Wednesday, June 29, 2011

Entri Buat Sang Keldai




Aku nak bagitaw sejujur-jujurnya, seikhlas-ikhlasnya, yang blog aku ni langsung tak berilmiah, takde pengisian dan merapu je lebih… Entri-entri aku memang mengarut… Tapi terima kasih kat sape-sape yang sanggup baca dan mampu FAHAMI apa yang aku nak sampaikan…

Kalau ditanya blog aku ni kategori apa, aku akan jawab, blog ikut suka aku… Memang aku buat blog ni pasal nak merapu ikut suka aku pun… Kalau rasa nak baca benda-benda berilmiah, pergi telan kamus hidup-hidup… Kalau rasa nak baca berita, pergi carik surat kabo… Aku tulis entri-entri sempoi je, tak susah pun nak paham kalau yang baca tu pernah habis sekolah dan tak pernah kena sumpah seranah sampai mati ngan cikgu BM dia…

Aku pelik kenapa wujudnya golongan yang serius dia tak pernah luntur dan kalau boleh nak bermuram durja setiap saat… Mungkin mereka ni dapat bapak yang tak reti nak melawak dan selalu kena humban masuk loji tahi masa kecik-kecik dulu… Kesian bukan?

Aku tak pernah pun paksa orang baca blog aku ni, kalau rasa tak suka, pergi mampus lah… Jangan nak perasan hebat berbicara kalau setakat jadi Anon je kemampuan kau… Berani tekan keyboard bukan lah satu pencapaian yang boleh buat mak bapak kau kaya… Lagaknya macam seorang peguam yang petah berbicara, tapi sekadar seekor keldai yang hilang kekeldaiannya, kecut telornya, entah ke mana mukanya dan mungkin telah dilucutkan jantinanya… Pathetic!

Please, jangan buat aku ketawa lah… Hik3… Haa, kan aku dah ketawa tu… Sape makan cili, dia yang terasa pedas... Sape yang bengap macam keldai, dia lah yang memang keldai, ye dak?

50 comments:

toblerone said...

marah ea? sabar2.. hehe

Pijisketch said...

abam paiz FTW!!

Aireen Danyse said...

Rilekslah, faiz.. Apadehal ngan itu orang.. Dia tak bole nk digest bahasa mudah ko agknya.. Chill-chill je ok.. Jom lepak kat bukit gambir.. Hik3.. Aku bagi 2 hengget nanti..

Siti Mashitah Saidin said...

ko ketawa cm tuh comel la tapit...

lumrah dunia blogger, ada org suka, ada tak...

marina anakcikbob said...

aku pon xpaham 'golongan' macam ni. nak buat blog kena letak spesifikasi ke? kalo xde spek, senang2 kira blog blog sampah. mentang2 bapak dia yg belikan keyboard, senang2 kira dia ingat bapak dia yg sponsor kewujudan blog..

ENCIK TIKUS said...

ape kes ni ?

misz sheyla said...

haaa....tetibe jadik seyes ni...tsk..tsk...hikhik

Alexandriana Alia said...

heehhehehe, biarkan keldai dengan kedunguannya

Mama Zara said...

erkkkkkkkkk

Dee Chicuita said...

samalah kategori belog kita. tp aku punya blog lg merapu, ikot feeling2 aku. kahkahkahkah!

syanabel said...

jgn marah2. kita kalah kalau kita marah.

Amiey White said...

hihihihihi tumpang gelak

Dhiya Fariza said...

Nicely said bro!:D

Alamien Zulfishah said...

sape keldai tu? meh sembelih ramai ramai buat rendang!

Ayeem Jemain said...

sabo pit, sabo.

J.Syazwana said...

fuyoh fuyoh marah nampak bang.
kahhhh !

Bidor said...

aku sokong ko..anon ni perangai cam bagus tapi rupa hampeh!! bacul!! blog aku kena sekali, anon yang durjana

salwaismail said...

hik3. cemana pun kau tulis, aku tetap baca.
:D

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

marah bebenor gayanya...zz

hamzah said...

hang ni body macam tong drum tahu???

Akim Iqbal said...

butoo ! HAHAHA.. marah ka ? rilek la

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

sabor..sabor..ramai menuyokong ustaz tapit..aku serius .

miz rara v(",) said...

lek br0...
huhu... genggini eh klu dak laki naik hangin?? =P

+d.O.Y.A.h+ said...

pedas juga :)

DaYaH JeLitA said...

haha paiz marah...biaqkan depa tu gila...wat bodo sudahh~ blog ang bukan blog pak depa..hikhikhik

siti ika said...

gimam la sama itu keldai.

Faraa Eiman's said...

haha , ouh abg K , ekeke
tp cyes ! blog ko mmg tbaek la !
ta ksah la perw owg na komen bout blog ko , tp gua ttap sokong lu
;p

kail said...

last2..blog ko ada tulis psal telor..teingat aq masa dulu2 klo mrah aq suka patun cam nie...
"Babi Tong Yak rajin melabur,
Aku marah JINpon kecut telor.
..

mas amiera said...

blog ni tetap best! update la selalu. lepas habis kelas or tengah buat assignment mesti nak bukak ja blog ni, haha! :D u have ur own stylee ;)

Yuyu Musa said...

sabor sabor....

*tepuk bahu.

Anonymous said...

hahaha...marah nampak..bila si keldai tak mengaku dirinya keldai...hwahahaha...tu lg pathethic..bengang ye...jgn smpi jd bangang ye bang..hihihihi..yayyyyy my mission accomplished..

Anonymous said...

ahhh...fak r emo...fak u...blog ni bodoh macam tuan dia juga.macam lembu..kahkahkahkah...patut r suka lembu pasal bdoh macam lembu jugak...kahkahkahkah fak fak fak fak fak fak fak fak bapak kau!!! kahkahkahkah

mielovate said...

memang dalam setiap apa yang kita buat,, tak semua orang boleh terima n telan.. but yeah.. i salute u sbb tak prnah nak amik port dgn apa yg ANON-ANON tu kata.. keep writing n mumbling ye.. haha.. coz ur blog cheerish me kalau tgh stress.. chayok MR FAIZ TAPIT!

yen yen said...

chill la~ g mati ngn anon tuh~

waalllaa! said...

orang yang muka terlalu serious tu..masam mencuka tu.. adalah muka mintak sepak..so kalau nampak muka camtu sila sepak banyak2 kalai smpai keala dia teleng..hehehe

Irshadim said...

amboi.. garangnya. tapi, yelah, aku pun marah gak dekat golongan keyboard warrior ni

Anonymous said...

Entry paling bodo aku baca.. Dah memang blog ko ni blog bodoh,,xda pengisian,,menyesatkan

Anonymous said...

bodohla paiz...........

nazirulhazwan~ said...

eleh u nak emo2 plak, hampas

Nur Salsabilla said...

dah name pn "belog aku bukan blog bapak kau" ater, ta paham2 BM? hikhik *gelak comel cm tapit*

Anonymous said...

ntah pape...ingatkan penulis blog ni bleh r bawak gurau2 kasar sket...penyer emo gak...terus pandangan aku terhdp penulis blog ni berubah...ceh. ingatkan happy-go-lucky, pnyer emo dalam diam gak..

cik azeya said...

hak4. comel lah ang gelak. -.-

blog aku jarang ade anon. bagus kan anon2 ni. tak sudi masuk blog aku. yes2

med oohh med said...

chill lah sayang .. nah pengubat segala kemarahan .... mmuaahhhh .. hahaahhhhh

med oohh med said...

chill lah sayang .. nah segala pengubat duka .... mmmuuaaaahhhh ! hahahahhhh

Hansyirah Takezur said...

aku suka baca blog nie.. menceriakan hari aku.. :)

bella lim said...
This comment has been removed by the author.
cik jue said...

sekadar seokor keldai yg hilang kekeldaiannya..hik2..ko ni lawak la..ugi x knl ko ms kat skol dulu..haha

nurniyusoff said...

kalo tak suke tayah la stalk kan ..
dem la dorg.

Anonymous said...

hello,

i'm not a blogger
so i didnt hv any name/url
suke sgt ur belog...bedekak ok
like the way u merapu
oh! one more thing, realy like
ur cmmnt meseg 'sape komen blh romen' hahahah, idea mmg best ;p

miza&tummy said...

Hidup keldai!!

nyway...u did a god job faiz...bosan lah siyes2 ni....jadi keldai lg bes

back to top