Wednesday, March 23, 2011

SPM



Hari ni dengar cite result SPM dah keluar... Adik-adik sekalian, bagaimana dengan keputusan anda? Abang Faiz harap semuanya bagus-bagus dan cemerlang hendaknya... 

Hari ni 23 Mac 2011... Semalam, 22 Mac 2011 adalah besday aku... Hari ni besday Lisa Surihani taw... Adik-adik SPM sekalian, can you see the Chemistry? Can you see the Van der Wals interaction between me and Lisa? 

Oh, what a sweet equation!

SPM aku 12 subjek... Aku ambek aliran sains tulen agama masa kat SBPIK dulu... Syariah, Quran Sunnah, Math Tambah, Fizik, Kimia, Bio sume aku belajar... Sekali ngan Bahasa Arab Tinggi... Aku mention Bahasa Arab Tinggi last sekali pasal Bahasa Arab tu lah aku dapat paling teruk sekali... Dapat C5... Keh3... Aku memang loser nak cakap Arab ni... Maklum lah, dulu-dulu lahir kat London... Hik3...

Subjek Bio, Kimia ngan Bi je peberet aku dulu... Tapi, bila kat U, takde satu pun yang dipeberetkan aku... Rasa nak balik skoloh je... SPM aku dulu dapat 8A dari 12 subjek... Agak kecewa sebenarnya pasal senior aku ada pesan,  

SPM = Soalan Paling Mudah

Hepi besday lalink! 
Thanks untuk hadiah semalam...

Aku dengan ini mendoakan Lisa, yakni isteri aku, semoga panjang umur, murah rezeki, semoga reply tweet aku tiap hari, dan jangan seksi-seksi... Kepada adik-adik SPM pula, abang Faiz harap kalian jadilah manusia yang ada gunanya, kalau takde duit, janganlah beli rokok mahal-mahal dan kalau bawak motor laju-laju, pakailah helmet... 

Sekian dari abang Faiz...

38 comments:

Shidy said...

hahaha...mendalam tol maksud entry ko kali ni...ak pn nk pesan gak r...

kalu result teruk jgn lak nk bunuh diri..x elok..tuhan x suke

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..ko rampas lisa aku..

nasihat untuk adik2 bagus ni..

Puan Kutu said...

hahaha sama pulak besday dengan Lisa..:)

bubble craftland said...

terharu lalink ko...haha

PrincessDiaries said...

weh, exam hall tu, exam hall skolah aku.... rindu nye skolah aku!!!!

SoLy SoLicious said...

nk bunuh diri? makk oii.. relax.. pejalanan masih jauuhh ~

Shafiza said...

Abes birthday aku 21 mac kira macam mana plak eh? Anyway, happy belated birthday =)

Hansyitake~ said...

van der waals reaction agak low la bonding dia nk dibadingkan dgn electrostatic force.. so, xtguh mana la kot hbungan faiz n lisa ni.. haha..

insyaAllah.. keputusan ok laa minta2 nya...amin~

dakpipimerah said...

hahaha,,siyes nk gelak besau ni... cik faiz suka lisa sama dgn mr k kot,,hoho,, korang madu ye,, hoho..

jp3.. terer gile amek 12 subj,,cmne blaja ha? sy yg 9 subjk pon terkinja kinja nk stdy..huuuu,,

yuyu lar said...

ececeh...lisa bg ape smlm??woahhhhhh!!adiah utk lisa takde ke paiz??

ngeh ngeh ngeh...

shereena said...

SPM-soalan paling mudah.kahkahkah....hebat2!

ApizMabux said...

mantap bro haha

nik lan nik mat said...

cegampang...bapak sengal nasihat...hahaha

- mrs koroe - said...

pandainya abang faiz

haha .

anakmajed said...

imiginasi kau tinggi naw bro. haha

cikpia said...

aku tatau aku nak ucap happy belated besday ka nak sepak ko laju2 pas baca entri nie....

Si DauN CeRi said...

faiz tapit ukm bangi ni mcm dah terbuang tabiat je ni.. baik pg cr balik kowt2 tercicir ke ape tabiat tu.. haha

Faraa Cullen XD said...

=='

catus said...

oo..slmt hari lahir faiz tapit..
kem salam la kat lisa..=P
kalau beli kek bagi la kat sy skali..

btw..equation tu patut diuji dgn analisis statistik..spy ade bukti yg lebih saintifik..haha

Nurtie Syazwani said...

hahaha..faiz,besday lisa jatuh sama tarikh dengan pakwe aku...hhehe..

view my new entry. Jangan jeles, nanti kena jual. haha

yan_n.i.m said...

wuhuuu.. dak terer INTEK nih.. haha

haqimi zulkefli said...

haha mmg mantap equation ko 2 kn.. isk2 power gak ko dpt 8a an? haha

Anonymous said...

klu dapat spm tinggi pon, bukannya nati dapat awek cun pon..

Syira ITIK KEJ♥M said...

hahahahhaha

ak slalu layan blog kau ni... asal ade entri baru je, mesti aku datang bace.. tapi nak komen mcm malas... kirenye macam silent reader gitu. wakaka.

tapi kali ne mcm terherak ati nak komen. sket la. kau punye equation tu kan, bila aku bace terus terkeluar dekat mulut aku "EEEE...." geli gila.
tapi lepas tu aku gelak. hahahaha.

sebenarnya kan, semua entri kau bila mention lisa mesti macam geli-geli. mesti poyo-poyo buatkan aku macam EEEE lepastu gelak. haha.

oklah komen panjang2 kang mcm over pulak. truskan buat entri.. dengan lukisan2 made in paint kau tu sume... komfem aku datang bace...
slmt berbelog....

+d.O.Y.A.h+ said...

huyooo..8a,,

huyooo..bday dkt ngn lisa..
huyoooo
huyoooo

wakakaaaka

mr E oSk gurL said...

adakah benar pernyataan d blog saya...selamat membaca...hehe...Lisa Isteri Faiz....hehe=P

/Dayah/nurul/dayak said...

gile bagus punya shot form. SPM bkn ke maksud dia, soklan paling mantappp. pandaila awk, sy jeles. ye , smg bahgia ngan lisa :)

OT girls said...

gmbar atas tu exm hall skolah aku tu

H A N S said...

hahahahah..cant u see the van der wals?? hahahah..nk guling2 sat!! :D

ShafiqIzwan said...

kelakar siot HAHAHHAHAHHA!

Az-Zahra Fauzee said...

Kaq Lisa~
Ni cik abang andakah?
*pengsan

budak kacamata said...

haha..ak suke pesanan penaja yg part bwh skali..tp ak cm confuse chemistry between ko ngan lisa..hahahaha

Silent said...

dulu masa exam pakai tudung ke? hall suma pompuan je....

Nur Rejai Salmah said...

dapat 6 A je.. Tak sangka gile2 pon 8A gak rupenye.. ahahahaha

fizamanan said...

ni exam hall skolah ak wey.tade yg laen selain dinding kotak2 tu and kipas bunyi kuat tuuu

aku said...

kau ni madu mrK eh? hahah

Faiz Tapit said...

dem. hahah

akhmal ariff kepal said...

na jugak lisa. hahaha. :) nice lah eqution tuh bro :)

back to top