Friday, August 20, 2010

Jom Belajar Komputer


Internet Browser:

Tengok memory yang digunekan untuk ketige-tige internet browser... Sori sebab kat laptop aku ni, aku ade 3 ni je... Banyak2 pun watpe kan... Bandingkan sendiri lah... Sile klik kat gamba untuk zoom in... 


Google Chrome (15, 356K)



Mozilla Firefox (41, 768K)



Internet Explorer (49, 724K)

So far, Google Chrome memang peberet aku lah... Setakat yang aku taw chrome lah yang paling laju stakat nih... Nak loading pun cepat aje... 
Tak taw camne nak cek memori die tu? Tengok kat task manager aje... Tekan Ctrl+Alt+Delete serentak pastu nanti akan kuar satu windows... 
Tekan kat bahagian processes... 
Care lain juz tekan right-click kat taskbar (bahagian yang ade start up tu)

Main Game:
Untuk bagi performance yang lebih di ranjang mase main game, gunelah Game Booster... Ni satu software yang akan stop kan pape program lain wat sementare waktu & beri lebih laluan pade game... Main game nanti kuranglah lagging & tersengguk2... Dah abes main nanti boleh switch to normal mode semule... 



Link tuk download Game Booster

P/s: Ni juz nak share aje... Kalau ade salah, tolong jolokkan tunjukkan...

3 comments:

Anonymous said...

google chrome takde add on..no offense dude

Anonymous said...

jnji laju

Eyda Syahida said...

cmane nk wat print screen eh?

back to top