Wednesday, March 9, 2011

Tekakku Bukan Tekakmu


Hari ni aku pergi PK (Pusat Kesihatan) UKM... Pasal apa aku pergi PK? Sabo ler, aku nak cite la ni... Aku dah batuk lebih dari 3 minggu... Sakit dia macam pompuan nak beranak kembar 8... Tiap hari kalau aku kumpul kahak aku, memang dah boleh beli tanah dah... Tapi yang sayangnya, aku tak kumpul pun... Oh ye, doktor kata aku kena jangkitan kuman kat tekak... Kuman apa aku pun taktaw... Yang aku taw, kalau aku dapat kuman tu, memang aku lempang-lempang sampai mati... Grrr!

Hari ni jugak aku ponteng sume kelas satu hari pasal dapat MC... Sebenarnya, aku malas nak pergi PK tadi, tapi bangun tidow pagi tadi memang sakit gila... Semalam aku batuk keluar darah sikit... Dapat ubat bukan main banyak lagi... Skang ni nak telan air liur pun sakit... Isk3... 


Camna aku nak makan malam ni???
Itulah persoalan yang tengah bermain-main dalam otak aku... Kenapa dia nak main dalam otak aku, jangan tanya pulak... Arghhh! Nak taknak, terpaksalah aku main game je sampai besok pagi... 


P/s: Sape yang nak contact aku, jangan kol ye... 
Takleh cakap sangat... Ngeee~

34 comments:

mohd Lamka said...

nie sume bale, bale2,,,

Norashikin Rasid said...

mkan bubur je la..senang nak telan..~
semoga cepat sembuh..=)

Norashikin Rasid said...
This comment has been removed by the author.
Lalinkfixa said...

makan la bubur nasi sebagai diet malam :) petua org tua ambik sesusdu makan kicap diperah limau ke dalam kicap tu then telan. insyaallah mujarab :)

NurAfizahMazlan said...

ala doktor kat situ kalau aku pegi bukan nak bg mc pon. mcm anti ngan aku je.. herghhhh

Shidy said...

karok lebh dlm bilek ni..hehe..beb mkn ubat slalu

shima azmi said...

alolo..ksiannye la..nk elok mkn ubt ikut tyme n pantangla ap2 yg patut..mcm org pas bersalin..eh..same ke??x2..len..jgn minum ais..mkn la mknn yg lmbut..sng cte yg sng telan..get well soon !!!

Sharifah Nur Aina said...

get well soon :)

iefa :) said...

lah.. teruknye,, jgn lupe mkn ubt.. :)

Faiz Tapit said...

InsyaAllah... trimas ye sume2

Hidayah Hanif said...

same laa...kene cek flam..kalo ade infection lain kene xray pulak...:(

AlterBaw said...

Aku baru wat blog dan mohon sokongan dari anda semua.selamat berkenalan..=)


www.tulisansuaraku.blogspot.com

+d.O.Y.A.h+ said...

xleh nak denga ko nyanyi. keh33

eyqasara said...

walaupun sakit ley wat lawak lagi eark... suke2... hihii... follow blog awak... :)

mamagorjes said...

lahhh ksiannye kau faiz.. makan obat ye.. kau da nak menopos ni agaknye faiz... wakaka

Hansyitake~ said...

mesti sore mcm squidward kan? haha,,,

get well soon... :D

DeE YaNa said...

ade vitamin c..aku rase pk ske kasi vitamin c..haha:D..bsok g klas!!..ehhe..exam jgn lpe..

A.s.t.i.n.a said...

nak paling mujarab.. beli asam jawa.. buat air pekat2 dan telan perlahan2 mengalir melaui tekak yang merah itu.. sure pedih tapi InsyaAllah mujarab.. pehtu kumu2 dengan air garam... kumur sampai nak telan sikit pun takpe.. TRY!!!
ubat tu?? sungguh x mujarab..

pRImRosE...~mencari ketenangan dalam peperangan...~ ;p said...

hehe..memang zaman org sakit tekak kan sekarang? :)

mean said...

1.jangan makan benda manis
2.jangan minum air sejuk
3.jangan makan strepsil
4.jangan makan benda panas
~faiz...buang je la tonsils tu :D
tak sakit...

Rozuan Ismail said...

minumlah air asam jawa..hoho

anies anessa said...

sabo je laa

Haura Malina said...

lawak bah kau nih. aku rasa nak ketuk2 je kau. haha xD

Tasha said...

get well soon~

H A N S said...

ksian encek faiz tapit..xper, sakit tu blh mgugurkan dosa kecil..heheh..woo, x tau nk watper? tu ubat batuk bena expectoran tu blh ngantuk..tido jer smpi pg sok..heheh

fizah said...

semoga cepat sembuh...

themissingikmal said...

mcm penah rasa je sume ubat tuh...hahaha
PK= kolej aku #2

putERi-kAtEk said...

hahaaha sama la...lebih dri 3 minggu dh...peliknya batuk waktu malam aje...huhuhu...

semoga cepat sembuh...

p/s : terkejut baca PK, ingtkan Puteri Katek...hahahaahaha

ira said...

get well soon...^^

Nulia said...

ish3 , parah juga keadaan kmu ni ....hurm...semoga cepat sembuh ..xpe nanti malam saya call kamu srh bckp ......hehe... ^_^

Pijisketch said...

CEGAMPANG TOL R!!! ^.^

Zaza said...

comelnye lukisan tu..!

Yaya Maisarah said...

ohh.. ingat batok sy yg baruu brape hari ni dah terok.. awk lagi terok kott... smoge cpat semboh..

p/s: suare sy dah mcm jantan// batuk + tkde suare.. nk nyanyi ikot laguu kt radio dlm kete ponn susahh.. =='

Yaya Maisarah said...

ohh.. ingat batok sy yg baruu brape hari ni dah terok.. awk lagi terok kott... smoge cpat semboh..

p/s: suare sy dah mcm jantan// batuk + tkde suare.. nk nyanyi ikot laguu kt radio dlm kete ponn susahh.. =='

back to top