Sunday, August 15, 2010

Zaman Kecik-Kecik - Rounders



Sape yang tak kenal game ni? Game ni cam besbal lah... Nak main kene ade kayu ngan bola getah... Tu je peralatan die... Letak selipar 4 penjuru pastu mainlah puas2... Tapi taman kitorang dulu sempit je... So, mainlah depan rumah orang... Kalau dah depan2 rumah orang tu beselah kan... Kompem ade mende pecah2 nye... Kalau dah ade yang pecah2 tu kitorang akan lari bertempiaran sambil diiringi sumpah seranah tuan rumah tu... Esoknye mainlah depan rumah orang lain pulak...

Kalau takde orang nak men rounders, aku ngan membe2 yang lain pegi wat dajal... Lalu depan rumah yang ade loceng pastu tekan banyak kali... Pastu kayuhlah laju2... Kat rumah aku takde loceng kan... Tu yang jakun gile tu... Keh3...

1 comment:

miza&tummy said...

hahaha..cute gile

back to top