Thursday, September 27, 2012

Kisah Aku Dan Bisulku


Ini stereng kete Hazmi. Setakat ni belum ada sape-sape yang taw camne boleh jadi gitu.


Hai, dah lama jugak ye aku tak update blog ni. Mintak maap lah ye kat sape-sape yang beriya suruh aku update tapi aku tak update jugak. Rasanya macam dah sampai seru untuk tulis blog semula. Sebelum ni aku tak update sebenarnya sebab malas je. Keh3.

Awal sem ni memang banyak gila masalah aku. First day untuk sem ni, aku tak dapat kolej langsung, terpaksa merempat tido kat lantai bilik Ayap sampai 2 minggu. Hari ketiga kaki aku kena bisul sampai tak boleh jalan, hari kelima kena masuk spital Kajang sebab terpaksa operate. Bisul tu asalnya kecik aje, pastu kena infection sampai kaki aku jadi beso gajah.

Bisul ni tumbuh kat keting, tu yang aku takleh nak jalan tu. Orang tua-tua kabor, jangan duduk atas bantal, nanti punggung tumbuh bisul. Sejak bila kaki aku ada punggung ni?

Doktor kat sini banyak yang lawa-lawa. Keh3


Masa kena cucuk ni aku dah mengucap siap-siap. Sakit woo!

Time ni baru lepas operate

Nasib baik si Hazmi bawakkan kuih raya aku. Makanan spital memang tak cukup.

Sekarang dah dapat kolej baru lepas puas buat rayuan. Depan bilik aku betul-betul ada tandas untuk orang OKU. Tandas tu dah tak betul sikit. Air bertakung hasil mandian orang sampai nak masuk dalam bilik aku dah. Aku sendiri kena jadi akak cleaner tolak air keluar tiap masa. 

Banjir kilat di jamban OKU

Keluar spital hari tu kena makan ubat dekat 40 bijik sehari pastu siap dapat surat MC sampai 20 hari. Itu lah surat MC paling lama aku pernah dapat. Tapi sem ni kena siapkan tesis, so dengan baiknya aku hanya gunakan sikit-sikit je MC tu. Keh3. 

Ini just ubat Pusat Kesihatan UKM. Ubat dari spital Kajang lupa nak amek gambo. 

Sekarang ni kaki aku dah nak baik dah nampak gayanya. Dah betul-betul baik nanti, memang kau orang akan jumpa aku berjogging jelah kat stadium. Kalau jadi lah. Heh. Pasni aku rajin lah update blog ni ye. 

21 comments:

LiNda said...

semoga cepat sembuh ye faiz :)

mispurple said...

byk giler ubat..tu mkn ubat je pon dah kenyang kot , xpyh mkn nasik da....^,^

Faiz Tapit said...

Heheh. Time kasih time kasih

Syazana Zainn said...

semoga cepat sembuh :)
makan obat tu biar ikot time wokey :D

Zul De Alexis said...

selamat kembali superhero..eh? haha..
semoga cepat sembuh bro..nnt leh main bola sesama :p

Mk Syahir said...

get well sung beroo!!tapi kalau dapat lagi sebelah cun jugak..dah boleh jadi superhero..kah kah kah!

comeliness_zaty said...

tak sangka bisul pun boleh jadi serious ye..takpe2..semoga cepat sembuh ye. :)

Puteri Farahin said...

yeeaaa.. tulis blog balik .
semoga cepat sembuh ye :)

Azza Azman said...

huhu semoga cepat sembuh lah ye... mesti sakit kan masa masuk ubat..

Selipar Putus said...

cian kau tapit..huhu. moga cepat sembuh dan leh joging tetiap ari..:p

Yuyu said...

beso kaki.hehe

sephia sophia said...

siyes yg kena cucuk tu mmg sakit..jarum die besar.

kueh semperit! faveretku....

El-Janna said...

tapit. get well soon ye. heh^^

Sanji Ngatmi said...

innalillah ..

♥♥szumika sakni♥♥ said...

sbrla....cpt2 smbh yer :)

MuhdJijiee said...

Ingat masa kecik-kecik tumbuh bisul dekat bontot. Menjerit satu taman dengar suara aku bila ibu picit bisul tu

MuhdJijiee said...

btw. datang follow. tq

Anonymous said...

oh! kenapa pulak aku pandai nak kesian kat ko ni ha?? hahaha..mintak maaf laa bro aku kutuk kau syaitoon tempoh ari sbb ko xupdate blog..hehehe..semoga kau sempat sembuh..aku suka giler blog ko ni..hehehe

Anonymous said...

blog paling bosan

Yousof said...

Bisul, benda kecik yang nampak remeh tapi sakitnya boleh tahan besar.. ;D


Alhamdulillah kau dah makin ok.. Aku yakin kau tak takut makan ubat macam kabanyakan budak perempuan heheh

Ain Dzaya said...

kesian si tapit nie...tetiba je rasa innesen habes bila baca entri nie...

back to top