Thursday, March 3, 2011

Orang Gila Depan Laptop



Kah... Kah... Kah... Korang nak taw tak nape permulaan entri ni dimulakan dengan ketawa? Aku pun tak taw... Kah... Kah... Kah... 

Sebenarnya aku taktaw nak tulis ayat pendahuluan tu macam mane... Aku tulis gedabak punya banyak 'kah' ni korang rasa aku tengah ketawa betul-betul ke? Takde pun... Bak kata bebudak zaman sekarang, eching-eching je lebih... Aku pun taktaw menatang haram apa maksud eching-eching ni dan dari mana istilah tu dihasilkan... 


Point yang aku cuba sampaikan ialah perangai kita bila tengah online atau menulis blog... Bila bukak pesbuk atau blog, korang kompem akan tengok perkataan 'kah3', 'har3', 'huhu', 'hik3', 'wink2' dan 'ngeeee'... 
Apa jadah sume ni wei? Bala ni, bala!

Komen kat status orang "hahahahahahahahaha.. lawak gile!", macam tengah ketawa gila-gila punya kan... Padahal tengah wat muka takde perasaan, tengah goyang-goyang mouse sambil betul-betulkan boxer je... 
Takpun tengah korek hidung pastu kesat-kesat kat dinding... 
Betol dok koi kabor ni?

"Eh Peah! Lamenye tark jumpew! Rindunyew kat awak larh!"

Ayat-ayat kimak camni biasa aku jumpa kat wall budak-budak pompuan... Sek-sek tino meme gelenya boh! Bunyik nya macam tengah excited gila kan? Rasa-rasanya memang excited camtu ke? Aku berani bet 2 hengget lah padahal tengah wat muka seposen depan laptop je... Saja eching-eching je tu... Eh, apsal aku tulis mende eching-eching ni lagi? Ahh sudah...


Aku ngaku aku pun tergolong dalam kumpulan yang sama... Aku pun suka tulis 'hahaha' kat status orang walhal aku tengah tahan berak pasal kat jamban takde air... Tapi, aku syukur sebab aku ni dikira normal memandangkan kebanyakan manusia lain juga berbuat perkara yang sama... Korang pikir nak ke aku gelak berdekah-dekah sensorang depan laptop? Apa gila punya orang!

Hahhahahaha! Okeh, yang ni aku gelak betul-betul pasal baru je tadi aku nampak ada budak tersadung depan bilik aku... Kah3! 


Alah... Aku eching-eching jelah... Mana ada orang tersadung pun...
Hahahahahahahhahahaaa...

28 comments:

Rozuan Ismail said...

jangkit ngan rafie le ni..eching-eching jah..eching tu action je lebih.. betol2 aku pon selalu buat..

nik lan nik mat said...

wei tido la...da mlm ni...hahaha(aku eching2 je)

Rina Rossoneri said...

sian budak tuh..hahahahaha...
eching?touching?eksyen?

GendutGila said...

bhahaha okay im literally laughin here. :D

zuk zuhaiza said...

eching-eching tu nape??

memang depan labtop tak excited.tapi excited dalam hati.ketawa pun dalam hati..tapi tulis over...


huhehihuhoheouh

Anonymous said...

ngeh3

Mr. Swift said...

Aok
Sihat
Ke
Tak
Ni?
HAHA

*eching je.

+d.O.Y.A.h+ said...

kah kah kah. ok mak tengah tahan kentut. -.-

Eyka said...

eyka pon same..:)


awak kelakr la! hahahahahaaaXD *kasi effect sikit..padahl tgh korek idung smbil komen kat cni..hee:)*

Admin said...

aiyoo.. gua penah buat maa.. hahahaha (tengah buat senaman poco-poco)

menusuk hati said...

hahahahaha!(sambil mengesat airmata sedih tak dpt tido mlm)

Alexandriana Alia said...

tapi aku selalu kalau tulis 'hahahaha' mmg sebenarnya aku gelak.

aku mudah gelak kot. n sumtimes mmg macam nampak gila. dpan pc duk gelak sorg2. :p

Hansyitake~ said...

memang pon.. tepat sekali! (tanak tulis haha walaupun nak tulis sebenarnya, takut echung je lebih)

fairuz said...

huhu kategori ape plak?

ieka darlink said...

kejadah eching-eching tu? aku tak paham. haha.

A.s.t.i.n.a said...

eching2 malam2 takpe.. :)

*taktau ape motif statement ni*

wath said...

tau takpe!!!!!!!!! haha. depends la. klau aku tulis haha or hahaha tu maknenye aku eching-eching je [tgk aku da bejangkit!]. klau aku tulis hahahahahahahahaha means aku mmg ngah gelak guling2 sambil pandang kiri kanan takut de org nampak.

DaK CoMoT said...

hahahaahahahahahaha....
wakakakakaakaka...lawak2..
~sambil buat muka blur...

Nyssa Nuar said...

gagagagga...aku gelak mmg cantu...

i am S!L4H.. said...

ohh gmba yg last ni ade sorg blogger gune la. hakhak

themissingikmal said...

mcm lahanat kutuk2 org...
hahahahahahahahahaha
*tgh belai adik*

ashraf said...

kenapa post kau slalu best2? bala ni wey bala!

Amiey White said...

hahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahaha

okay dah encing

anies anessa said...

hahahahahahahaha

aku saja nk bg sakit ati kau weh

Anonymous said...

wei mamat... lu bajet bagus ah... blog lu ni ah penjahanam study gua.. lu lancau ah... haram sama lu....

Faiz Tapit said...

Anon: Hai awak!

Si DauN CeRi said...

hai faiz tapit ukm bangi (hoho bole eh tulis ID org pjg cmni, nasib baik taktau nombol surat beranak), dah lama ai tak dtg sini..


mcm tu ke kalau kat pesbuk? i don't know bcoz i don't have one. hee next year kowt baru buat. td baru je tgk oprah tajuk die are u normal. die kata, people pick/touch their noses 5 times in an hour. so are we normal? kah kah kah..

adrinaqamarina said...

eyt aku pon, kalau aku gelak, memang aku type hahaah.

:P

back to top