Sunday, December 11, 2011

Tips Menjaga Hati Makwe


1. Beri perhatian dan pujuk si dia 
bila dia sedang bersedih

2. Jangan berbual mengenai topik yang
langsung dia takkan ambik port.

3. Jagalah hatinya sebaik mungkin. 
Hati wanita sangat rapuh dan sensitif.

4. Kena pandai ambik hati si dia dan beri ruang 
kepadanya untuk dia meluahkan perasaan. 

5. Si dia akan lebih suka jika berbaik dan 
ramah dengan ahli keluarganya.

6. Belikan hadiah yang istimewa untuk si dia.

7. Jangan bercerita atau membandingkan ex 
anda dengan yang sekarang.

8. Jangan curang.

98 comments:

Nyamuk Terbang said...

tips dh ok
tpi lukisan sengal
haha

ismimaizura said...

hadoi kelakar bak hang...:P

inspire bunny said...

no.3 tu kompem masuk news 0_0

Hakeem Yusof said...

jadahnye oi~ tu paru-paru bukan hati -___-"

IM TYPING said...

so sweet pergi amik paru paru dia :)

soutulmujahid.com said...

hahaha! macam komik Ujang la plak!

Fitnah Lelaki Terhadap Wanita

Saddila said...

cakap pasal bola pun horny . haha
lempang nak ?

Fahmi Jaafar said...

nk abg paiz jdi pakwe saye ley x.. boleyyy la.. aummm

Unknown said...

sempat lagi ditup angin T_T

Ola said...

hmm..psl point number 2 tu...
sbnrnya pompuan pun mesti jga ati pakwe diorg jgak~x bleh selfish sgt..huhuhu

siti zarizza said...

oke ! entry kau sANGAT berguna. hahahaha

cg4dis said...

hahahaha :p gilossss

haasyaa said...

I lol-ed so hard read this entry. This blog is one of the must read blog!! Nice one!

Shahada Fauzi said...

hoi!tak larat gelak baca katun sengal ko nih..hahahaha..hadoi..(-_-")

Hafiz Hafizol said...

Warhahahaha.. X bleh blah.. lawak la kau!! GRrrrrrrrrrrrrrrr..rr

Powpah said...

wahh tapit sekarang ni jiwang lah. haha

Wadi AR said...

kahkah. macam haromm

Salina said...

haha ..btol3

nZaOdonut said...

1st time komen~ superbbb!

najwa aminah abas said...

tips yang berguna sungguh pada lelaki. :)

owh, "sape komen boleh romen"?
menakutkan. -.-

iLiAiSyAhkaDir said...

Kelaka kelaka tapi mmg benar.. hahaha.....lawak sangat.. thanks bagi i gelak!! ske post yang ni!

miss no right said...

kelakar tapi bermakna :'D

Hidayah Delilaz said...

kahkah memang real

tot said...

gile ganas . haha

Yuyu said...

jangan curang tu nasihat kat diri sendiri ke?haha.bagus2

Orkedsara said...

faiz..camne nak buad (follow @faiztapit ) tuuu..

SuriaSalleh said...

haha stressssssss XD

A@roN LoCk said...

haha... Terbaek wok! *rambut ditiup angin*

nia marlissa said...

kreatif giler

KeluangMan said...

Smart la ko wt.. best!!!

SufatihaNur said...

comel

Lea Isnawi said...

hahahahahaha..
cari pujuk pakwe ade x?

Judh said...

hahahahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhahahaahhahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahaha T_T

methaflux7 said...

smart la bro..suka :)

senorita zanie said...

HAHAHAHA.. kelakar gilo! tergelak tonggeng2 aku baca entry nih.

yg part 'tahniah u baru saje dapat ex yg baru' tu takley blah btol.

cikpia said...

satu lagi : POMPUAN SUKA DIPUJI. biar hipokrit, janji puji. he he....

Unknown said...

hahahaha kelakar lah entry ni...trus dpt ex baru ea?? hahaha

Ayeem Jemain said...

besornye peparu

Anonymous said...

haha,,,aq bace memg lawak..kreatif2..!keep it up!:)

Dalila Samsudin said...

haha kartun tu kelakaar gilaa :D

rozeeta rashid said...

hahaha. no 7 paling best.

Unknown said...

kahkahkah..tips yang berguna..patutlah pakwe aku buat suma ni kat aku!ehhh,pakwe aku????????=.=

Anonymous said...

cayela tapit..pandai buat awek gelak time tgah bsedih..hahaha

Cik Orkid said...

Haha, bukan kemain pandai dia eh :P

Unknown said...

dulu aku gi tgk wyg aku bwk cinggam dalam poket. agak2 nak ckp, aku bgi cinggam kat awek aku...hahahaha

BudakBudak said...

hikhik...comelnyaaaa...suka..... <3

Dhiya Fariza said...

Ahahaha lawak! Sarcastic cartoons

Miss Xyz said...

hakhak, part ambik parang & trsilap ambik paru2 tu lwak! kahkahkah! creative creatice ;D

Isteri Encek Bard said...

hhahahhaa terbaik lah tapit....

dayah said...

sy saje je tny nk kenal kat fb.. betulla perempuan ngan laki xbole berkawan

Miss Volvo said...

suka yg no. 1 hehehehe. klu makwe majuk kena pujuk tau. klu bt tatau je mmg SIAP!

DaYaH JeLitA said...

kahkahkah lawak nak mamposss esp no 5..
tapittt i love u so muchhh....
u make me laugh tatkala tengah sedeyhhh sbb pakwe x jaga hati...huhuhuhuhuhu

mc laa said...

comeila....muahahha....

Lee's said...

Hilang stress aku gelak baca blog kau. Terbaikk ar ^^

Nabiel said...

hahahaha..
sengal~

AdminStressGiler said...
This comment has been removed by the author.
AdminStressGiler said...

salam. kami ingin meminta maaf terhadap entry "tujuan sebenar rakyat malaysia guna facebook" di blog kami. kami telah menerima pelbagai tomahan dan hinaan drpd ramai org kerana tiada kredit blog ini. sebenarnya, kami copy entry itu dari blog "ar-rifke". jadi, kami credit blog itu sebagai sumber kami. tapi apa2 pun, kami meminta maaf sbb kami tak tau ini ialah blog asal. kami sudah pun delete entry tersebut. kami mnta maaf sekali lagi. salam.

budak kecik said...

kahkahkah. lawak gila.. bley la pulak tersalah amek paru2 kan.

tp satu je ak nk pesan, pompuan ni ade angin pasang surut dia. tyme bulan tgh mengambang tu, kau jgn la nk gatal carik pasal ngn mkwe ko tyme tu. sekiang

Faiz Tapit said...

AYS: ok, maaf diterima. time kasih.

AdminStressGiler said...

thanks faiz tapit. semoga terus menghasilakn karya2 yang lebih lucu dan menarik!!

K2r~90 said...

sume orng tawu tp x sume orng mmpu wat..

una said...

dah kreatif, lawak sengal pulak tu. mmg bestt lah kau ! :D

ibuemak said...

HAHA. Sangat sengal. bapak aku tak keluar kan parang gitu, bapak aku sula je dia. haha

Malus Pumila said...

ehehehe... comey nya...

kip said...

bro ade org curik entri lu

http://faceboored.blogspot.com/2011/12/info-8-tujuan-utama-rakyat-malaysia.html

ema said...

suke suke suke !!! hehe eh. HAI KORANG ! ;)

safiah sokher said...

Haha.Tipsss hebakkk mu

Aiko FarahShahida said...

err..

terjaga betol hati. hahaha.

eh, awat kartun no.4 mata satu? kena cucuk dek awek ke?

Anonymous said...

no. 5 paling lawak!!! Haha

Tiara Fazlin said...

thank u tapit buat aku gelak, bhahahaha

chiah_ismile said...

bgusla klw laki sdar!ahahaha

unoewhoo said...

wohoho...yg bnding nan ex tuh mmg mntak pnampau...kekek2 glak bce..hahah...

Anonymous said...

kalau tukar yang las tue pompuan tue yang curang pown bes gak,hahahaha

AA said...

HAHAHAH, gile ah. :D yang banding2 kan ex tu, mmg tak leh blah, kalau aku, aku pun bengang :D

Anonymous said...

terbaikkk...

LAici KAng Ais said...

otak gila lah luuu...terbaeeeeekkkkkkkkkk bro

Puteri Katek said...

bedarah mata aku tgk lukisan ni....kahkahkahkah...

gile lawak tp best!

kisah hati said...

i lebiu tapit! waaa bestnya kalau de boyfren yg betul2 mcam kat ats tuu..=)

Puteri Iqa Izyan said...

awesome tips nih. muahaha.

Unknown said...

haha.mati kena pukul gf cm ni

MeowMeow said...

comel gile doe aku tengok...hahaha

Alia Rahmat said...

Sumpah comel ! HAHA

khryh said...

kompem boleh jalan.

sYafIk-wAy said...

'jujur'nya kartun2 tuh , hahaha

tieha ismail said...

haha betoi tu...kadang-kadang lelaki ni tak sensitif langsung dengan benda-benda yang dianggapnya remeh...

Unknown said...

nilah tipspaling dicari 2011...hehehe

Miza Idgihat said...

hahaha lawak2 XD

CikTeddyCorner said...

trbaek tips!

.drakula. said...

nanti cuba try ok tak..

jan.naimah said...

hahaha.lawak karton2 tuh....:D

adham ismail said...

terbaikkk...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehehe....semua pompuan nk mcmtu kan?! ofkosla!

NUR AYNIE said...

yg last best hihihi

Eyka said...

k..;p

nur chahaya said...

hahaha..nice gler.. btw follow sini :)

hazanis said...

rambut dia...fullamak, hahahaha

faqihahhusni said...

Number 3 tu dengan parang tu lawak! HAHAHHA

Unknown said...

Terbaik ar awak ! hahahaha. Tips pujuk tu best. haha

back to top