Saturday, October 1, 2011

Review 2 Alam



Aku baru je tengok cerita 2 Alam tempoh hari... Eh, kelakar pulak guna tempoh hari... Aku masa tu memang takde kerja dan sedang bosan gila khinzir... Cerita tu aku tak ingat dapat dari sape, tapi yang aku taw cerita ni Dr. Rozmey yang jadi orang besar dia... Mana taknya, poster filem pun boleh tayang besar-besar gambo dia... Taw lah kacak bergaya dan digilai orang gila...

Cerita ni berkisarkan seorang jantan yang jadi betina je, bukannya cerita hantu pun sebagaimana tulisan 2 Alam yang kunun-kununnya nampak horror tu... Plot cerita bosan, dungu dan penuh dengan aksi ranjang semata-mata... Aku taktaw apa pasal Aaron Aziz boleh berlakon cerita camni, tapi watak dia dalam cerita ni jadi ustaz yang lebih kepada CEO syarikat besar-besar... Kerja dia mengarah orang buat itu buat ini je dari mula filem sampai habis... 

Yang pegang watak pondan tu pulak berlakon kaku dan pelik... Mungkin baru first time berlakon... Bila dia baring, kat dahi dia penuh urat timbul... Aku taktaw pasal apa, tapi rasa nak tekan-tekan je dahi dia... 

Scene yang paling buat aku ketawa masa si pondan ngan laki tu berjalan secara slow motion kat tepi kolam... Bukan kamera yang slow kan diorang, tapi diorang yang jalan sendiri... Last-last dua-dua masuk kolam pastu scene tu habis macam tu je... RM40 juta? RM40 juta my ass...


Scene jalan slow-motion keliling kolam tanpa dialog.

Rating: -3
Smiley: :'(
Bintang: Tahi bintang
Kedunguan: 100%



Awek yang berlakon jadi pondan ni suka nangis keluar hingus


Klik sini, Mengkritik Cerita

36 comments:

Daus said...

first , lol

alepridz said...

haha... aku ada dengar... dr.rozmey cakap bila cerita ni keluar panggung orang malaysia akan berpusu untuk membeli tiket wayang dan akan ada rusuhan...

serius FUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

hakikatnya... takda pon 40juta.... harapkan rambut je la dr.rozmey tu... ahhahaha...

Saddila said...

kahhhh ! hingus !

taik betul .

faten osman said...

haha.. sape yg x nanges kuar hingus.

Cik Aish said...

hahahaha mmg dungu pun filem ni..

Fara E's said...

kedunguan ea mmg tbaek , haha

MR. SYAH said...

hahah.. aku tgk setengah jam je cerita ni.. xsanggup nk abiskn..

nazirulhazwan~ said...

aku sanggup potongjari kalauaku tertengok cite ni

ctpayong said...

haha pengkritik tegar.

Mrs. Mazlan said...

kacak bergaya digilai orang gila..
muahahaa..saya SETUJU!

Coke Laici said...

aku rase nak bunuh je director yg buat filem yg mcm bukan filem ni . enth cite mende ke enth .

azrijohan said...

sengal

Sam'z Ha said...

npe tak bg taek lembuu ko jee hahaha

syirah rasid said...

haha. aku xpenah ada rasa nak tengok ceta ni lagi.

kalo org down tgok ceta nih, lagi down agaknya?

cik bulan said...

haha..ku xtgk pon agy..sbb dengaq pon dah xlalu nk tgok woh cite ni

Anonymous said...

lawak lah awakk..
pepgy dh wat saya gelak...

yusuf mujahidin ™ said...

sumpah lawak ko review...hahaha

ariayana said...

hahaha.
betul punya kutuk.

*thumbs up!

Michada said...

hahahha...mmg terbaik la filem dr.rzmey smpai mmwatkan org puji abes..

alice said...

takutnya tengok urat kat dahi dia -.-'

SoutulMujahid said...

ngahahaha. tak tgk plak citer ni. tp dah berbulan2 citer ni kuar, baru ko nak review. hahaha

salwaismail said...

hahahaha digilai org gila! rating paling tak bleh belah.

Peah Glemer said...

hahaha jangan kacau la hingus dia

khairiyah said...

hahaha..semard laa keluar urat2 tuh,nie baru namanya menikmati scene.keh3

Si Gendut Yang Comel said...

fakkkkkkkkk~!

Farah Amaliena said...

haaa???!!!!! booddddooohh sangat laplak citer ni...

hamzah ian said...

ko lg khinzir sbb tgk

still ara said...

kawan aq pnah kate , nak knal dr.rozmey,rambut dy mcm mushroom,,kuang3

eFaRoGy oNg~oNg said...

hahaha...dah ngape ko g tengok cte tu?boley mimpi ngeri taw tak..hahaha

Eyda Syahida said...

hahaha tak jadi nak cari cite nih.. kehkeh

Anonymous said...

ni ada orang buat akaun fake hang:

http://www.facebook.com/faiztapit#!/faiztapit?sk=info

~Nana 귀여운~ said...

sumpah aku x hengen nak tengok..buuuu!!

Faiz Tapit said...

hahah. tu pesbuk aku yg btol lah.

Syazwan Che Deraman said...

bukan pecah panggung.

pecah punggung ada la.

Anonymous said...

haha...tol ke?? ada dua penyer..sori2..hehe

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

macamne ko boleh tengok benda ni hah?

back to top