Monday, February 28, 2011

Ayat-Ayat Yang Memerangkap Jiwa



"Duit ini adalah hasil tetek peluh mak dan ayah kamu, 
gunakan dengan baik ye"

Perasan ada something yang menarik tak? 
Jika ya, kau orang memang tergolong dalam dua kumpulan... Pertama sekali, kau orang memang jenis yang mementingkan kesempurnaan ejaan dan pengunaan perkataan yang betul di dalam sesuatu ayat... Yang kedua, kau orang memang jenis yang pervert, macam si Anis (bukan nama sebenar) Kah3... Aku berani jamin kebanyakan manusia yang membaca ayat kat atas tu tergolong dalam kumpulan yang kedua... Aku tak berani jamin aku sendiri tergolong dalam kumpulan yang mana satu... 
Mungkin di tengah-tengah atau di kumpulan pertama... Hik3...

"Karim menggeletetek adiknya sehingga ketawa terkencing-kencing"

Bagaimana pula dengan ayat ini? Aku masih berani jamin ramai yang tergolong dalam kumpulan kedua... Kalau aku tipu, koyak lah jersi Man U aku dan bakar depan budak-budak Chelsea dan Wolves... Tapi, jangan bakar depan budak-budak Liverfool... Itu satu penghinaan yang sangat zalim.. 

"Ramas dahulu buahnya kemudian petiklah"

Ini pulak? Memang kumpulan kedua lah... Asal ada perkataan ramas dan buah mesti akan disalahertikan... Kau orang ni takleh pikir mende lain ke hah? 
Ni sume bala ni! Bala!

"Antara tempat-tempat yang menarik di Malaysia adalah Batang Kali, Batang Benar dan Batang Berjuntai"

Yang ni kompem kumpulan kedua punyalah... Ape? Nak cakap korang tak pikir mende lain? Nampak beno nipunyee... 

"Saya suka lolipop yang besar!"

Hmm... Entahlah... Ayat ini walaupun simple tapi sungguh puitis dan syahdu... Sukar untuk didalami maksudnya... 

Dan, ayat terakhir sekali;

"Faiz, pesal aku nampak ko makin gemuk skang ni?"


Dem... Ni masuk dalam kumpulan ketiga, 
orang yang suka pelempang free!

P/s: Short sem ni aku nak eksesais dari pagi sampai malam... 
Heheh... Kau orang tunggu aku kurus nanti! Sabo jelah... 

28 comments:

IQBAL ZARIN said...

bese2 je. x gemok pon mcm aku. hahaha

yuyu lar said...

hahahaha...lawak gila kau faiz...

DeE YaNa said...

faiz..ko gemok laaa!!~hahah:P

Ai Ni.. said...

kuar bebenor pengaruh hantu kak limanye yer,,haha

+d.O.Y.A.h+ said...

takpe. itu tanda bahagia. wee

mR.sYaH said...

kah3.. itu rupanya motif entri ni.. aku relax jer.. bila org tanya macam tu kau jawablah bukan gemuk tapi tough.. haha..

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahaha
bongok la kauuuuuu
motiffff sgt wt entri lucah2 ni..ishhhh :P

ashraf said...

usaha tangga kejayaan. woi bile nak ade life ni? hahaha!

Hansyitake~ said...

Adoilaa.. sy tak tergolong dlm mana2 kumpulan....huhu...

A.s.t.i.n.a said...

saya pun suka lolipop.. perisa stroberi

Nur Rejai Salmah said...

HAHA. Memang memerangkap jiwa lah ayat last sekali tu. Sy nasihatkan awak pergi SLIM WORLD :P

Shidy said...

hahaha...pe kumpuln ke-3..pondan??hua3

adoi lagu background xleh blah..

Rozuan Ismail said...

bukan ke yg ayat last tu utk group kedua jugak..haha..aku dh fikir lain bila faiz gemuk..hoho..faham2lah..

Nyssa Nuar said...

gagagaga...sengal!

Amiey White said...

Okay , Faiz kurus .

sila alert disitu =.="

hakeem kira said...

faiz dah lucah tak dapat di pisah kan . sabo jela . bala ni bala

Lulu Rahman said...

faiz gila mencarut ;p

Anonymous said...

repeat paper ke bang ade short sem?? kah kah kah!!

menusuk hati said...

kelucahan sederhana...cik,saya nak pegang cik punya boleh?(haha)

Miss Latifah Sahak said...

klaka..klaka...huhuhu

nik lan nik mat said...

weii..aku terase..aku terase

SyahmiFikri said...

hahaaa.. ayat takmo kalah jer..

lusyah!! hahahaa

suhana said...

haha..ko konpem tergolong dalam golongan kedua

dyna syamsuri said...

hahahhahahaha
bengong ko,,, ayat tak ley blah,ado2 sajo ang nih!

budak kacamata said...

haha..ko ckp cmtu, mksudnyer ko pon same la kan..xyah la nk pura2 jd gol pertama plak faiz..hahahha..apepon, ak stuju usaha ko tuk kuruskan bdn..dl ms 1st ak bkak blog ko, nmpk slim jerr..tp makin lame, makin ______...sila habeskan ayt di bwh..kalo ak habeskan, ak dh dikategorikan gol ke3..xmo la ak dpt penampo free...haahhaha...

fairuz said...

hahah

Miss Selfridge said...

anis bukan nama sebenar??

s.u.h.a said...

jum eksesais sama2.

back to top