Wednesday, October 27, 2010

Rahsia Exam




Baru abes paper Biokem ngan Amali Analisis Kimia Makanan... Rasa gembira bagai dicium-cium Lisa Surihani tanpa henti... Tadi sebelum start jawab, ada ketua pengawas tu buat lawak...
Dia cakap "JIKA ADA SESIAPA YANG HENDAK KE TANDAS, SILA ANGKAT TANGAN... PARA PENGAWAS AKAN MEMBANTU ANDA..."


Aku tersengih-sengih sendirian sampai orang sebelah tengok-tengok je aku... Nak pergi tandas, kena angkat tangan, para pengawas akan membantu anda... Ape yang dia akan bantu? 
Kalau nak kencing, die akan tolong pegangkan ke? 
Hmmm... Dah aku takut nak pergi tandas tadi... 



Nilah jadinya kalau aku tengah boring2 stadi...



Paper tadi agak susah... Yang mana aku taktaw, aku salin balik je soalan tu... Biar salah, janji kita yakin... Sebenarnya, jawab exam ni kita tak perlu pun ulangkaji sangat... Cukuplah sekadar membawa 2 batang pen dan sebatang hot dog, eh silap, pensel... Kita jawab je ngarut-ngarut pun takpe, asalkan kita yakin dan ikhlas...

Soalan: Siapakah Perdana Menteri Malaysia yang ke-2?
Jawab: Bapak kau

Soalan: Bagaimanakah pantatstimtesis fotosintesis berlaku?
Jawab: Ianya berlaku apabila sperma bergabung dengan sel punggung

Soalan: Apakah yang akan terjadi jikalau sperma tidak bergabung dengan ovum?
Jawab: Zuriat yang terhasil akan cenderung menjadi gay

Soalan: Apakah maksud warna merah pada bendera Malaysia?
Jawab: Ianya bermaksud kita perlu sentiasa berperang

Soalan: Antara lembu dan kau, sapa lagi pandai?
Jawab: Jap, bagi aku masa

Setiap kali tulis jawapan tu, jangan lupa untuk menulis "saya yakin dengan jawapan saya"...
Sebenarnya, exam tak pernah susah, cuma kita yang selalu menyusahkannya... Yakinlah dengan kemampuan diri anda dan sentiasa berfikiran positif walaupun perkara negatif lebih bermakna untuk anda...


Ini adalah KREB Cycle



Ini pula MR. KRAB


P/s: Apa patut aku buat ngan nota-nota exam yang dah abes ni?




Sila beri cadangan di ruangan komen... TQ


59 comments:

ashraf said...

sial la ade bku biokem.xgtaw ak pn.xpe ah

+d.O.Y.A.h+ said...

sedekah kt ptsl =.=''

Faiz Tapit said...

buku tu hazirah punye la wei... haha
pning doe bace

Siti Mashitah Saidin said...

hahahha..tomey mr crab~!

MissyNursy ♥ said...

adeii..ko belajar lg ke kreb cycle?? aku de rhythm sng ingat pnye kreb cycle..smpai skang ingat lg lol! haha..

Faiz Tapit said...

kitorang ade kreb bicycle lg ko tw x... urea cycle gabung ngn kreb... pning2

h A n Y S said...

lol!!
sila angkat tangan kalau nak kencing,nanti pengawas exam akan tolong!

Faiz Tapit said...

saye mau!

kobEj0rdan~ said...

pandai ga o melukis bro.haha

MissyNursy ♥ said...

kreb bicycle?? ko nk tipu aku ke hape??hahaha

Faiz Tapit said...

adela weh... ingt ak ni jhat ke... haha
try la google

MissyNursy ♥ said...

hahaha..ok2 ade..ee..papentah name..haha..

fatin izzati said...

comel nyer mr creb...
nak patric..
hehehhee

Faiz Tapit said...

tgk org la comel ke x... kah3

rossoneri said...

bg kat junior..

g0m0k9enDek said...

gomokpendek plg suka bab gambar. tenQ!

Faiz Tapit said...

heheh... xde keje lukis katun jela

K I E R A said...

Jadi do kau lukis spongebob :D

kerangRebus said...

kartunis rupenye~~0_0 kiut

adrinaqamarina said...

lukisan tu sangat chumil oke!

kte kalau tak boleh jawab, tdo je la, nescaya akan daapat ilham. tak caya try,

buat je kertas kitar semula.

Aisyah AR said...

sy ske squidward!! lukislah squidward pulak....
"hello spongebob..." hahhahah!!!

nota2 tu jgnlah buang. pergilah tnya member2 klu2 dorg ada adik yg nk amik subject tu ker...tentu berguna...huhu...

Faiz Tapit said...

haha... kn da ade squidward tu

liyana aziz said...

nota simpan buat generasi akan datang.. =p

Faiz Tapit said...

insyaAllah... sape nak kne byar... hahah

si biskut said...

Sapa yang wujudkan exam?
jawapan: bapa tiri pacik sebelah bapa tiri kawan kepada si peragut beg yang gagal lepas sekatan jalan kat lorong haji taib.

Faiz Tapit said...

waahh... bgus.. dah pndai praktikkan

hiro said...

haha..rehat tu.

NeidIyra said...

ini sbab kalau selalu tngok cite kartun..
hahahahaa

Faiz Tapit said...

hahaha... peberet kot

nadey said...

aku rase ko ni dh byk sgt masuk air ni....pam skit kasi kuar.....pe2 pon gudluck k!!!! study tu elok2 ....ingat family...ingt tujuan ko!

Monalea said...

buat bahan sejarah pun boleh

/Dayah//Nurul/ said...

nota tampal kat frem. wat simpanan masa depn anak cucu cicit. nice draw, ajk je pengawas tu skali pi toilet kata je, awk jgn tgkla haram

Faiz Tapit said...

hahah... mlas ah... takot... hihi

zati-zt said...

seb bek la sy dah abis da mende2 biochem ni..
xlarat da nak hafal itu, ini..
nyway gudluck..
:D

Faiz Tapit said...

ow.. amek jugak ye... ok2... thanx.. =p

Miss Jay Ariana said...

wah..nice lah
entry lawak je;))
pandai lukis....nice....
biochem:-" ukm bangi...dekat area jay jelah ni;))
btw g.luck...nice...blog beb wink ;)

Yuni Aisyah said...

wah ada bakat!!pandai dia lukis..hikhik..

Nur Hafizah bte Za'ba said...

kelakar nak mati entry nie..
dari mule smpi abis gelak jew.. !

nota2 boleh buat roket..
nnti boleh men dgn kawan ! !
hee~

AnWaRnAiM said...

haha..lwak la ko..

Faiz Tapit said...

heheh... blushing2

Nur Qistina said...

"Cukuplah sekadar membawa 2 batang pen dan sebatang hot dog, eh silap, pensel... Kita jawab je ngarut-ngarut pun takpe, asalkan kita yakin dan ikhlas..."

erk..biar betul ni? bolehlah adaptasi tips ni esok..hehe..

nota2 tu sedekahkan pd yg memerlukan..xpun hantar ke pusat kutipan nota selepas exam kata lainnya arkib nota..moga mudah generasi akn dtg way review..sekian~

Faiz Tapit said...

btol la tu... kne amalkn... hahahah

WAHIDA ALIAS said...

hahaa...lawak la ini entri...kreb cycle same jugak dgn mr crab..wakakaka

Faiz Tapit said...

ade lg satu,, kreb bicycle... heheh

Hashira Yusoff said...

arghh!! rindunye nk blajar bio.

kreb cycle..! ATP! T_____T

Faiz Tapit said...

rindu?? pergghhh

Nur Fannun said...

wah ada bakat melukis..susah ey ambik biokimia? betul tu hentam je jwpn..jgn biarkn ksg, mne tau hentam2 tu btl..

SAFARUN AL-FANNUN

Faiz Tapit said...

ssah gila2 punye... bio dan kimia... haahaa

N U R U L said...

hahaha..best bace! sumpah lawak! adoii..terkekeh nurul gelak...ape pun gudluck untuk paper seterusnya..hohoho hidup UKM! cehhh! ;)

Faiz Tapit said...

ukm x hidup pn... hahaha

faizura rahman said...

kreb cycle? huh tasuke btol! sy pun ade bku biochem tu! haha

Faiz Tapit said...

kreb cycle tu ok lg... jgn pentose phosphate pathway dah la...

Chaoi said...

ko amek cos ape ada buku biochem?

Faiz Tapit said...

ak food sc... kt ukm

Lulu caldina said...

wah awak sungguh kreatif

Faiz Tapit said...

hahah... kreatif la sgt

♥cutebabygirl♥ said...

hohoho
rasenye aku dah kenal sape ko..hihihi

miss miera said...

awak,kalo less pulak datang dari mane???hahahaha

Ayu Gracieux said...

Dude, you neh best lar...otak giler2...thnks to my frend sbb bg link your blog....now i like what you wrote :)

back to top