Sunday, March 6, 2011

Hidup Orang Bujang



Biasanya hari Sabtu ngan Ahad lah yang paling ekstrim... Dari pagi sampai malam orang duk tunggu je... Sumenya terpaksa berebut... Yang tak pernah bangun subuh pun tetiba bangun awal... Yang takde syiling lagi tu memang dah stat gelabah macam beruk hilang telor... Ramai-ramai pakat duduk depan pintu bilik je... Takut melepas pulak... Kalau tak, mau dekat setengah jam kena tunggu balik... 

Mesin basuh ler, kau orang ingat apa?

Aku ni bukannya malas basuh pakai tangan, dah selalu busy... Nak main PES lagi, nak mesej-mesej makwe lagi, nak main mercun lagi, nak main Twitter lagi... Tak kurang juga nak pasang lagu kuat-kuat biar bilik sebelah hilang feel nak tidow lama-lama... Keh3... Aku selalu pasang lagu omputih... 
Baru 'blend in' ngan gaya hidup orang Bangi... 

Mesin basuh kat kolej aku ni harga dia dua hengget setengah sekali basuh... Masa awal-awal lagi, dua hengget je... Aku taktaw apa mimpi tokey tu kasi up sampai 5 posen... Bukannya sikit tu... Dah boleh beli Cocopie satu peket... Ala, yang Mila jadi model dia tu... Ada marshmellow di dalam... Rasanya pejal-pejal dan lembut, sesuai untuk lelaki-lelaki miang yang kurang kasih sayang...


Hari cuti hujung minggu aku selalunya dihabiskan dengan basuh baju, sidai baju, download video, SAPU BILIK, tidow, SAPU BILIK dan melihat bola... Tujuan aku caps lock kan sapu bilik tu tak lain tak bukan sebab nak bagitaw gadis-gadis sekalian yang aku ni rajin dan pembersih orangnya... Dengan cara ni, saham pun cepat naik... Mana-mana jantan miang yang takde makwe atau yang nak makwe extra, bolehlah try cara aku ni... 
Tapi, bayar dua hengget dulu...

Ahh, sebenarnya aku tulis ni pasal nak mengeluh aje... 
Dah tak sabar sangat nak kawen... Hik3... 
Ape? Salah ke??

35 comments:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

nak kawen jugakkk ni.

huuuuuuuuuu~

kyle said...

haha, moga kawen cepat :P xperlu nk highlightkan SAPU BILIK lagi, kekeke

mielovate said...

standard la tu kan ujung mggu bru basuh bju. name pn budak u.. hahahha.. da ckup duet ke nk kawen??? ^_^

Faiz Tapit said...

duet? err... er.....

jamildziauddin said...

tula ko,dulu kt skola asek soh junior je basoh baju... ak da komen, boleh romen x?

jamildziauddin said...

ko rajin sapu bilik?wow!.. ak da komen, boleh romen x?hahaha

nik farina aishah.... :) said...

saham anda dah naik dah ni , yela cerita betapa rajinnye kamu .. heheh nk kawin?? duit cukup tak tu.. hehe

iwan_dextrous said...

seronok ap macam tu.hahahha

Shafiza said...

mesin basuh kat U aku still rm2.
sem ni aje aku rajin melawat mesin basuh.

+d.O.Y.A.h+ said...

mahu kawin juga. weee

Anonymous said...

ko ni ah manusia yang plng bnyk berangan ah lancau.... buat orang gelak dengar dekat diri ko yang nmpk bangang.... hahahah....

TheChekJah said...

dulu arwah abg jah kata, tak yah basu over2 sangat.. rendam je dalam downy,. haha...

jimah said...

mungkin kalau apek tu x nekkan harge 5o sen tu, da lame jugak la ko da ley kawen kan??

ira said...

konon2 rajen r ek??haha

hakeem kira said...

anony-mouse bengang tak pasal2 ni nape ?

Hasyarghh said...

Canggih wehhhh washing machine :DD

SoutulMujahid said...

senget la otak ko, faiz

A.s.t.i.n.a said...

err kenape En Anon tu... tak baek tau..

i am S!L4H.. said...

haha haha dan haha lagi. bole?

x sedap pon cocopie tu. ngee

/Dayah/nurul/dayak said...

dah cukup kemampuan' tu kawinla eh :)

Leena said...

mesin basuh sini 2 ringgit je kot...hahaha

Si DauN CeRi said...

ha cepat2 lah kawin ye.. jgn lama2 nau berpacaran.. hihi

shereena said...

rjin nya SAPU BILIK.hakhakhak

Aini said...

mesin basuh cam kat hostel je.. habis blaja dulu baru gatal2 kawen! Huhu... =)

Ateynmohd said...

hhaha ~ pe slhnye training diri utk jadi suami mithali dulu :P

ashraf said...

aku baru je beli cocopie satu paket besar ptg adi hahaha

menusuk hati said...

cocopai tu sedap ke?bila plan nak jadi suami?

baca kisah firaun bertaubat

cik ninja said...

waw rajen sapu bilek. boleh le dijadikan calon suami untuk nenek aku.

Zaim said...

gagaga..best doe blog ko

Rozuan Ismail said...

ahal giler 2.50.. kajai maintain 2 rggit..wah..kemas bilik tuh

syamimi fatin said...

kt matrix kena rm2.50... skrg kt u, rm3.00 dh... geram btul grr

H A N S said...

eceh, masuk bakul angkat sndiri yer? :P

Why Farouk said...

aku suka lelaki yg SAPU BILIK..
hwa3

n oliver said...

eh kau duduk bangi? area mane ?

bella lim said...

kau ni best la. apa kau tulis semua brilliant and kelakar. okay, boleh cop peminat setia dah. :D

back to top