Saturday, August 18, 2012

Dunia Ini Bukan Milik Abah Kau



Dulu-dulu masa kat sekolah, cara untuk mengorat anak dara orang yang paling hebat ialah mintak biodata dia... Nama penuh, hobi, warna peberet, alamat rumah semuanya ada... Pastu mulalah surat-menyurat diam-diam dengan harapan takkan kantoi dengan warden... Bedak tu takyah cakap lah letak banyak mana... Bila bukak surat je, harum semerbak mengalahkan kapur barus... Masa tu, cara ni serius paling cool...

Kalau budak zaman sekarang, semua akan cakap ini lame ass, menjijikkan, dan tak cool... Bagi mereka, cool itu ialah untuk budak-budak yang lepak berjam-jam depan 7E minum Barbican sambil pakai topi senget... Kalau yang lagi cool, dia akan beli cerut dan tunjuk dekat sahabatnya yang lain... Cara mereka mengorat anak dara orang cuma mintak nombor telepon dan facebook je... Sape yang takde facebook sekarang ni mesti akan dikecam hebat seolah-olah kena simbah asid kerana berebutkan pondan... Chatting-chatting sikit dah sangkut, takde thrill nya, tak adventure langsung... 

Tapi, aku peduli apa macam mana kau orang nak mengorat ke apa... Cuma, kalau dah kapel tu, janganlah nak tunjuk romantik atau berjiwang sakan depan semua orang macam dunia ni abah kau baru beli... Percayalah, tak pernah lagi ada mana-mana abah yang mampu beli dunia ni... Tak payah nak canang-canang kan kisah percintaan kau tu dekat semua orang, bukannya gerenti kahwin pun... Kalau rasa nak bajet romantik sangat, chatting lah tempat lain kalau malas bazir kredit, ye dak?

Terasa ke? Padan muka

"A relationship should be between two people, not the whole world"

54 comments:

aimi said...

kalo aku trase nk wt pe ek???? :P

aimi said...

kalo aku trase nk wt pe ek???? :P

..cik gugu.. said...

da kapel tu buat pulak wall pesbuk korang mcm bpk kau bli smlm..

dear,luv yuuu.. muaaahhhxxx..

derm nyampah aq.. mcm ko sorang je kapel kt fb *x jeles pon.

Kaio said...

ahhahaha bodoh sial!

www.kaio.my

Kaio said...

ahhahaha bodoh sial!

www.kaio.my

KiD said...

terimakasih pada sesiapa yang terasa.haha.gud job tapit.gua sokong.

hana said...

x terasa pn...
hahaha..
menyokong lagi entry ni ade lah..
huhu

reenapple said...

tak terasa langsung.. hahaha

betullah... tak payah nak heboh 1 dunia kisah cinta yang belom tentu akan kekal sampai akhir..

sokong 100%

Nyamuk Terbang said...

dlu kalau nk ngort...tnya nama
skrng kalau nk ngort
mntk FB trus

El-Janna said...

kui45

perli sape tu~~

Ayeem Jemain said...

kita pon ada romen2 kat fb apa

_aLiaHwaFa_ said...

bagus. lama aku tunggu org buat perlian sebegini rupa.

Why Farouk said...

Percayalah,tak pernah lagi ada mana2 abah yg mampu beli dunia ini... hahahahaha,ayat yg ni lawak!

alepridz said...

seriusly lebih indah dengan surat menyurat...

p/s: biodata & surat2 kesemua awek2 aku masa cinta monyet dulu masih aku simpan lagi... kadang2 baca nak tergelak pun ada...

org ngorat guna chatting takkan boleh simpan benda2 tu semua.... tak besh..

Cik Aish said...

hahaha cool la...

Tasha said...

ahaha...

konon la sweet!

gmbr last tu mmg mintak penampor,asal tak ko je yg buat gitu.mst bnyk anon komen ti , hak3

peace^^

sangkakelubi said...

menglembu tu benda pe?yg gua tau kacang menglembu..

buDAK keCIK said...

okay, ak langsung x terasa sbb ak kan gaya spt pokok semalu. kalu nak ak, sila jumpa dgn parents ak terus. mmuahaha

ak pun naik menyampah dgn kapel zmn skrg. blum ade pape dh main peluk2, pas2 nnti dh kawen, xde rasa pape sbb dh puas pegang sana sini. haila

chiah_ismile said...

sungguh2!sokong sgt2!

iLiAiSyAhkaDir said...

Nak LAgi surat bau harum semerbak bedak safi.. ahaha.. kelaka kan dolu2!!

budak kacamata said...

hahaha..ak sokong ko paiz..ko nie wpon poyo, kdg2 hebat jugak membidas org..hahaha

♥CIK SHA♥ said...

muke minah yg jelir lidah ni macam mintak penampo je..ahaha..


alahai..cinta bebudak skang..cinta fesbuk..macam lagu si dak najwa tuh..

masa tgh 'mabuk' satu dunia nak kabo dorg bercinta..dah 'cerai' nyumpah seranah pulak..

pastu cari kapel laen pulak..melalui pesbuk jugak..

dan kisah cinta dorang pun berulang berulang dan berulang lagi..cenggitu le..(-_-")

Fina Fento said...

hahaha..terasa?
padan mukaa...wekk

Irshadim said...

masa aku form 5, aku pernah letak surat kat motor budak perempuan yang aku nak mengurat.

LydSunshine said...

Alaaa... Tapit ni... org tak sengaja la nak tunjukkan kemesraan dan kebahagiaan kiterang. Rasa indah sgt dunia ni. Hehehe...

hamzah ian said...

waddefak is dis?

Heidi Shafiq said...

ish.. dgn bdk kecik pun ko nak gaduh..

O'gosh said...

x trasa pun..sokong lagi hado...

tcher_vera said...

block je manusia cam ni..huhu..

atiq atikah said...

totally agree..tu belum kes budak2 terencat buat blog ngan ayat2 jiwang lg.buat org bg pahala free je

khairiyah said...

kah3..siyes pompuan dalam gambo tu lawak,


tak trase pon :P

ascil.punye.lah said...

aiyookkk tapit dah marah.

takde tulis 'grrrrr' pon.

mate saya bulat said...

hahaha. kau lah tuh yang buat kan. dengan lisa surihoney kau tuh. HEKHEK

sleeping_maniac90 said...

mantopppp...
nsb bek ak x terasa hahaahha

Wadi AR said...

gua tak terase sebab tak penah buat

YOUsoF said...

Hahaha nasib baik tak kena batang hidung aku bro... ;D




Jap nak cari bedak, nak letak atas keyboard kasi wangi.. ;)

iMah said...

ni masalah budak2 xmatang la ni..
eeew eeeww..

Fara E's said...

dem jep , haha

kaktuscomei said...

baru kapel dh canang satu dunia..kat news feed padan duk gambar dye ngan balak dia jerk..haishhh..sindiran sinis yg comel..=.="

Bella Bell said...

hahahaha.... nasib baik aku tak terasa.. :P

hOney n' cLOver said...

setuju sangat2...kalau bsing2 nak kwin xpe gak...xde la rse brdosa sngat kalu doa berkekalan hingga akhir hayat...

tyrachan said...

ahaks!lawok..

Si DauN CeRi said...

hahahaa gyeahhhhhh rite!! kompem tak terasa langsung.

=MiMiE= said...

wuh.. haha.. komen yang padu. setuju dgn opinion ko.. huhu.. rimas serabut kepala aku mlihat news feed penuh dgn diorg je.. =.=' naseb baek aku xterasa. ^-^

Dhiya Fariza said...

Jgn lah emo, remove block unfriend semua boleh :D

Hishyamuddin said...

hahaha...kenapa aku xterasa eh?hehehe

Nur Salsabilla said...

kah kah. bapak segala bapak ayam pun tak mampu..

Tak terasa! yey! ;)

Hansyirah Takezur said...

aku stuju,... kalo dah kapel2 tu kalo boleh nak heboh satu dunia... apakedehal? =.=''

biruMerah said...

gwa rase macam nk bg kaki kat cenggeng yg buat gitu..euwww!!! geli tok kah kah

rara aziz said...

tah, kalo anak si mark zuckerberg tu boleh lah nak canang canang. fb tu kan bpk dia yg punya.

adrinaqamarina said...

aku suka ayat kuning tu faiz :)

dua entry dah aku baca kat blog ko ni, pasal simbah acid. huhu. aku sedih sikit sebab orang yang kena simbah tu kawan aku :)



padan muke sape terasa! #Kbai

*jogetjoget*

~ieda~ said...

sokong entry neh...getiksss tgk org2 cmner..hoho ^_^

Just Call Me Anna said...

haha teringat masa darjah 4,,dalam kelas surat menyurat dengan bedak ambik kaw 1 botol dituang bagi wangi surat 2,,APTB..

cik amal said...

terbaik!!

back to top