bard said...

mencik semua diatas kecuali yang last tu.. miahahhahahhahha

blog-tips-kurus said...

jangan BUNCIT sebab kecacingan. eeiii!!!

Ujang9897 said...

lu mmg lelaki sejati...hii

shalina samsudin said...

tak de perasaan ke ape ? =.=
malas aku fikir pasal ni .erk ! emo !
yang penting,kena ingat setiap manusia ada hati dan perasaan buleh ?
hehehe ! PEACE !
have a nice day ;)

Ai Ni.. said...

buncit itu seksi..haha..ye ke??
da lelaki mmg camni kan..nak wat camne...da pompuan lak mmg camtu kan..nak wat camne..hihi

Afuan Shah said...

aku setuju la weh..memang laki mcm di atas...
btw..ingat pempuan suka ka cita pasal anak bagai tu??hahahah
waktu PMS tu...paham2 ja lah..jgn suka cari pasal waktu tu kan..hehe

Pyka Rahmat said...

ada yg mcm takbetul je

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

betul3x...

✿ boonga_kecik ✿ said...

amboi amboi amboi...

Aku ikut jer apa abang ben suruh...

Tasha said...

ade gak suke yg selambe2 je,kool..xpyh la romantik amat..muntak ijau nnt :P

nurayunni said...

haha...lelaki mmg mcm nie erk?

Miss Ran said...

comei entry ni hahaha

syira_syahirah said...

patotlah send msg gnite mmg xpenah reti nk bls...apatah lg msg2 lain....

Akim Iqbal said...

Bergoyang perut gua baca entri nih.. hik3.. gendang gendut tali kecapi, boroi perot senang hati.. :)

berry said...

walaupon sume ni adalah hakikat yg sebenar tp tetap menyakitkan hati..heeeeee~

berry said...

http://shelberry.blogspot.com/2011/06/lelaki-vs-perempuan-tak-perlu.html

:)

NuR 'aQiLaH said...

LAKI~

hati kering

strawberrycincau said...

haha. emang benar?

Syafiq Rosli said...

haha..ni pengakuan benar ko ke..

Cha sahaja said...

macam macam..

miZz iNtaN (^ ~ ,) said...

buncit mmg sexy yaw,grrr! >,<

haqimi zulkefli said...

sumpah dari ats sampi bwh every single words yg ade. sume betol tapit. wish that she read this one. hmm

nada hanis said...

mohon adaptasi. HAHA

TengKu FarHa said...

ayat " walau macam mana pon kita berbeza, kami tetap sayangkan kamu2 semua" sangat sweet.. :p ^_^

cik eira said...

haha buncit itu seksi ? errr bantahan di situ ! kehkeh

**http://cikeira.blogspot.com/

Gadis Kecil said...

bagaimana pulak kalo lelaki yang melebih-lebih dari perempuan??

merajuk selalu. nak perhatian lebih dari perempuan. kita yang merajuk kita pulak yang kene pujuk. huhu

pening.. pening!!

tolong jawab skit faiz.. Hee

Balqis Riza said...

Just Because You Have a Dick, Doesn't Mean You Should Act Like One

birdsangry96 said...

nice post ! haha !
komen my newest post back ~

Faiz Tapit said...

oh hi there dickless creature!

Dhiya Fariza said...

Alah, these are the common behaviour of unmarried guys pun kan,normalah :D ramai pulak sentap.

Dhiya Fariza said...

Alah, these are the common behaviour of unmarried guys pun kan,normalah :D ramai pulak sentap.

nurniyusoff said...

:)

maziah said...

hahahaha...bnyak menyedarkan kaum pompuan......sexy ker buncit tu ?? hahaha

sha my heart said...

oo, begini rupanya.. baru nak belajar2 kenal lelaki.. haha~

Anonymous said...

Bf saya kuat merajuk. Ape yg ada kat ats tu tak sama mcm bf saya. Dia sensetif. Hihihi. Klaka kan?

BeauTiFuLGirL said...

nie jenis lelaki yg xsensitif perkara sekeliling...
rsnya xsemua mcm tu :)

eeir said...

my boyfie tak cmtu pun? ala , normal la. tak pyh nk emosi2. chill :)

MeMenxx said...

haha..this is owesome man!!

Yaya Maisarah said...

ek elehh.. dimanakah keromantikan mat romeo nihh? haha..

buncit itu sexy? erkk.. -,-

Raden said...

yela. meh sini. mahu pelok

matahari said...

segalanya betul....huhuhuhu klu mcm tu kena cari lelaki lembut la..faham sket perasaan perempuan...tak gtu?hehhehe

zulbachek said...

Ni ayat Mr Roy yg ramai gf @ wf dan dah pening ngan ragam gf @ wf2 nya.. Hahahaha....

Farra said...

info yg bagusss ! TP X SUKE LA LAKI BUNCET ! HAHHAHA

miro_fizi said...

buncit itu seksi..x tahan dow..haha

siti noOr hidayah said...

sweet .. :)

Syafeeqah Saifuddin @ Fiefy said...

INI TERBAEK !

Anonymous said...

Biasa la buncit.....p ak x nk..haha

meaw said...

lumrah kehidupan....baik lelaki atau perempuan

Cik LuLu said...

oww..mcm tu llk..hehe.. owkay..kami kaum hawa terima ^^

cik fyza said...

terima kasih.. lepas baca post kamu, buat hati yang tengah kusut ni jadi tenang.. trimas [^^]

Anonymous said...

ceh..ptot pon pkwe ak cmtu..suma menda alah ni ada ja kt dia..except yg last tu!haha..sexy?euuww~ :D

yeonin said...

haha tang buncit xblh blah... nah entri:cerita perut buncit ;p

http://sanasinikalermerah.blogspot.com/2011/12/cerita-perut-buncit.html

Anonymous said...

huhu..cool2...
meh nk dgr girl bls ap..
1) kami juga tak suka balas msj n kol setiap mse
2) xde pun nak merajuk tiap-tiap mse..
3) nak g dating pun memang fk psl kamu-kamu ni ad duit k tak and tak selalu g dating gne duit kamu pun
4) 'I love u and mis u' all the time pun tak, fmily ag penting
5) Kita-kita pun bukan homo, cme tak nak pandang laki lain, biar laki lain je pandang kita
6) Bela tudung and make up lama utk kamu juga,lenlah kalu suka kita-kita sememeh je..:p
7) Wish 'nite and morning' bukn kwajipan kita juga
8) Baju kawin and nama anak memang topik kesukaan kita, kalu tak suka pilihan kita nanti jgn complain
9) Kami tak mengharapkan kesempurnaan kamu-kamu pun, sbb kami pun tak
10) Kamu pun ckp juga 'saya tak fhm dgn kamu ni'
11) Kta-kita mmg nak kamu-kamu buncit,sbb dh buncit, takkan cari yang len..

Apepun, mmg kita-kita lebih sygkan kamu-kamu semua :) ♥

Jue said...

tumpang share kat fb..hik3..:-)thanks

Daisy Dee said...

gua bukn nk romen lu.. nk komen je ni..

bismillahirahmanirahimm...

lu siap! nanti gua update plak ape yg lelaki perlu fhm tentg perempuan.. lu tgguu!!!!

*ugutan manje nan bhye..

Nur Cheda @ Chira said...

mostly betul la kebnyakkan laki yg buaya mcm nih muhahahahaha :P

i'm ur lover's said...

sewel! haha:D tak boleh blah statement yg terakhir.. buncit tuh sexy! -OO- mostly lelaki akan buncit setelah berkahwin.. ehh? HAHA:D

Anis Najwa said...

suka ayat last .. walau macam mana kita berbeza
sy tetap syg kamu-kamu semua.. bhahahha

back to top