Friday, August 6, 2010

Akak, Saya Nak Menyabun Ni




Tadi aku pergi membeli-belah kat satu kedai runcit sebab nak beli span dengan sabun pinggan... Bekas megi aku dah dua hari tak basuh... Sebagai seorang customer biasa yang nak bagi duit kat akak cashier tu, aku tak mengharapkan apa-apa kecuali layanan mesra sebagai seorang pelanggan... Bukannya nak suruh akak tu urut ke comolot ngan aku pun... 

Dah masuk kedai tu aku jumpa span aje... Sabunnya tak jumpa pulak... Puas aku carik tak jumpa-jumpa jugak...

Aku: Emm... Kak, sabun basuh pinggan yang bekas bulat tu ada tak?

Akak cashier: Ada kot... Cuba tengok kat sana tu...
(sambil menuding jari ke arah tempat Whisper dan Kotex tanpa mengangkat sedikit pun buntot beliau untuk menolong aku)

Aku terkial-kial lah carik sabun tu tapi tak jumpa jugak... Akak cashier yang lagi sorang ada je kat sebelah dia tu... Tengah mesej ngan pakwe kot...

Aku: Kak, takde pun?

Akak cashier: Oh... Dah abesla tu kot...

Lepas bayar span tu, aku terus berambus... Aku tak pelik langsung pun dengan perangai akak tu... Pasal dia Melayu... Enough said...

9 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

ketiak org tk mandi pagi?

ashraf said...

aku beli extension la

Faiz Tapit said...

ha'ah le.. lupe lak...
hahahah

Anonymous said...

sal sbun je??cte la sal abg Z lan 2 ke...haha

Faiz Tapit said...

mlas ah... kang die dtg blik ak
hahaha

Daus said...

dus, Lan kan ade sabun basuh pinggan, baru je aku bagi free kat die sem lepas.. haha

Faiz Tapit said...

haha... xkn nk mintak kt die je doe...

eicahaha said...

x mandi pg???
ughh..busuk tuh...

intan said...

sbb org mlayu ble dpt up sket jd tauke mle nak berlagak konon terer~~ 2 la prgai org mlayu..hahaha!!aku bkn mlayu, ak jawe..hahaha

back to top