Monday, March 28, 2011

Saya Bakal Suami Mithali


Ni gambar Google je...

Pada hari Sabtu lepas, aku pergi buat kerja catering bersama kosmet aku yang bernama Hazmi dan Ayap... Hazmi dan Ayap merupakan kosmet aku dan aku juga merupakan kosmet mereka... Catering ni sebenarnya mak bapak si Hazmi yang punya... Aku ngan Ayap cuma menyibuk je... Daripada duk toilet main tembak cicak je, baik pergi kerja, ye dok?

Aku ni buat kerja dapur memang fail sebenarnya... Maklumlah, taknak bagi tangan kasar... Nanti mentua tak berkenan... Tapi, aku reti jugak nak amek taw... Keinginan aku untuk menjadi suami micoli, eh, suami mithali tu tetap tersemat di hati... Sebab tu, aku pergi kerja... Kalau mati pun, kurang-kurangnya dah taw lah bezakan garam ngan tembikai kan... Kalau Najib baca blog aku ni, kompem beliau bangga ngan aku... Ngeee~


Kerja kitorang start dari pukul 2.30 petang sampai 9 pagi non-stop pasal kena prepare tuk event 2000 orang punya... Banyak gila nak kena masak... Majlis kahwin je tapi orang politik punya anak kan... Tu sebab kena membazir lebih sikit... Barulah true punya Malaysian politician... Keh3... Kau orang pikir aku tak penat ke? Penat cegampang beb... Tapi, aku bangga sebab dah pandai blender halia ngan bawang kaler purple... 

Haa... Tu je aku nak cite sebenarnya... 
Kagum tak?? Kagum tak??

30 comments:

SoLy SoLicious said...

blend halia n bwang pun kena bangga ka???

+d.O.Y.A.h+ said...

nk tempah nasik minyak nanti ye masa kawin. nak BABBBK yang masak :P

Muhazz Leen said...

suami mecoli? hahahaha. gelak sakan aku baca.

ashraf said...

sumpah aku bangga gila jadi kawan kau :)

yuyu lar said...

woahhh woahhh kagum gilerr!!!!

dah buleh kawen dgn ank menteri dah ni..

anakmajed said...

ngeng! 'bawang kaler purple'
tak tahann. -,-

影の嵐 said...

HAHAHA..chait..blender dua benda tu pun nak kasi kembang hidung ka?? =.="

NurAfizahMazlan said...

lepas ni boleh tolong blend halia untuk catering mak aku lak. haahaha

fyezah hasbullah said...

cewah .. suami mithali .. :P

.:padie_eyla:. said...

t kalo nk blender bawang kaler pepel aku panggil ko eh. haha!

Ayeem Jemain said...

berapa ribu kau dibayar utk itu?

PapaseedSuarez said...

Kagum...!

Shidy said...

giler r....dh pandai guna blender..perghh...hebat sial...hahahaha

cikpia said...

ya aku bangga...... (tak ikhlas nie....)

Faiz Tapit said...

ayeem: xdelah sampai beribu... hahaha

Pyka Rahmat said...

wuuu kagumnya wuuuu *sambil makan popcorn

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Peh. gile kagum dgr cite ini. 50 BINTANG !!!

menusuk hati said...

amin...sejuk perut emak faiz tapit..hihi!Mithali sungguh dirimu tuan faiz..hihi

dakpipimerah said...

rajen nye,,bole buat calon laki ni,,ngeh3!!

btw,, nice work helping people,, at least nnt awk kawen ke ape ke tau jugak nk tlong bini,,kah3

fahmie firas said...

Seriusss blog ni memg gempak.. no wonder followers ramai
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
klu free singgah ke blog saye..

http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

ira said...

bwg purple...x ke sadis uh

Dale said...

semangat ke-catering-an cenggini la yang aku cari.

jom, tapit. keje ngan aku.

HAHA

Ateynmohd said...

hahaha ~ aku bangge dgn ko . sekurang2 nye ko dah kenal bawang dengan halia . err..bwg purple ? adehhh . sadis tol . hahahah ~

Naddia said...

kalo rosmah bace nie mst cemburu dgn bakat kamu
yayik baby yg magik

NURSYAZWANI ZAINAL said...

sejuk perut ibu mengandung..HAHA

hiro said...

nk kawen nnt jemput la jejaka yang tak berapa ni..kalau sudi..

sadis betul komen gua..keh2

MENU said...

cari experience kenduri org nampak...kang leh monitor kenduri sendirk...kekekek

hakeem kira said...

pehh dah power r katering ni ? nnt boleh la keja ngn katering mak aku .

•ѕуựнαđα• said...

kene paksa kagom ke? hahah

n oliver said...

kagun dow wei :D haha aku pun tak pandai tau

back to top