Friday, July 29, 2011

Tips Berblog Faiz Tapit


Gambar sekadar mencantikkan pandangan

Aku tengok makin ramai manusia yang dah ada blog kat dunia yang sementara ni... Tapi, aku nak pesan sikit kat sape-sape yang baru buat blog tu... Pertama sekali, tanamkan dalam kepala otak, dalam rektum kau orang semua, jangan sibuk sangat terkejar-kejar follower tu... Sabo, bawak bersabo... 


Kedua, kalau kau orang buat blog memang untuk orang lain baca, buatlah entri yang memang untuk orang lain baca... Entri pasal apa, ikut suka punggung anda lah...  Tapi, jangan nak update entri sampai berjuta-juta sehari tapi langsung takde kualiti... Kualiti tu jauh lagi penting dari kuantiti... 


Ketiga, kalau rasa entri orang tu best, jangan nak tiru pulak... Ini sangat penting bagi mengelakkan anda di maki hamun dan dicerca sampai mati... Lebih baik entri tu langsung takde orang nak baca daripada entri ciplak orang lain punya... Takpun, kalau rasa nak tiru jugak sangat-sangat, bagi kredit ke tuan blog tu... Bukannya susah pun... 


Keempat, jangan tulis blog macam pemberita yang baru nak mula praktikal... Boring, sumpah boring!


Kelima, jangan nak jadi kaki bodek, kaki kipas, kaki pengampu dengan blogger lain... Serius annoying... Yang penting, usaha sendiri... Jangan nak harapkan orang lain je... 


Selamat berbelog

82 comments:

meowwmania said...

hehe...setuju!

nice tips ;)

Ayeem Jemain said...

cam kenal yang taff tu? hehe

Faiz Tapit said...

kenal kan? kah3

nik lan nik mat said...

tips joging 5 round ade x bang??

SoLy SoLicious said...

hahaha....siyes lawak....
mouse jatuh pun nak citer ka...
xsuke na bodek2 org nih...
biarlah kite naik ats usah sendiri...
xgitu?

Mr.NS said...

yg last 2 aku phm..kekekkeke

zombie said...

laptop tu memang made from malaysia ke guane? kah kah kah

IQBAL ZARIN said...

fak u. abeslaa nti penyembah beliau fak ko doe... tp ko ape kesah kan? HAHAHA

Raihana Izzati said...

haha.kat gim ke bang?LOL

SoutulMujahid said...

sesengal faiz. ada2 je ko ni. kih3. aku pon nak bagi peringatan skit. baca sini plak:

Kenapa Anda Menulis Blog?

Kejar Jumlah Followers?

Followers Aku Lebih Ramai daripada Followers Kau! Haha!

selamat berblogging. hik3

Fyqa said...

Bang, abang dah makan ke belum?
Meh saya suapkan.
Dah mandi ke belum?
Meh la saya rendamkan kat lombong.


opsss. kredit by Tokey BABBBK


*muahahahahaha

bagus tipss ko ;)

Pijisketch said...

best2!!

Wadi AR said...

hahaha. pic last terus aku dpt detect :D

J.Syazwana said...

aku suka aku suka

lelaki yang badan taff tu je.

hahaha !

Akim Iqbal said...

nak harom !! aku knai sapa tu.. wakakakakaka... penjilat juboq dia mmg ramai.. demmit.. update sehari berjuta kali tp tak da kualiti ? *hik3

Izat Tarmizi said...

hahahahaah,haram hng tapit,mintak tlg abg tuff promote,demit!baru senang aku nak bc in mobile,hehe

Izat Tarmizi said...

hahaha,haram tui,mintak tlg abg tuff promote!hahah,baru senang bc blog hng guna hp

Izat Tarmizi said...

ni kali ketiga aku komen!hahaha,mintak abg tuff tlg promote,hahaha

Izat Tarmizi said...

ni kali ketiga aku komen!hahaha,mintak abg tuff tlg promote,hahaha

CicakBiru said...

hahaha..mantop la ayat2 tu..

syud said...

hahahha..tq2 4 de tips..

eh..sapa badan taough tuu????
lawak kot rambut dia..

suh dia gunting ek..hihihi

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

heee..^^

qeef... said...

mcm anwarhadi plak ko nk bgi tips nih.. saper yg taff tu.. jgn kter ayeem plak.. hishh..

Miscellaneous Smiles said...

woo ad jugak kaki mngpu ka..

mushroom said...

haha.. demn2.. lawak seh haha

nazirulhazwan~ said...

hahaha, ramai giler kot kaki kipas abg taff sampai orang lain kene tolak tepi la.dem

ENCIK TIKUS said...

macam biasa beng beng boom pasti terlibat.. aku harap dia bacalah entry kau nie.. esoknya dia tutup blog dia.. kahkah..

buDAK keCIK said...

ak plg bnci kalu tetiba dia dtg blog ak pas2 ckp, "ai dh follow u. follow me back yea"

dh la blog dia kalerful abes plus ade lagu bum bam bum bam... haila. pehlish laa

ENCIK TIKUS said...

kau nie tak baiklah menganjing-nganjing orang.. ish3..

ENCIK TIKUS said...

kahkah,..

Rozuan Ismail said...

haha,abg bdn taff tu mesti sentap sebab ramai bodek.haha

i'm ezza haniza said...

hahahha..i tak habes2 gelak baca belog kamu ni

kail said...

jdi cam ak je.,tulis blog tah apa2..pas tu, blog bca sendiri je lah hehehe..

aina ashaari said...

betul2..lau entry syok sendiri bek tulis dlm dairy

aina ashaari said...

betul2..lau entry syok sendiri bek tulis dlm dairy

Nurul Amira said...

betul2 tu faiz ! hehehe . ala buat cter pasal sndiri lg senang , kira mcm aktiviti seharian la . klu rasa cter xbest xyah buat entry .

+d.O.Y.A.h+ said...

mantablah. hoi. jangan lupa. dlu blog kau jugak yg dia promotkan. wakakakka

ashraf said...

sedarlah pais, ko dulu pun macam tu gak. haha

kid said...

aku ingat aku nak kopi pasta semua ayat dlm blog ko pastu aku kredit kan letak muka ko kat setiap entri.boleh?

bibi bibo said...

"da mandi belom , meh aku mandikan"

aishhh , faiz faiz =="

ShafiqIzwan said...

baeekk ah tips nie. hahaha.

SyahmiFikri said...

setuju..

tapi tuh lah realiti dunia blogging sekarang =)

Affan said...

HAHAHHAAHA. cisssss

adrinaqamarina said...

hahah gambar last! :P



aku taknak kipas, nak guna econ jee~

Raden said...

yg ke 5 itu la yg paling aku perasan..ramai sgt..hehe..

Faraa Eiman's said...

no 3 tu mmg siot la , haha ;p

Yuyu Musa said...

sekian saja dari berita cilok akhbar meteroo sebijik bijik..*buat entry

ermmm...

Daus said...

Ben Ashaari.. muahahaha...!

saadon said...

i followw...

The Sharkox said...

Bila masa abang BUN SAHARI ada rambut cacak2? hahahaha

ishiko said...

bhahaa... gamba bwh tu bodek abg ben ke.. keh3x..

*arr.. sy baru dapat jejak belog ni.. -_-"

Shafiza said...

HAHAHA yang last tu sangat kenal oke.

hamzah ian said...

itu abang ben10 woi!!! gua sayam abang ben!!

visitme@FaTiN cOrNeR said...

wooaa..nice tips lah..

Amiey White said...

keh keh ekh ai suke

Namee Roslan said...

wey kelakarnyaaa.ahah.suka gila!!! :D

✿ boonga_kecik ✿ said...

klakar kot gmbr kedua haha. aku pnah update ttg shampuu dh abes kot hahaha. sbb tue xley jd blogger hbta lg nie haha


Bantal pelok aku cemburu kat...

safiah sokher said...

setuju!kekdg dorang ni berbelog bukan sbb cinta akn dunia penulisan tu sbb nak ikut trend je.thats y lah entri tak berkualiti

strawberrycincau said...

hik3. suke entri awok nih. pomot lah saye. keh3. :P

Murni Yusoff said...

Salam alaik..sokong! kualiti lg pntgkan...=)

ParkAir said...

Kah3 Ben10 alien force tu. Kalo nak wat blog personal buleh, tapi jangan la paksa2 orang folo molo blog dia. Baca sorang2 sudah!

wath said...

ko pny blog mmg sempoi. gile best. lalala~

ni kire bodek tak?

Rafidah Bakri said...

terbaik..!!! tips nombo 2 + gambar last tu memang direct kena abang tough. hahaha

aRaN said...

style

Ain Zulaikha said...

hahaha . pasti ada orang terasa.
nak kipas faiz tapit tapi susah gila.

Blog Kami said...

lekk luuu... john sebatang dulu.....

FarhaNezam said...

good tips! tiru entry ni boleh? Hehe..

cik_sna said...

pecah perut baca ni. kakakkaka

~syue~ said...

hahaha...yg last, body tough tu macam tahu je sape...hehe ^^

Hashira Yusoff said...

hahaha...best2 ^ ^
btw masa mulla2 berblogging dlu mmg suka kejar follower. tapi dulu la,..sekrg dh redha. blog utk kpuasan sndri bukn utk kjar follower. :)

TERJAH!! --> <a href="http://hashira91.blogspot.com/2011/06/lesen-kereta.html> Lesen Kereta</a>

BlosSom said...

ilmu2..;))

cik fa said...

wow...good tips...

Aqila Safuan said...

kahkahkahkahkah,

Syakir Rahman said...

hahahaha.....tips terbaek wat blogger....

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha...jadilah kipas susah mati manchester united..anda pasti puas..

! Nurida Ardy said...

abg taff berrambut cacak..

♛ Azie Azra ♛ said...

great!

yg last, tough tu ayah kite ke?? agagaga

Gadis Kecil said...

setuju dgn semua tips di atas.

kalo rajin singgah la blog yg x seberapa ni. hihi smoga dpt beri pndapat. tq :)

sabree hussin said...

aku pun tulis apa je yang aku rasakan baik.. tak follow pun apa yang blogger lain tulis

sha my heart said...

nice sharing.. blogger newbie patut tau ni..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

separuh kat sini pernah kipas abang taff, tapi semua mcm hipokrit gila..

Misz Wati said...

Slm ft. Bestla mohon share tkasih (:

back to top