Friday, February 4, 2011

Tempat Aku Banjir, Tempat Kau?



Hari ni hujan dah reda... Tapi still tak nampak matahari lagi... Rindunya kat encik matahari... Banjir pun dah ok sikit... Seluar trek aku dekat 3 hari baru kering sikit... Kipas langsung takde fungsi dari minggu lepas... Bas sume takleh gerak, orang sume duk rumah je, makan ngan tidow... Kalau hujan straight sebulan memang debab lah aku...


Pheewwwiiit! Mak cik ni angkat kain

Kelmarin aku ngan family aku pergi kenduri kahwin kat Bera... Bera ye bukan bra... Pergi jauh-jauh semata-mata untuk makan nasik sepinggan je pastu tengok pengantin gedik-gedik suap nasik... Pfffttt... Rasa tak berbaloi... Balik dari kenduri tu pergilah kat rumah sedara jap... Pastu balik Selancar semula... Bila dah masuk simpang tu, sumenya duk ternganga... Pehal lak banyak kereta tersadai tepi jalan ni... Nak jual kereta pun biarlah bertempat... Rupanya tempat aku dah banjir daaa... Homaigod... Dalam pale otak aku time tu aku duk pikir camne nak cas henpon je... 

Sekali kete bomba pun tersadai... 
Padahal bukan ada rumah terbakar pun... Kah3... 



 Pandai mana pun berenang, kalau dah jatuh kat sini 
memang mampos jugaklah...






Nak taknak kitorang terpaksa cross jugak jalan tu dengan kaki... Kereta terpaksa tinggal je... Air atas jalan tu dekat paras pinggang dah... 
Kalau tunggu lama sangat mau paras hidung jawabnya... Aku ni dah la tak pandai berenang...

Babai kete... Jangan pergi mana-mana key... 

Masa nak cross jalan tu akak aku nyaris terjatuh... Memang gila... Muka dia dah pucat sangat time tu... Pak cik Medan selaku Rela kat situ dah pesan awal-awal, jangan tengok air tu masa nak lintas jalan... Dah la air tu memang deras gila... Rasa cam jalan dalam lumpur pun ada... Kaki berat cam heret lembu 3 ekor sekaligus... 

Last-last selamat pun redah air tu... Alhamdulillah... Skang ni pun Selancar dah okey sikit... Harap-harap takkan banjir lagi dah... Amin3...


30 comments:

fathiah said...

huh... nsb baik tmpt aku x banjir...

ameto primero augusto said...

uish! uish, teruk gak naik air erk.

rumah ada banjir tak?

KJ-kun said...

wah teruk gak banjir tu...

TunTeja said...

pergh..mencabo2...alhamdulillah semuanya selamat.

+d.O.Y.A.h+ said...

akhirnya, dengar gak cite dari pais. ngoo. tetanya2 gk apacer. hope smue dah ok :)

Danial said...

ko takkan lemas nye la..perut ade

A.s.t.i.n.a said...

Danial di atas ni saya tidak faham.. apeke kaitan perut dengan kelemasan kite?

ashraf said...

xyah makan sebulan pun kau dah memang debab! hahahh

si suraya said...

hye tuan blog!
dok segamat ea? selancar brape?

airaniez wirdani said...

dasyat gak banjir tu..siap kn tinggal kete..pastu kete tu balik sndri ke rumah ko ye?erk...

IEKAH MOKRI said...

huhuhu walaupun kulai tu tak banjir sngt tapi aku still tak dapat gerak pergi mana2 coz semua jalan dah terputus hubungan

.:padie_eyla:. said...

kereta tinggal ke.? woohh.

~S.H.A.I~ said...

faiz org selancar ke..kire jiran la ni..akak pemanis jek..banjir jugak n x sambut pun raye cina kali ni..huhu~

Hunny Maldini said...

wuisshhh selancar pun banjir jugak.

Faiz Tapit said...

si suraya: selancar 1 je....
heheh

...love cokelatcake... said...

pengalaman tu meredah banjir..=)

AYIE said...

alhamdulillah sume slamat..
tmpt aku x banjir.. hihi

yan_n.i.m said...

,uazam x banjir pon.. muehee

mR.sYaH said...

naseb baik kuantan xde paper.. dulu prnh skali banjir.. dh amik kereta belum??

unieMARKS :) said...

ain , hopefully tak banjir dah . hee , seb bek kat tmpt unie tak banjir .

cehhh , sempat lagi cuci cuci mata . hehe

dyna syamsuri said...

mak cik tuh seksi tak sengaja,heheh
Alhamdulillah dah reda ye ^_^

Berto said...

banjir jugak? dugaan semua tu

sissyira said...

salam pagi sabtu =)

kokonya air tu,mcm teh tarik lak..hehe

ziarah rakan yang saya follow =)

erniemusliana said...

wahh teruknyee banjir. fuh fuh selangor elok je kering ^^

Si DauN CeRi said...

ohhh dasyat jugak eh banjirnye.. ingatkan paras buku lali je sekali pinggang?? kire kalau masuk dlm umah mau tenggelam katil..wuwuwuu mn nak tdo ni nak oii..

dgr kata kaw dekat2 umah sy pon naik air.. harap2 dah surut.. amin..

Nobita Sensei said...

Alhamdulillah, tempat gua tak banjir.

Nur Hanna said...

tempat ni jalan ke selancar ke pemanis???highway kuantan segamat kan??bertanya sahaja

mimizuzuhaha said...

banjir..yeh boleh main air

mR Gee.!! said...

teruk gak pahang tahun nih...

Anonymous said...

pergi jauh2 semata2 utk mkn nasik sepinggan je pastu tgk pengantin gedik2 suap nasik...

komen: betol doe..haha..tp..da nape ko nk tgk pengantin tu gedik2 time suap??

Pfffttt..rasa tak berbaloi...

komen: bebaloi ape..ko dpt mkn..aku?

back to top