Saturday, April 3, 2010

Aku & Sekolah



Kelas 5 Ibnu Sina

Aku ni kat sekolah dulu bukannya pandai sangat... Baju selekeh-selekeh kambing aje... Bilik disiplin dah macam rumah kedua aku.. Tiap kali nak exam, mesti nak menoyol... Ada sekali masa exam tu, dalam masa 1 jam sampai 4 kali aku pergi tandas.. Masa tu, cikgu Aisah lah yang jaga kelas aku... Dia senyum je kat aku padahal dia memang taw aku nak menoyol... Cikgu Aisah tu dah la cikgu paling cun di dunia... Cikgu sejarah, bujang lagi masa tu... Time dia marah, dia lah cikgu yang paling cun di galaksi ni...

Dulu, kitorang wajib ada perhimpunan tiap hari... Dan aku tak pernah suka perhimpunan... Aku selalu nyorok bawah tangga ngan beberapa rakanku yg sama-sama durjana.. Masa menyorok tu, aku akan conteng kat dinding gambar sperm tengah kejar ovum, lambang kluang man, gambar Patrick pun ada sekali... Kalau kantoi, kena diri atas pentas pastu kena sebat depan semua orang... Masa tu aku tak rasa apa-apa pasal dah biasa kena...

Subuh pulak waktu paling liat nak bangun... Kami wajib semayang kat surau.. Takleh semayang dalam bilik... Nanti kena sebat... Ada satu hari tu, aku lambat gila bangun... Aku terjaga tu asrama dah kosong dah... Kalau pergi je kompem kene sebat jugak sebab dah lambat... 


Takde jalan lain, aku pun nyorok dalam loker baju... Tetibe aku dengar bunyik motor dah blah.. Mesti Ustaz Izaluddin dah chow tu... Aku pun keluar lah dari loker tersebut.. Tetibe, lampu bilik terbukak.. Demmit...
"Hah Faiz! Kamu buat apa tu? Menyorok dalam loker? Mari sini!


Piap!! 


Buntot pejal ku disebat... Aku dah lah pakai kain pelikat je... Sakit dia boleh kata macam nak bersalin anak gajah kembar tiga... Rupanya motor tadi tu motor pak guard sekolah... Sekali aku kene pergi surau jugak... Bila dah habis semayang tu, cikgu Asmui merangkap GPK Hem a.k.a cikgu paling garang, bengis, ganas, berucap kat depan surau.. Masa tu tirai budak pempuan bukak... Tetibe dia tanya, 
"sape yang menyorok dalam loker tadi? mari sini!


Satu surau senyap... Pastu dengan selambanya aku bangun dan berjalan pergi depan... Time tu satu surau dah kecoh... Sume pakat nak gelak kan aku... Cibai.. Terus dapat nama locker boy seminggu... Tapi, mende paling sedih sekali kat sekolah bila aku dapat taw Cikgu Aisah nak kahwin dah... Luluh hati aku... Arghhh... Cikgu, nape cikgu taknak tunggu saya?



.....Kenangan di SBP Integrasi Kuantan.....

17 comments:

ashraf said...

sangap pantat cikgu.hahaha

Faiz Tapit said...

MU kalah cial... frust gler

booboo_pae13 said...

huhu bwu taw nie..ske cg aisah upe nyew..

erm nyorok lam loker?? ruginye xgi surau ari 2..kalo x leh gelak skali...ngee~

Faiz Tapit said...

tu la,, kntoi ponteng~!!

Kira said...

weh aku pon dulu klas 5 ibnu sina jugak..tp kt SMKSA la haha

ewa said...

imam loker.. muahahahahahah:D

Huda Chentaqu said...

bgos la cite ko ni...hahaha
ko sememangnye seorg pelawak...yg natural

Faiz Tapit said...

haha... yeke??

zarifahmr said...

sekolah mu, sekolah ku jua..hauhauhau

Faiz Tapit said...

hahah... iye2

sophea said...

KAHKHAKAHKAH.. skunk loker bru da le.. loker besy..~ hahahaha.. ag sng nk nyorok... pengetue bukn lagy basirun, gpk pntdbirn bukn lagy ckg zaimi, gpk hem ustz j, gpk koko ustz iza.. y len smue ckgu bru.. pntdbirn bru ny tuka lagy.. pmpuan..~ weee..~ papepon, ak da kua skolah jgk~~
doakn ak 11a+ spm 2010..~

ir_nauf said...

eyh. jaga2. silap nanti cikgu aisah baca entri ni abis kau. haha. faiz2.

cik ifah nabilah said...

cikgu asmui bace mesti dy meleleh air mate. :)

cikja said...

hhyye faizz.. my junior kan . sbpi kuantan kan . hehehe

Fami Ismail said...

budak INTEK ye ??

Faiz Tapit said...

yup, budak intek

Anonymous said...

ni klu aku copy paste link kat page alumni pesbuk.terbaek gak ni.

bob.senior ko.

back to top