Saturday, August 18, 2012

30 Perkara Yang Tak Patut Dilakukan Manusia Normal





1. Menulis nombor pin bank di belakang kad ATM


2. Menaip sms yang pendek tanpa meletakkan perkataan "huhu"


3. Pergi berak tanpa pakai towel


4. Lupa akan asal-usul negaranya dan lebih berpihak kepada negara Korea


5. Nampak orang tersungkur depan mata tanpa menggelakkannya


6. Nampak iklan Nuffnang aku tanpa tolong klikkan


7. Mengorat makwe yang tengah berdating ngan pakwenya


8. Menonton video yang bukan-bukan tanpa mengambil kira langkah-langkah keselamatan


9. Menuduh aku syok sendiri dengan Lisa Surihani


10. Pergi KFC atau Mekdi tanpa membazirkan sos dan mengambil straw lebih


11. Tidak memiliki laptop HP CQ40 yang sangat berkualiti dan tak pernah rosak


12. Menjadi penyokong Liverpool


13. Menonton drama My Girl tanpa berasa sedih


14. Suka cakap pasal politik tapi tak hapal pun Rukun Negara


15. Nampak orang tengah sidai baju pastu tanya "oi, basuh baju ke?"


16. Nampak orang pergi pasar pastu tanya "oi, nak beli ikan ke?"


17. Masuk ke tandas sambil membawa laptop dan earphone


18. Online menggunakan Internet Explorer


19. Pergi kuliah tak bawak earphone dan PSP


20. Lebih berbangga menggunakan nama-nama anime dari nama yang diberi oleh mak bapak sendiri


21. Membelanjakan RM10 untuk filem Jin Noti


22. Pergi meeting tepat pada waktunya


23. Meminta perhatian dan belaian manja orang ramai dalam facebook


24. Memiliki motor yang besar tanpa perasaan angkuh


25. Memasak megi di sekolah asrama pada siang hari


26. Membelikan topup untuk awek


27. Masih lagi aktif bermain Friendster


28. Mempunyai muka perogol bersiri pastu pergi rebonding rambut


29. Mengharapkan kekenyangan itu datang dengan sendiri selepas membuat status 'lapar' di facebook


30. Baca entri aku ni tanpa komen kat bawah



Sila vote mana-mana nombor yang anda gemari... 
Satu sahaja sudah memadai...

70 comments:

~eZmALiZa~ said...

ezma vote no 31! yeah!

Hunny Maldini said...

aku suka nombor 12!!!

themissingikmal said...

aku bawak laptop ngan speaker g jamban...bhahhahaha...sape2 yg ngah nk amek air smyg sume tergugat..

iQaChumel said...

haha peh...terasa ni.lala
tp normal je kan sebab komen.
huhu..erkk..mengapa mesti
shin chan

ReNeL Leesa said...

num 2 tu aku mesti ada..huhu

Daus said...

aku 'suke' no 9 dan 11! haha

ashraf said...

no 12 la~!

eh tapi bukan ko ke yg pg tgk jin noti tu dgn awek ko?

Faiz Tapit said...

yelah... sbb tu ak bengang gile... ntah pape pnye cite... hahaha

Fiffy said...

agak2 ko nak buang duit rm10 utk tgk filem pecahpunggung dr rozmey tu benda patut ke x?

cik hani said...

hahaha.tetap nak jadi penyokong liverpool okehhhhhhhh~ hehehe.

/Dayah//Nurul/ said...

bg sokongn num9. ngan las. sin chan comellll

Faiz Tapit said...

ciss... rmai suke nom 9 ye...

AngahSayang2314 said...

faiz kalau kau tanya angah kan??kan?? entah la...

yg penting angah ke sini 4llow uu jom tukar2 link

Emilia Emira said...

nak no 16 laa...
pahtu nk jwb..eyh bukan laa..ak nk pegi basuh kereta kat sana..agagga!

ahmad jo said...

Aku vote no 5.. hak3

piKOk said...

byk perkara yng ko tulis ak buat..kiranya ak niey tak normal la ye? kahkahkah

MOH KEMBARA said...

Salam Faiz, woot wooot!

Faiz Tapit said...

kah3... bgus2... truskan mgundi

ieyza afieyna said...

no 17.. huhu~

eZad niMo said...

wahaha, 28.
pergi kuliah perlu bawak earphone n psp ke?

diamuslima said...

no 9, no 9... hahahaha

zacky ~786~ said...

jaDI penyokong LiverpooL xpatot ke ?

cemomoi said...

patut ke aku...

Faiz Tapit said...

x patut..

hakeem kira said...

woi malam tadi aku jadi penyokong liverpool sekejap kot . hahaa

ariph™ said...

aku slalu buat no3.

p/s: lisa tetap aku punya. haha

Anonymous said...

25 tu best........... muahahaha

nabihafadzli said...

vote no 13... x vote no 12... hehe

Nazrul Azat Jamil said...

aku suke banget sume item, ade je yang kene dengan aku, wakakakakakaaaaaa

IQBAL ZARIN said...

tukar no 21 kpd: membelanjakan RM 10 untuk sapot filem 2 Alam Dr rozmey. haha

cello191 said...

semua like boleh x??

+d.O.Y.A.h+ said...

nak tiket 2 alam! ;p nak tgk ngn bapak ko.

uNa da wiTch said...

no 11 !
ahh aku ada sekor lappy cmtuh .
tapi keseluruhanya nak vote semua . heheh

tia of revenge said...

no 12!
haha..
mencarut betul la awk :)

eLLeNa raZak said...

5 ngan 15....=)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

vote no 22 ! haha

cik aiNGE said...

sy vote number 9!!!!

brandon flowers said...

dude... aku vote no 8. dan aku bet ko suka wat no 17

Faiz Tapit said...

hahah.... cibai je

f_aRa_aINa989 said...

ye ke kena cakap huhu?
saya x suka cakap huhu..
haha..=D

p/s: xmo vote...

relevan said...

Aku suka semua nombor..Wakaka!

NurulAdiba said...

saya tersengih sambil baca entry ni. lg2 part korea tu. hahahaha. comel ye..

liyana said...

haha..lawak2

IEKAH MOKRI said...

aku nak vote sume di atas

Hanis Azla said...

funny.. vote no. 15 tu.. selalu dpt pertanyaan yg mcm tu juga.

Bella ♥ said...

hakhakhak nak vote semua boleh? hahahahah baik punye entry! ;DD

Faiz Tapit said...

ishh... vote satu nombor jela...
hahaa

Qistina said...

suka no 9 tapi xsuke no 12....
wlaupun kalah semalam tapi idop totap CHELSEA!!

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Hahaha. nasib baik aku tidak memiliki sifat semua dia atas. aku vote semua

♥cutebabygirl♥ said...

banyak aku nak komen sbenarnya neh.

6. perlu ke klik nuff ko?haha

9. itu harus tuduh ok!

13. aku nangis sampai abes air mata!

15 & 16 : yg tu saje nak buat2 ramah. xde idea nk tegur. kang x tegur kate sombong. ehe

18 : IE lembab tahap biawak!

21 : aku yg download pun x selera nak tgk. cite mcm babun. grrrr!

27 : FS aku ade lg. tp lama gile x buka. haha

29 : yg ni aku selalu buat! grrrrrr

dah dah. penat aku taip. :(

+amiera+ said...

klau amek straw ngan sos lbey kat mekdi nanti sokong yahudi...tanak..tanak..~

dila said...

28?
hahaha. aku spot sorang dekat burhan

SoutulMujahid said...

org dah x gune internet explorer ke? dah lapuk rupenye. nasib baik aku guna firefox. 'HUHU'!!!

touya said...

"Lebih berbangga menggunakan nama-nama anime dari nama yang diberi oleh mak bapak sendiri"

ERK !!!!!!!!!!!!!! Terasa terus sampai ke jantung .

Faiz Tapit said...

kah3... pdn muke

Anonymous said...

no. 29...

Why Farouk said...

gila x tahan ak bce!

Faiz Tapit said...

tahan2! hahaa

BLADE EDGE said...

salam...


haahahhaaaaaaa... sakit perut gelak siot!

bingai apa??? vote no 18! aku guna mozilla firefox!! x main la guna IE!!

.Inche Adang. said...

vote no 27! HAHA! sumpah lawak!

Anonymous said...

no 25~

sbb org slalu masak megi time mlm2 je..

Eifarnah Zartie said...

no 30!!!...hahahahaaaa

daus said...

no.18

XXXkiraier said...

Aku pilih nombor 18~

DaYaH JeLitA said...

aku sokong no 10 wakakaka.. aku selalu pau lada hitam banyak2

elyrashid said...

bongok!! aku x ska kao faiz... hahahaha

aeronnafia said...

aq vote no 4..peh terkene aq.. hehe

miza&tummy said...

31. Xtau yang aku ada kaitan ngn Lisa Surihani

hahahaha..
http://mizantummy.blogspot.com/

Barakat said...

takleh blah dgn nombor 28. golongan itu memang scaryyyy!

Ain Dzaya said...

no 9!!

back to top