Thursday, August 19, 2010

Saya Freehair, Kamu Pula?



Sampai ke hari ni aku tak taw dari mana datangnya istilah 'freehair'... Apa maksud freehair ni? Adakah freehair = takde rambut? bebas rambut? rambut percuma? botak? takde tudung? tak reti malu? neraka?

Entahlah, orang Melayu sekarang ada macam-macam istilah... Freehair lah, babi face lah... Ada yang pakai tudung tapi suka tayang punggung... Bila orang tenung tak berkelip taw pulak nak marah... Apa namanya kalau camtu? Itulah lembu... Sebab ape lembu? Sebab lembu tu bengap dan suka tayang punggung mereka... Tapi yang bagusnya pasal lembu ni diorang takkan marah kalau kita tenung punggung diorang... Baik yang jantan mahupun betina...

Ini kelembuan

Hai, meh lah tengok punggung I

Menyembul-nyembul kau

Hehe

Ada pempuan pakai tudung tapi boleh nampak bra dari luar... Nak jadi Superwoman ke apa? Len kali pakai je terus kat luar pastu try terjun bangunan... Untung-untung boleh terbang, tak untung masuk kubur... Ni semua yang bertudung... Kalau yang freehair tu macam mana?
Tepuk dada, soroklah bra anda...

20 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

yg gamba las tu mcm kat zakba jehhhh

Malek Ku said...

zaman skarg....

DeE YaNa said...

za'ba!!!~~hahaha;p

Anonymous said...

kdg2 yg x pakai tudung pakai baju lg bagus dr yg betudung .
senang2 tarik je tudung tu .
tayang je trus tetek .
pedehal .
nk sgt.

Faiz Tapit said...

yup... btol2...
telanjang je tros

mz said...

ucop tapit ko mmngrajin wat research tuk gamba2 nih bagus2

Faiz Tapit said...

pejadah la ko mengeja ni mok cik??
hahahaa

Muhammad Nasrin said...

jangan sampai laki yang pakai tudung.

Faiz Tapit said...

ko la pkai... ak xnk...
hahah

Iwan said...

Assalammualaikum tuan blogger ni.. saye setuju sngt dengan posting nieyh kerana skrg ni org tayang kalo kita tngk dorg akan kata gatal,
kalo yg keluar dngn boy, nnti dorg akan mengadu kepada boy dorang yg ada org len tngk la. ape la.. then cari gadoh..
dah buat dosa tambah lagi dosa.
Btol x??


Respons : http://e-integrasi.blogspot.com

Faiz Tapit said...

yup,, skong2...

siti said...

seriously, terima kasih saya kalungkan kepada tuan blogger.
nice entry. superb.
sebab mengingatkan.
Alhamdulillah.

tapi kadang-kadang saya ada kemusykilan.
bukankah lelaki suka bercouple dengan perempuan yang ada 'gaya' macam di atas?

maaf, sekadar bertanya.

Faiz Tapit said...

Pembetulan, bukan semua lelaki... mmg ade laki yg suke pempuan mcm tu tp x semua... ade jugak yg baik... ade jugak yg meluat tgk pempuan mcm tu... ade yg suke, ade yg tak... ade yg baik, ade yg x baik...

tu sume bgantung pade pndapat msg2... msg2 boleh nilai sndiri...

fiza sarawak said...

encik faiz plak tergolong dlm golongan lelaki yg mcm mne?=)

yanie37 said...

entry kau superb. Betol lahh sume nih. dunia dah berubah zaman dh maju, manusia pon makin ramai, kain pon makin tk ckup. haih.

pape pon aku nk tnya kau sln sama mcm fiza sarawak nih jugak. HAHHA

Anonymous said...

ee... ko nie. kot ye pun letak gambar menapis la sikit. apapaun , setuju jugak la fasal lembu tuh..

Anonymous said...

dlu kt kampong pompuan2 semua tutop aurat .. skunk nieh dha x dpt beza dha antara pompuan kmpong n bndar

Ummu Ainun Shafiqah :)) said...

wah2 .
terasa la pulok =='
lembu .
ummoooo ! , wahahaha .
wei . aku tabit hng .
seriously !
mcm nk cincangg 20 je betina2 cmnii .

Anonymous said...

FREE HAIR tu brmaksud rambut pecuma.Dimana sesape je buleh tengok rambut diorang (bukn mahram) tnpa perlu kawen bagi hantaran bagai..
klu non free hair, kena kawen dng pompuan trsebut dulu(bg yg bukn mahram la) baru buleh tngk rambut dia. tu pndapat aku la..

Anonymous said...

FREE HAIR tu brmaksud rambut pecuma.Dimana sesape je buleh tengok rambut diorang (bukn mahram) tnpa perlu kawen bagi hantaran bagai..
klu non free hair, kena kawen dng pompuan trsebut dulu(bg yg bukn mahram la) baru buleh tngk rambut dia. tu pndapat aku la..

back to top