Friday, August 13, 2010

Zaman Kecik-Kecik - Digimon



Dulu Digimon memang femes gile la kan... Serius best gile... Bela daripade sebijik telor jadi raksase ganas yang ade superpower... Dulu aku ni memang susah nak dapat mainan mahal2 camtu... Time tu Digimon harge dalam RM30... Kire mahal gile kot... Aku ingat dulu Digimon tu beli gune mende tikam2 tu... Puas aku men tikam 50 sen, singgit semate2 nak dapat Digimon tu... Tapi tak dapat2 jugak... Last2 satu hari tu ayah aku bawak balik 1 Digimon... Kaler kuning... Wahhhh!! Rase cam dapat kawin ngan Nora Danish je... Sronok nak mampuih aku... Tapi ayah aku bagitaw die dapat Digimon tu sebab die rampas dari anak murid die... Ayah aku cikgu kan... Aku pun pedulik ape, janji ade Digimon...




Tiap petang aku ngan membe2 parit aku battle same kitorang... Kadang2 raksase aku mati... Sedih gile sebab kene bela dari telor balik sampailah besar... Raksase peberet aku dulu Teddymon... Kuat gile beb... Pastu Betamon yang cam katak tapi ade sirip tu... Rupe die agak jijik tapi kuat jugak...


Tak lame pastu, ayah aku bawak balik lagi Digimon... Perghh!! Aku ade sampai 3 Digimon time tu... Kaler kuning, oren ngan cekelat... Sebab tu lah aku bercite-cite nak jadi cikgu dulu... Cambest kan boley rampas2 mainan budak... Tapi last2 aku jadik boring... Yela, asik2 bagi makan, bagi die training pastu kene bersihkan taik raksase tu je... Satu petang tu, aku pegi baling sume Digimon tu sampai hancur... Dan ternyate aku menyesal sampai skarang... Bodohnye la... Pastu beli Kung Fu Fighter pulak... Main2 sampai rosak jugak...

Hampeh...



P/s: Rindu Digimon lah

7 comments:

lynda said...

aku pun minat Teddymon n Betamon!! Shomel gile!!!
JoM Lawan!!

Faiz Tapit said...

jom la!!

ShidY said...

skrg dh ada digimon versi pc la...leh bela kt laptop...tp jgn lptp pn nk dibaling nye..hehe

Faiz Tapit said...

yeke? xtry lg ah... haha

chacha busuk! said...

dulu saya tak suka main digimon!
saya rasa mcam bodo je bela bintang tu.
:)
*ini luahan hati saya keyh?

Anonymous said...

Barua.. digimon org tu.. huhu teringat digimon ak kene rampas ngn cikgu..

miza&tummy said...

ada satu game yang bg mkn2 tu...aku x igt dah ape nama menatang tu..

tetris pun bes jugak!

back to top