Friday, April 2, 2010

Ragam Di Facebook



Sekarang ni dah macam-macam mende ada kat facebook... Nama-nama orang kat facebook ni pun cegampang... Ada aku nak tergelak, nak pijak-pijak pun ada... "Minah Gemok", "Selipar Tandas", "Saye Kiut", "Siti Pinky", "Aida Gadis Melayu", "Basikal Tua". Apa nerakanya camtu?

Yang aku tak puas hati sangat-sangat bila facebook ni dijadikan tempat tuk luahkan perasaan... Ini biasanya merujuk pada gadis-gadis Malaysia lah kan... Tapi, jejaka-jejaka pun ada jugak...

 "Sayew rindu sangat-sangat kat awaklah!!"
 "Awak cakap dulu taknak kongkong hidup saya dah.. Tapi awak tak tunaikan janji pun... Menci lah camni!!"
"Na makan coklat ke na mkn Twisties ek?"
"Ala... Ubat gigi sayew dah abes la"
"Hurmmm... Laparnya"

Lapar pun nak tulis kat facebook.. Kalau orang komen kenyang agaknya... Nape nak kencing, berak, nak bernafas, nak kenyit mata, nak pandang kat belah kanan kejap, nak lajukan kipas, nak goyang-goyang kan mouse tak tulis skali? Sume benda kau nak hamburkan kat pesbuk ni... Kau ni sebenarnya memang takde real life ke apa?

Pasal komen-komen pulak, ada gak yang best... Ni dikhususkan pada jejaka-jejaka kesunyian ataupun yang ingin menambah koleksi makwe nya... Bila ada sorang makwe yang buat status sedih-sedih, akan ada jejaka yang tampil memberi komen-komen membina serta berusaha bersungguh-sungguh untuk motivate kan makwe tersebut sebagai bukti kegentelmannya... Contoh:

Makwe: Kucing saya sembelit la.. Saya amat sedih skang 
(mode: mengesat air mata)

Jejake: Sabarlah. Itu memang takdir dia, nak wat camne.. Awak janganlah bersedih-sedih makwe..  Bunga bukan sekuntum, kucing banyak lagi... Kalau makwe nak apa-apa pertolongan, cakap je pada jejaka... Jejaka pasti akan tolong makwe..

Yang lagi kelakar, buat status pastu komen sendiri. Yang like status sendiri pun ada jugak... Macam cakap sorang-sorang kau tahu?  

 P/s: Blog aku dah ade hamster skang.. Comel kan? Macam tuan dia... Hik3

22 comments:

Daus said...

betol2... aku pon approve org yg aku knal jek... tu pon bnyk gak status yg hentah hape2 utk diberitau oleh seorg yg dewasa.. mcm budak2... hahahaha

Faiz Tapit said...

hahaha... facebook tmpat blatih drama dowh

farahin penyayang =] said...

hahaha...
btul la..
pandai faiz ni..
hahaha..
ade tu, kwn(perghh,sib bek kwn lma,kalo xnak je maki gak)update status stiap 5 minit tu..
gatal bebenor la tgn diorg..

ade gak,
muka hensem elok dah,
tp
letak gambar bukan..
hahaha..
dush~~

Faiz Tapit said...

hahaha...

lynda said...

aku dulu pernah maki org kat fesbuk aku...xyah arr nk luah prasaan kat FB...xperlu lah nk bgtau 1 dunia ko dah break ke, ko sedih ke,sakit prut ke,pms ke....myampah ngan species manusia xckp kasih syg nihh...

Faiz Tapit said...

ak pun penah gak... ak maki gile2 pastu remove trus.. haha

~kayhebat~ said...

bro...aku publish ko nye entry neh kat FB aku...haaaahahaha

Faiz Tapit said...

wokeh... tenkiu... haha

XUERYN said...

hahaha..nothing to say lah...
p pepon, mmg btol pe yg awk ckp...^^

Faiz Tapit said...

betol3... hihih

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

pedas sesangat ko bagi neh,tambah gule sikit..huhuhu
tapi ade betolnyer..

mango juice said...

salam..nek bekenan beno ngn entry cu yg ni..nek nk copy paste bole bg kwn2 nek bace? heee

Anonymous said...

aku skong hamster ko..bez aq maen~

Anonymous said...

nak share, boleh ?

Why Farouk said...

ko,bab kutok org no 1..
p/s:ak slalu men2 ngn hamster ko ble ak on9.. xde keje doe!!

Wahida Nasution Thakhrim said...

memang setuju la.. kadang2 nak gelak juga ada group yang pelik2 ni.. tapi tak sangka pula ramai yang 'like'..

♥juee♥ said...

faiz.like entryy nie..:) *sengih2 nie..hihikk...

betul tu tak perlu la nak updates mende2 yang remeh. 1 lagi yang sy kurang suka..bila diorang kapel..fuhh.wall penuh ngn status n komen2 diorang nie..tak kurang juga bila diorang dah break..1 dunia tahu..kan malu...pirahhh.dulu tak fikir..*terlebih emo pula..:) love this entry..:)

Beeha Cinta Romantika said...

agax terase bab status nie.. hahaha

Anonymous said...

agk trasa gk bab status..tp xkesah pun sbb mende btul kn..hehe nway gud komen i LIKEE

Anonymous said...

mintak share..sebab aku dh lm menyamph ngan org2 yg suka komen tiap seminit kat fb nih...

LynnDamya said...

hahaha, aku suka update status lapar kt FB, mane tau tbe2 levelmate or clazmate bace and dorg ade mknan lebih kan, leh pass kt sku sikit, hahaha taktik ni bjaya tahu :p tujuan update adalah utk mmbeitahu, haha
but then setuju dgn yg last tu, agak pathetic bila org tu update status, like sendiri and komen sendiri, ada tu komen smpai 2,3, panjang lak tu...dh mcm essei dah, satu perenggan satu komen (-_-') sian beliau, sila ngurat dia

Anonymous said...

biASA lettew masyarakat skang nie pelik2 , bnda2 yg tak patot diluahkn difesbuk pown diorang luahkn. . tmbh2 owg pompuan larh ,. :D SKIT2 NK LUAH KT FESBUK

back to top