Sunday, August 15, 2010

Zaman Kecik-Kecik - Basikal



Basikal aku dulu kaler pepel... Jename Le Run... Tu basikal abang aku yang diturunkan kepade aku... Tu lah basikal aku tuk pegi skolah, pegi mancing, tuk wat lari lepas men tekan loceng rumah orang n banyak lagi... Dulu aku rajin la jugak wat fake call... Tepon bomba ngan polis gune public phone... Time tu emergency kol free aje... Penah kitorang tepon tu ade lori bomba datang... Bapak cuak la... Pastu kayuh basikal laju2 pegi kat taman... Beli kropok ngan jambu... Pastu balik rumah wat cam takde pape... Dulu kalau aku balik rumah lebih pukul 7 kompem kene kurung luar rumah... Pastu nangis jela kat depan pintu... Kalau time nak balik rumah tu rantai cabut terpakse lah sorong laju2 sampai rumah...


Kalau boring2 tu, letak botol Vitagen yang dah leper kat tayar belakang basikal... Nanti kayuh basikal bunyik cam motor... Sape paling kuat bunyik die, die lah paling hebat... Kalau takde botol yang leper kitorang carik yang baru lagi pastu letak tengah jalan... Biar kete langgar... Kadang2 botol tu masuk longkang... Terpakse lah carik yang lain...

2 comments:

eicahaha said...

cam budus jek...

Anonymous said...

ktorg gntung tin susu pkat yg dh kemek kt blakang bsikal tuh..lgi power bunyi dia!!kasi gegar 1 kampung!!hahhaha

back to top