Friday, February 11, 2011

Hantu Asrama


Ni sekolah aku, SBPIK


Sape yang pernah sekolah asrama dulu mesti taw sangat kan pasal cite-cite hantu... Betul ke tak betul, tu belakang kira... Kenapa nak kira kat belakang jangan tanya aku... Tak baik main belakang ni, dosa... Kah3... Okey, berbalik pada objektif asal, aku nak cite pasal cite hantu kat asrama dulu... Bukan nak cite pasal hantu yang suka main belakang...

1. Hantu kira-kira

Serius, bagi aku ni lah hantu paling seram... First time aku dengar cite ni, terus takleh tidow, nak pergi toilet pun kena ajak kengkawan... Hantu jenis ni suka duk atas loker pastu kira berapa orang yang dah tidow, berapa orang tak tidow lagi, berapa orang yang buat-buat tidow... Kalau time tu tak tidow lagi pastu dia datang memang cirit lah nak lari kan...

2. Toyol

Yang ni takde lah seram mana... Aku pun nak try tangkap masa kat sekolah dulu tapi tak dapat pun... Yang dapat nya toyol berupa manusia yang kuat mencurik... Memang duk asrama ni sumpah banyak gila barang kena curik... Hatta boxer aku dulu pun boleh gak kena curik... Memang bangang lah sape punya kerja tu... Boxer dah la memainkan peranan penting... Haha...

3. Nenek kebayan

Yang ni pun seram gak... Khabar angin mengatakan nenek kebayan ni akan datang malam-malam tuk carik cucu dia... Kalau dia tak jumpa cucu dia, dia akan kacau orang lain... Pastu mulalah kitorang rapatkan katil, tidow ramai-ramai... Nenek ni pun bahlul jugak sebenarnya... Kalau cucu hilang tu, pergilah report kat polis ke, iklan kat surat kabo ke... Ni main carik sendiri je, pastu tak jumpa nak salahkan orang lain pulak...

4. Hantu tengkuk panjang

Ni hantu kat bilik air... Ada lagu dia sebenarnya... 
"Hantu tengkuk panjang, hantu tengkuk panjang"
Ahh, korang tanyalah sesape yang taw camne dia punya tone nak nyanyi tu... Aku biasanya kalau sakit perut kul 2,3 pagi tu memang tahan jelah sampai subuh... Kah3... Seram kot tengah nak berak tetiba ada kepala jenguk dari atas... Grrr...

5. Hantu cermin

Haa... Yang ni pun hantu bilik air jugak... Hantu ni biasanya suka kacau orang masa tengah sorang-sorang nak gosok gigi... Bayangkan lah kalau tengah gosok gigi sorang-sorang tetiba ada orang lain dalam cermin tu tengah tiru apa yang kita buat... Kompem lari lintang-pukang lah... Sebab tu lah, aku ni jarang gosok gigi malam-malam... Bukan penakut, jimat ubat gigi je... Almaklum, ubat gigi tengah mahal kan sekarang...

6. Hantu dalam surau

Ni ustaz aku cakap sebenarnya jin-jin Islam yang tengah semayang dalam surau... Cite yang aku dengar dulu pasal ada 3 orang tengah semayang sunat dalam surau tu masa tengah malam... Lepas baca Al-Fatihah, kena amin kan... Tapi bila time amin tu, bergema satu surau tu macam surau tu penuh ngan orang lain... Padahal yang semayang nya 3 orang je kot... 
Kalau aku, kompem cabut terus je... Agagagaa...

7. Hantu bawah katil

Bila aku dengar cite ni, terus aku takut nak lunjurkan kaki lebih dari tilam... Nak tengok bawah katil lagilah cuak... So, tidow macam tenggiling jelah... Cuba kecikkan diri sendiri... Orang kabo hantu ni suka usik-usik kaki ngan tangan kita masa tengah tidow... Kalau tak tidow lagi time tu, apa ko nak buat? Haa... Taw takut...

8. Hantu tindih-tindih

Yang ni memang gila sikit... Aku pun pernah kena dulu... Seksa gila kot kena tindih... Takleh bernafas pastu nak jerit pun tak lepas... Kadang-kadang kalau kena lama tu memang rasa nak matilah... Pastu baca ayat-ayat Al-Quran sikit... Lama-lama nanti InsyaAllah dia lepaskan...

9. Hantu pocong

Hantu ni biasalah, memang familiar pun kan... Duk terkinja-kinja sana-sini cam gorilla sembelit... Yang paling seram aku pernah dengar pasal drebar bas... Drebar tu bawak bas sorang-sorang tengah malam... Bila dia tengok cermin pandang belakang, dia nampak ada hantu pocong terlompat-lompat kat tengah bas... Makin lama, makin dekat kat seat dreabar tu... Perghh...

10. Hantu tingkap

Haa... Time malam-malam, jenguk-jenguklah tingkap tu sikit ye... Kalau tengah sorang-sorang, cuba pikir balik,betul ke tengah sorang-sorang... Ala, kalau korang tengah sorang-sorang tu mesti nak kena ada teman kan... So, hantu ni memang suka temankan orang yang tengah sorang-sorang... Tapi dia ni suka lepak kat tingkap je... Selak langsir, nampaklah dia tengah perhatikan korang... Aku serius ni, cek balik apa yang tengah intai korang kat tingkap tu... Kalau dia nak masuk, bukak lah tingkap tu..................... 


P/s: Sape tak tengok cite Hantu Kak Limah lagi memang LOSER!

68 comments:

Miezah Ghani said...

eh , hantu kira tu sama !! kat asrama saya pon kecoh cite hantu kira . haha .

okay , hantu tindih mmg wujud kat asrama saya =="

Mr. Swift said...

HAHA kau tahu jugak semua ni? Aku ingat kat SBPIT je ade, rupanya kat SBPIK pun ade. Cegampang gile! :XX

siti khadijah said...

tetiba rasa seram.hahaha

AesyaZealous said...

oh sy penah kena tindih.dem.sesak nafas kot.

wath said...

haha. bace antu kire2 ni tetibe teringat ade 1 cite antu tu. klau kul 1 korang tak tido lg, nnt dengar budak main guli. pastu dengar mak dia bisik 'shhhhhh..ade orang tak tido lagi'. kehkehkeh. ni kategori seram cam antu kira2 tu la.

hakeem kira said...

cerita pocong kt kampung aku lg terbaik dow dari ko . pocong tu melintang kat riba orang tgh bawak moto malam2 .

super-1 JR. said...

aku rase SAMURA lagi terror hantu die. boleh nyanyi nasyid, koir dgn maen piano.

IQBAL ZARIN said...

kt SDAR ade hantu rosnah. cerita lanjut aku x tau. tp ble sebut rosnah sume seriau~

ashraf said...

ape kau cakap ni mmg sbijik macam kt skolah aku.haha serius!

Panglima Arep said...

hantu kak limah pulak mcm mane abg faiz tapit??
ce cite ce cite....

XIX Dragunov said...

hantu ko dengan hantu skola aku lebih kurang je la same... cume skola aku tambah lagi satu....hantu jepun..wakakak

Daniela said...

pernah kena hantu tindih2 kat blok.... sangat menakutkan!!

Ratu Sulaman said...

jgn lupa... antu jual karipap pun ada... XDXD... da beso rasa macam nonsense kan? sume antu asrama sume same je.. XDXD

/Dayah/nurul/dayak said...

haha. hantu kak limah yg psiko...sy paling takut toyol tu curik duit kat dlm elmari jek

Muhammad Burn said...

dialog no 9 mcm sial. but i like. haha... act smua hantu bleh tindih manusia

cik chocomint said...

kiteorg dulu kat matrik ade hantu makcik karipap..dia tny nak beli karipap tgh2 malam kat tepi tigkap..wawawa :P

✿...fazilahpajil...✿ said...

byk beno kategori hantu,,,,

fathiah said...

hahahaaa.... ko takot kt antu jugak ye encik paiz.... keh3

yampe(^,^) said...

rseny sume skolh asrama sme crite hantu kn? ahha.

NabiLLa NaSir said...

semua asrama ade hantu cenggini. dulu saye slalu kena yg tindih2 tu. =_=

atiQah.sya said...

haha.bapak lah sume antu sedare nih.
masa matrik dlu xde plop cite segala mcm haram menatang antu neh. yg ada just cite 'ketuk pintu' jam 3 pagi.cam seram gak lh.
tapi ni mmg bapak aah menatang nih.
time org sesibuk tgh study week jeh dia dtg..kire cm antu org yg fail exam dlu mai kcau org yg nk setadi.mengong..

waalllaa! said...

huahahaha!! hantu kak limah dataaaaanngg!!!

Hans (asaktor) said...

banyak lagi version hantu2 nih..
kalau kt matrik..hantu makcik karipap...
pastu hantu tegur tepi tingkap aras atas suruh tido...haha...
sera~~

rossoneri said...

toyol tu lah antu yg paling xtakut tapi sejak tengok janin,terus jadi takut sebab baru tau toyol tu daripada mayat budak...huuuuu

whitecappuccino said...

penah dengar hantu stokin..

nina nasaruddin said...

haha takde lawak lagi ke ? penat tahan mulut dari ketawa. hee nice nice =)

nina nasaruddin said...

haha takde lawak lagi ke ? penat tahan mulut dari ketawa. hee nice nice =)

six.september said...

Aku baru tengok cite hantu kak limah balik rumah petang tadi. jadi aku tak loser.

zatyfeena said...

hohoh.
sepanjang aku sekolah c2, naseb baek tak penah kene.
kau batch mane ?

hans said...

aku xpernah dengar hantu tengkuk panjang
baca entry nih baru tahu kewujudannya
tapi hantu no 1 tu memang seram
aku pun sama
masa 1st dengar memang cuak kut
hahahaha

Jom Ramai - Ramai Join 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

momocici said...

yg kene tndih tu... memg xley than sesngt lah.'' kt uma pon ley kne... seb baek kejap je..

.:padie_eyla:. said...

aku paling takut hantu kak limah. -.-

SyahmiFikri said...

haha.. serius hantu kira-kira selalu gak dgar.. agak takot bebb!!

tOkeY aIskrIm said...

kat skolah aku dlu, student kna angkat dri bilik ke kubor oleh antu.. antu ape? aku pon xthu.. haha

Hans said...

comel cartoon hantu tuu !
hahahaha

annur said...

hantu nom 10 femes kat skola aku. padahal duk tgkat 4, ada je tengah-tengah malam makcik ketuk tingkap, nak jual nasik lemak. huh. macammana dy boleh sampai kat atas tah.

Si DauN CeRi said...

wahahahaaa... mcm2 version pon ade eh?? antu leher panjang la, antu nenek la.. dua tu xpnah dengar lagi.. antu acik jual karipap ade aa, tp takde dlm list pulak.. knape aa acik tu antu, mlm2 stay up kalau ade kuih2 panas ni bes jugak.. haih~

fAiRy PrInCesS said...

tetibe je ase cuak bile terbayang2 benda tu..

cik jelly chan said...

hihi..slamat bace siang2..klu malam kompem tak leh tido..lalala~~

Putri Zara Sofea said...

haha.. apesal cintu antu asrama semua same jek ?? heran dan pelik sape je yg reka sumer ni ek ?? Aku tak rasa dorang sume ni penah jumpe hantu hantu ni... kalau betul ader la.. nak jugak aku berkenalan. ;p

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahahaha..selalu dengaq senior dok cita hantu2 nih.tapi tak penah jumpa pooonnnn :p

analia buyani said...

nsib baek x tunjuk gambar antu yg real..klu tunjuk, mmg sy xnak bace la entry ni..huhu

pingu_kecik said...

haha..
aku tahu tone nk nyanyi lagu hantu tengkuk pjg tuu..

mase frst dgr cite psl hantu tuu mmg seriau kot!

softmoviedl said...

eeee..hantu kira2 tu la paling aku takuttttttt!...

aku prnah kena...siap nyanyi lagi tu!..klau suara sdap x per..

hantu kak limah aku x takut...sper dh layan hntu kak limah balik rmah??

klau blom..jom layan kt sini

http://softmoviedl.blogspot.com

H A N S said...

waaaaaaaaaaaa....serammmmmmmmmmmmmm!!

fara murni said...

kreatiflah...

bukan penggoda said...

sape x tgk cte Sini Ada Hantu lagi loser weh!

atie said...

sekolah dulu..mmg merapu..lagi2 kalau sekolah asrama,.,,selalu la kena tipu..

cik ubi said...

ko lukis sniri ke lukisan tu?..terer la

mamagorjes said...

kah kah kah guling2 aku ketawa..
hantu bawah katil kau comel gile lah woh..
dan hantu pocong kau sangat pandai mencarut..cegampang.. kah3 tebaek betol.
hantu tindih menindih ko lagi cam syial.. siap leh isap okok ag.. bontot da la besau.. aje mampus kan kalau kene tindih kah3

so sempoi la brader.. wa like.. =)

ira said...

haha.bile bce entry ni.aq asik tgok tgkap je mmlm da skunk
adoii
sigh~

Adda said...

hantu tingkap ! hehe . macam pelik kan bila kita tengah study . tetiba dekat tingkap ade orang tanye , "study ke dik ?" then , bila dah jawap baru teringat yang kita kat tingkat 3 ! menakutkan ..

c. Han said...

ade lg satu antu seram, yg ske nyamo jdik kwn sndri.padahal mmber tgh sdp lyn mimpi bsh kat blik....

pha is said...

hantu megi x de kew? hehehe

TheChekJah said...

hantu makcik jual topap... tak topap pon kuih, tak kuih pon nasi lemak pagi2 buta.. dlam pkul 3 4 pagi camtu la... cuak der..

Hansyirah Takezur said...

haha..femes kejap hantu2 nie.. ahaha..
hantu jepun xmasuk senarai sbpik ke? :)

xcyber said...

smua hantu2 ni mnakutkan la!!

WANDA_ISMAIL said...

hantu no 1 yg plg takut kowt..
siot punya antu!!

Rozuan Ismail said...

hantu mak limah ada tak?hehe

*cimOt* said...

ahahaha..boring dengar hantu yg sama ja kuar kat hostel..dah macam evergreen plak..

hana said...

serammm...dah la sy ni jenis penakut.cite antu jgn arap nak tgk.gegege....

mOoN said...

saje nak share http://moonstorymory.blogspot.com/2011/01/tips-untuk-hilangkan-rasa-seramhahaha.html

eyzah said...

hhhahahahah. lawak doh.

Anonymous said...

hehe...sume sekola asrama ad hantu2 mcm ni...
mmg scary smpai xleh tdo mlm2 sbb terlalu takot..hehe

ked said...

woi! sape budak SBPIT yang komen kat atas tu?terjejak kasih lak..hahahaha

btw, kt skolah aku hantu kira-kira tu kitorang panggil hantu tahun lompat..sebabnye, mase tahun lompat je die datang mengire students yang tido..huhu

nurayunni said...

aku nie leMOH semangat ckit..xleh bace bab2 atu nie..haha

lyana said...

SBPIJ pon kecoh ngan hantu kira ngan hantu tingkap.. huhuhh

Akmar Azmii said...

aku paling benci part hantu kira² tu. buat aku dupdap² je nk tido. kang tgh² mlm kompem aku melompat g katil kwan aku kat sblah. HAHA.

singgah² la blog ak yg takcumil ni :

http://mokomikiemushi.blogspot.com/

back to top