Monday, March 15, 2010

Boleh Biar Aku Hidup Senang Sikit Tak?







Untuk pengetahuan anda semua, aku ni ada satu je kat dunia ni.. Tak lebih dan tak kurang... Kalau kembar tu pergi mampos lah kan.. Tension sial hidup dipenuhi meeting aje.. Bila aku ingat balik baru aku sedar yang aku ni student lagi, tak kerja pun lagi.. Tapi, apasal bapak aku yang kerja kat ofis sekarang ni pun tak sebusy aku? WTF? Aku ni banyak kerja lain jugak nak buat... Aku pun ada hidung nak bernafas... Anak bini aku sape nak jaga? Baju kotor aku dua baldi tu sape nak basuh, bilas dan jemurkan?

Aku nak main game pun tak senang... Baru pikir nak main Left 4 Dead 2, hensetku dah berbunyik-bunyik... "Malam ni ada meeting... Pot pet... Pot pet... Sila hadirkan diri ke bilik kecelakaan 1 untuk dicelakakan... Bla... Bla... Bla" Lahanat! Banyak lagi zombie aku tak tembak... Sape yang nak jaga keamanan dunia nanti? Tak kan Wisma Aman kot? Diorang tu taw nak clamp kereta budak aje pastu jalan bajet macho dengan perut masing-masing separa bunting.. Nak suruh adik aku? Hampeh.. Dia tu taw bunuh cicak ngan seksa itik kat rumah aje.. Bunuh zombie dia belum taw lagi..

Aku belum makan lagi ni camne? Bila aku nak makan? Nak makan apa? Kalau meeting bagi Mekdi ngan air sirap, memang aku pergi meeting jelah tiap masa.. Takat bagi karipap ngan biskut Tiger pun da sedap dah.. Kuliah pun nanti kat bilik meeting je... Lepas makan tido, balut ngan comforter merah aku tu... Alangkah bahagianya hidup...

Tapi, nak wat camne kan... Dah namanya pun tanggungjawab... Kena lah buat kerja... Orang dah amanahkan kita buat kerja so buatlah.. Taknak buat kerja baik pergi baring tepi jalan pastu berlakon jadi tahi anjing je... Bukan apa, saja nak menggedik-gedik meluahkan perasaan.. Hik3...

5 comments:

Dough said...

hahahaha, babi besh.... mmg kna la org wisma aman...

tapit said...

hahaha.. anti wisma aman kot

nurniyusoff said...

senget ...ehehe

El said...

jaga keamanan korok mung. main left 4 dead je pon. haha

miza&tummy said...

ala buat2 tidolah...xpun ko buat2 jadi pocong kat penjuru bilik time org pgl meeting!

back to top