Friday, July 1, 2011

Perkara Yang Best Masa Kecik-Kecik Dulu



1. Tekan loceng rumah orang pastu lari

2. Makan durian pastu sendawa kat muka orang

3. Baling batu kat sarang lebah pastu lari

4. Duduk tepi longkang pastu battle Digimon ramai-ramai

5. Sanggup bangun awal pagi hari Sabtu semata-mata nak tengok Dragon Ball

6. Mancing kat parit depan rumah orang gila.

7. Letak botol Vitagen yang dah leper kat tayar beskal biar kasi bunyik macam motor

8. Saja-saja talipon bomba dengan polis guna public phone

9. Ejek-ejek kawan ni suka kat mana-mana pompuan sampai dia malu nak masuk kelas

10. Main rounders ramai-ramai kat tengah jalan

11. Upah kawan yang pandai lukis suruh lukis gambar Goku ngan Bezita

12. Kawan-kawan yang pakai beg ada roda dipandang tinggi masa tu

13. Kalau ada budak yang nama pelik-pelik tu, buat bulatan keliling dia pastu ejek ramai-ramai

14. Tiap petang tengok cerita Rosalinda

15. Lagu peberet dulu lagu Jesnita ngan Julia, kumpulan Exists

16. Kalau time rehat mesti main galah panjang, teng-teng ngan tutup ceper

17. Kalau ada lori Milo datang sekolah, mesti beratur banyak kali sampai kena marah

18. Paling benci kena panggil ngan doktor gigi

19. Seluar sekolah cap Cantona 7 adalah seluar paling hebat di dunia

20. Takut belalang kunyit

62 comments:

budaksetan said...

aku tak guna botol vitagen leper, aku guna batang aiskrim, hihi

Zarip Ayman said...

hahah ! betoi2.. zaman kegemilangan cerita sepanyol dan dragon ball..

.fariza. said...

yang bawah sekali mmg tak boleh blah -.-

:: eiDza miRa :: said...

bangun pagi2 tengok sailormoon~~!! dengan kuasa bulan...akan menghukummu...!

Cik Ca'ah said...

Yang last tu tak menahan. atas2 nmpak mcm gengster sangat. hahaha.

ayu cheese cake said...

no 5 , 8, 16 and 17. HAHAHA :D serious ayu suka buad masa kecik2 dulu lahh. Alahai teringat pulak. Tergelak sorang2.

reenapple said...

ada ke belalang kunyit???

Ayeem Jemain said...

kat skolah aku, cantona 7 tu paria je pakai. haha

sweet heart said...

memang terbaikk lah..

myra yusreena said...

haha..1,12,14,15,16,17 ;DDD

cerkLeng said...

ini tahun 2001 ni !

bibi bibo said...

sume aktiviti kt ats tu aku penah buat . hikhik .

Rozuan Ismail said...

belalang kunyit tuh belalang yang besar tu kan

linglong said...

actually baru arini saya folo ur blog. santai dan relax...esp kalo ada drawing ngarut2 tu..damn cool. satu ari duk ofis tak buat apa2(arini je, ari lain tak), just baca ur blog saja. pape pun i like it n keep it up...:)

kotak bulat said...

hahaha,...betullah tu.. :P

zikeryhassan said...

nostalgia semua tu weyh

~ a for ana ~ said...

suria perkasa hitam!

♛ Azie Azra ♛ said...

yang number satu tu dulu ade buat! tkan loceng rumah orang kaye. kaco bibik dorg. muahaha

J.Syazwana said...

aku paling suka nombor lapan.
hahaha !

FirdAus BluRtz said...

no 19 tu memang hebat..dulu memang femes cantona 7 tu...hahaaha3

memorial cute girl said...

x da xtvt yg berfaedah ke taoit

qeef... said...

bab beg beroda dipandang tinggi tu mmg kisah benar... kecik2 dah maen dabel standed kan...

yen yen said...

haha ingat lagi pena minx bpk anta g cantona 7 jahit suar kt bukit bintang sbb ade sorang kwn pakai.. -,-



kn best kalau sluar tu x koyak mse pj..

SoLy SoLicious said...

gile hebat la ^___^
sy pown xberani nk kol bomba&polis

Alexandriana Alia said...

Rosalinda telenovela latin pertama yang meletop2 kat malaysia ni. rosalinda ayamorrrrr. :p

cik_paan said...

takut belalang kunyit??hah??

Yuyu Musa said...

hahaha...

takut belalang kunyit???hampehhhh..ingat brutal...belalang kunyit org siam makan la..


blablablabla pastu larik....

blablabla pastu larikkk....

bila beso..blablabla jogging..hihi..

dayu_myself said...

pergh...sama la..^^

Faraa Eiman's said...

haha , tak bley blah lagu kump exists
kump tu pun dah tak EXIST da skrg xD

Nur Salsabilla said...

Hahaha. list kt atas tu mmg ade certain yg aku buat. Seronok jadi kanak-kanak ribena. kalo masa boleh di putar. Puiiii~

nohfee said...

haha yang bagun pagi tak menahan, semata2 nk tgk dragon balls. ermmmm aku balik2 je tadika teros duduk dpn tv, tgk tellutubies smpi tertido. hahaha. then bangun petang2 sikit. tabiat tu kekal smpi skg. HAHAHA

Nurul Amira said...

tiap2 ptg tgok rosalinda ! hahahahahahaha . faiz pon tgok erkk . xbaikk tauu ejek budak2 , haha . nakalnyeeee xD

mira cha0s said...

takot belalang kunyit?
nape lakk??

bella lim said...

21. ejek nama bapak orang. hahaha

syud said...

like no.19..suka3.. !!hahhaha

missRieRie said...

haha comel !
ade sikit2 yg sama mcm saya time zmn dolu2 :)

Puteri Iqa Izyan said...

rindu nk kecik balik =)

wannurfazrini said...

jgn lupa pagi2 tercongok depan tv nak tgk sailormoon mahupun hello kitty HAHA

teyn teyn said...

wowwww dasyatttt lahhhhhh

Waniey Khirzuan said...

da lupe da zaman kecik dulu..

hyemynameisrasyid said...

hehe.,best.,kita menjalani zaman kanak2 di zaman yg sama.,sbb tu semua yg diatas aku pon buat jugak dulu.,^^

anyway., ni versi blog aku pulak.,jemput2 la^^

http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/2011/06/alahai-jom-mengimbau-kenangan-zaman.html

Belbel said...

time aku kecik aku suke makan buah rambutan jiran sblh rumah. then kalau pakcik tu nmpak teros larikkkk.

lepastu nek beskal p umah kwn kakak (laki) sbb nak ajak dia main sorok2 kad.

lepastu men pondok2 atas pokok sukun.


tapi sekarang dh besar. tak kan nak wat camtu lagikkkk.
T___T

hamzah ian said...

nipu... ko budak terencat

mielovate said...

maen lawan2 pemadam..lawan guli kt depan rumah,.haha

haqimi zulkefli said...

whahaha.. aku tgk komen cari anon je.. haha xde lak. :D
alaa..tipu rr ko xde maen masak2.. kawen2 n sembunyi2. pastu kene takutkn ngn hantu tetek. haha :P - -"

murnimahyum said...

no 1, 12, 14, 15, 17, 18.
sama mcm aku jugak dulu!

dear dhada ♥ said...

maen tepuk-2 kad
tengok sailormoon
mintak sen kat org-2 lebih tua pastu g kedai ramai-2
maen tuju-2 kasot
kumpol sticker
dok atas pelepah kelapa then suroh kwn tarik :))

pandangkedepan said...

ahaha...nape sume betul2 terjadi ni...power la lu ingat semua...:P

Yaya Maisarah said...

pabret song sy smpai skrg lagu Julia tuu.. sbb name sy Julia.. ^^

ashraf said...

hahahah rosalinda ayamor :P

buDAK keCIK said...

kahkah. takut ngn belalang kunyit! er, ak pn takut gak. keh3

Dzureein Ezaira said...

4,5,7,8,9,10,11,14,15,16,18,20
+ main saidina tepi longkang rumah,lumba basikal,baling selipar/tin... nostalgia nih!!rindu pulak tetiba kat kawan2 lama ^^

SoutulMujahid said...

hampir setiap hari aku dapat 20sen sebab ambik upah lukis gambar kartun dragon ball. kaya oh! hahaha~

the GirL said...

banyak persamaan.. tapi aku tak takut belalang kunyit... sbb tu la aku membesar tak jd pervert.. hahaha

i'm ezza haniza said...

hahaha........saya pulak suka petik bunga jirang sebelah pastu larikkkkkkkkkkkkkk!

petik bunga yang ditanam yang ada value ..pehh...hangin makcik tu..ekekekkee

Anonymous said...

ko lupe main tiang.doktor enjet bcg.

nadiah said...

yeah tgk rosalinda tiap2 ptg..hahaha

Ash Shikano said...

romantiknye..kih4

DaYaH JeLitA said...

ada lagi..bila raya ketuk pintu mintak duit raya pastu belah..wakakakaka

Mahfuzah said...

ye sama! sy dulu pakai kain ngan baju sekolah cap Cantona haha!

aEvOeCaEdOe said...

yesh..paling betul ialah 5, 9, 11 dan 18...bg sy laa.haha

Anonymous said...

greetings sayafaiz.blogspot.com blogger discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer seo elite seo backlink service backlink services Take care. John

back to top