Thursday, August 12, 2010

Buat Zombie Gune Potosyop



(1) Memule, carik gamba sape2 yang korang rase nak pedajalkan... Kalau kurang jelas, klik kat gamba tuk zoom in...
(2) Gune Hue/ Saturation biar gambar die lebih hijau2 sikit... Utamekan kat bahagian bibir...
(3) Carik gamba tengkorak yang agak2 same angle ngan gamba tu... 
(4) Gune layer mask untuk buat matenye dah dikeluarkan...




(1) Tumpukan kat bahagian leher plak...
(2) Ambil gambar kaki labah2 sebagai rujukan...
(3) Gune gambar mummy ke, mangse perang ke... Janji horror sikit...
(4) Try gune gamba2 len yang menjijikkan... Pastu wat masking sikit tuk area yang korang nak jadi cam asal semule...




(1) Gune soft brush biar kaler die merah2 campur hijau kehitaman... Ni nak bagi nampak cam baju tu dah kotor...
(2) Gune overlay layer mode...


Nak ubah dari (1) ke (2) gune:
Lukis lubang2 sikit kat muke tu...
Gune Hue/Saturation tuk tone down warne kulit die... Biar hijau2 sikit kat certain part...
Kaburkan kaler rambut tu...
Gune overlay, soft light n color burn layers, soft red n black brushes untuk bayang2 ngan part yang ade darah...


Aku belajar dari tutorial je nih... Juz nak share aje...

Jangan salah sangke, yang ni bukan potosyop...

Selamat mencube ~~

6 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

paiz hebad la.ahahha

Faiz Tapit said...

tw pn ko... hahah

mohd safwan said...

ble bagi web untk d0wnload PHOTOSHOP..

Faiz Tapit said...

emm.. ntahla... ak amek ngan membe aje... hehe

CiPoT CeDoT said...

butoo...nih tutorial paling bangang dan sempoi pernah aku study...ko memang cool ar brader..rasa mcm nak pelok mcm ko pelok lisa surihani...akhaz...

miza&tummy said...

faiz muke mcm calon2 imam muda...tp sengal hahaha

back to top