Saturday, August 20, 2011

Tips Bermain Mercun Dengan Betul


Pecahkan tabung, korek mana-mana sampai cukup duit nak buat beli mercun... Takpe berhabis dulu, dah raya nanti, boleh collect semula... Berlabur ni kena lah bijak...

Ikat kawan anda yang ada banyak jerawat dan lekatkan mercun pada mukanya sebanyak mungkin... Sedikit sebanyak ia boleh menghilangkan jerawatnya itu... 

Bagi kawan anda yang mempunyai masalah bisul di buntot bolehlah buat cara yang ni... Nescaya, bisul dah tak berani nak tumbuh...

Janganlah buat yang ni, kejam sangat pulak...

Cara yang ni pula untuk mendidik kawan anda untuk menjadi bakal angkasawan satu hari nanti... 

Langkah yang ni untuk sesiapa yang suka main meriam malam-malam buta... Kalau malam tu tak buta, takpe...

Kumpul kawan reramai pastu genggam mercun bola kuat-kuat untuk tengok muka siapa yang masuk surat khabar dulu... Sekarang dah senang nak femes taw...

Baling mercun dalam jamban kalau ada orang berak busuk sangat... Bau belerang jauh lagi sedap... 

53 comments:

Wadi AR said...

dose tapit aniya orang. kahkahkah

DaYaH JeLitA said...

woihh yang katak aku penah wat masa darjah 4...kekekeke.. :P

Faraa Eiman's said...

haha , setan jep !

alepridz said...

tips yang sangat berguna... haha

hamzah ian said...

mercun babi best

aimi adilah said...

nie lh slh sorg yg mengubah cre pemainan mercun :P

Nur Salsabilla said...

Kah kah kah ! Nape perlu ada telor di kalangan mercun2 itu? Grr.

lyndaz said...

adik aku sumbat mercun bola dalam bontot ayeem.. eh? ayam..

Mr. Chicken said...

hahahaha... boleh try nihh.. hahaha

meeranamera said...

jap nak terai... HAHA

senorita zanie said...

layaaaaan! zaman dolu2 takde pun putus jari bagai. selamat!

wannurfazrini said...

tak boleh blahhh . apak kejammmm!

Yuyu said...

kejammm.....

Wanz Mejuez said...

kejam3

faizlaster said...

bengong sokmo...gaga

Saddila said...

haremmm.
mampus kot gittew caranya tapit :)

mate saya bulat said...

boleh praktiskan ni !

Ayeem Jemain said...

mercun mancis sumbat kat lubang telinga pun best

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

hahaha..part dalam katak tu biasa buat..

Puteri Iqa Izyan said...

haip!!

safiah sokher said...

takleh blah dan kejam giler

Ajeyy Rawk said...

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

Far8 budak baik said...

hahahahahahahahahahaaha
kejammm dowhhhh

JIJI YU said...

ini cara yang paling afdhal

Mr. Uzair said...

hahaha. susah nak jemu baca blog neh.

katak tu sadis aku tengok. hahaha

sYafIk-wAy said...

seronok2 .. nak try2 !!!! . hahaha

Tara Asrar said...

hahhahahhaa...seronoknya ;)

salwaismail said...

haha. letak dalam mulut sendiri. lg cepat femes. :D

Rain said...

jumpa lam wad.

I SEE U.

FazzYnameDcHuiB said...

gile. hahaha.
hari-hari merepek

fadh leyanie said...

gempak tips ni ..haha..

an nyek said...

hahaha...giler kejam la lu...nie nak membunuh nie...yg mendidik jd angkasawan tu, ak tergelak giler2

..cik gugu.. said...

aq ase ko nih ade geram ngan owg kot...

Sarkasiz said...

pergh! kretip betul cara2 ni.
wakaka

bibi bibo said...

ni tips nk bg org mampus cptt

khairiyah said...

wehh..bolehh try nie,mana tau blehh femes hik3 :P

faiz said...

yang paling lass pernah alami tyme skolah2 dulu..baling mercun dlm toilett.. mmg rase mcm bom jatoh kat sebelah jer..wakaka

nurayunni said...

xdop prasaan la..haha

buDAK keCIK said...

vengong!! wahahahaha

nurAMALLINA said...

hahahahha gila!

fatin syahirah :) said...

SYAITONNNNNNN ! haha

fairuz said...

hai mercun.. eh salah. hai tapit..

mushroom said...

sesat ajaran mu ni huhuk

Dhiya Fariza said...

astaga T_T ngeri!

Isteri Encek Bard said...

cam kejam jer semua tu

esul said...

kesian katak tu..
haha

merahitujambu said...

nakalnya lah hai..hehehe..salam syawal

adrinaqamarina said...

part last tu ada budak budak kat kampung pernah buat, tapi nasib tak cedera.



ada juga diorang main mercun dalam gua, sekali monyet monyet dalam gua tu terkejut, jatuh patah tangan, tak pepasal jee.


cuba letak mercun kat kurakura, cuba tengok berapa laju dia lari? hahahaah, tu best. :P

Powpah said...

haha bengong lah tapit.

hOney n' cLOver said...

mencarot2...keh3

aLyA_syGS said...

adesss... yang jerawat tu xley blahh...haha,,,gambar pon muke kesian ^^

Lynn said...

Saya suka..nak cuba..!! ^_^
hahaha

cimOt said...

aku rasa nak baling je mercun tu kat lobang idong ang..

back to top