Sunday, March 21, 2010

Pertubuhan Illuminati







lluminati ini telah ditubuhkan pada 1774 di Perancis oleh Adam Weishaupt yang merupakan
seorang profesor di Universiti Ingoldstald.. Perkataan Illuminati dinisbahkan kepada salah satu
daripada kumpulan (Mazhab) Yahudi iaitu kumpulan Illuminati yang dianggotai oleh golongan
bijaksana (Hukama’) Yahudi... Manakala di dalam bahasa Arab pula Illuminati bermaksud
al-Nuraniyin.... Nama Illuminati ini diambil sempena nama Iblis yang pada hemat mereka sebagai pemerintah tunggal alam ini..... Pusat pentadbirannya ialah di segitiga bermuda yang menjadi tempat tinggal Dajjal laknatullah... Lambang pertubuhan ini ialah apa yang terdapat pada duit 1 dolar US... Lambang yang ade pada duit US tersebut menunjukkan bahawa US telah dikuasai oleh bangsa Yahudi... Sebenarnya, pereka cipta duit US dilakukan oleh seorang anggota freemasonry dari pergerakan illuminati yang bernama Pat Robertson.

Pertubuhan ini telah mendapat sokongan daripada Rotschild yang merupakan gedung kewangan
yang dikuasai oleh yahudi... Perkataan illuminati pula diambil daripada perkataan “Lucifer” (Iblis) yang beerti “Pemegang Cahaya”... Beliau membuat helah bahawa dunia ini patut diperintah oleh orang yg benar2 berwibawa sahaja, maka beliau telah berjaya memujuk lebih kurang dua ribu orang untuk menjadi pelaksana kepada agenda yang dirancang olehnya dengan disokong anggota feemasonry peringkat tinggi.... Pengikut2 ini memang berkemahiran dalam semua aspek kehidupan telah membina markas2 sulit di seluruh dunia yang diberi nama sebagai “Lodges of The Grand Orient” untuk melaksanakan apa yang telah dirancang oleh pihak tertinggi (Freemasonry/Zionisme).... Berikut merupakan matlamat Illuminati secara umumnya yang perlu mereka capai mengikut agenda yang telah dirancang:

1. Menghapuskan semua kerajaan2 kebangsaan yang berpelembagaan...
2. Menghapuskan sistem warisan harta pusaka...
3. Menghapuskan pemilikan harta benda sebagai hak persendirian...
4. Menghapuskan semangat nasionalisme...
5. Menghapuskan rumahtangga sebagai hak orang perseorangan dan kehidupan
berkeluarga kerana ia merupakan permulaan kepada ketamadunan manusia...
6. Apa yang paling penting ialah menghapuskan semua agama yang sedia ada di dunia
terutama agama Islam supaya umat manusia dapat dipaksa menganut ideologi
internasionalisme......

6 comments:

ashraf said...

gila ah...inilah ancaman dunia skang,

Faiz Tapit said...

taw pun ko.. haha

hasmizam abu talip said...

der..nk taw..mane ko dpt mende ni? yg aku bace sejarah freemanson ni lain la..ko ade link dier x? ko bce tesis sape? ko rujuk buku mane?

--> tetibe aku keliru~

Faiz Tapit said...

ni aku dpt dari member sebenarnya, bukan dari website mane2... dlm format pdf, siap ada password lagi... sebenarnya pnjang gila, ni aku dah singkatkan

Anonymous said...

laa...peminat illuminati gak...ingatkan intelek sgt penulis blog ni...tak sangka masih berotak sampah

Anonymous said...

laa...peminat illuminati gak...ingatkan intelek sgt penulis blog ni...tak sangka masih berotak sampah

back to top