Thursday, July 7, 2011

Cerpen - Aku Seekor Lembu Part 10




Lepas setengah jam, Winkie ngan memerang tu tak siap-siap lagi bergaduh... Aku pun dah naik bosan... Hebat tak hebatnya aku ni sampai bosan tu pun aku boleh naik... Tu belum lagi kalau aku naik angin... 


"Woi, lama lagi ke kau orang nak gaduh ni? Penat lah sial aku tengok", marahku kat binatang dua ekor tu...


Natang dua ekor tu tak pedulikan pun aku yang bertanya... Rasa hina gila bila tak diberi perhatian sewajarnya... Rasa nak lari peluk tiang pun ada... Dah bosan sangat, aku pun makan lah rumput-rumput tepi sungai tu sambil tengok-tengokkan diorang... Rumput-rumput kat situ semuanya menjerit ketakutan bila nampak aku datang... Bila dah kenyang, aku saja-saja pijak diorang biar mati... Seronok jugak...


"Hoi", kedengaran suara Winkie tiba-tiba...


Bila aku menoleh, aku nampak memerang tu dah terbaring kaku dengan berlumuran darah... Kat tangan Winkie ada gigi besar memerang tu... Celaka, sampai mati memerang tu dia kerjakan... Lantas aku bertepuk tangan sebagai tanda sahabat yang supportive... Winkie tersenyum puas... 


"Penatlah sial... Adoi", keluh Winkie lepas siap bergaduh...


"Macam tu pun dah penat... Patutlah cepat tewas, sampai kena tampo ngan awek sendiri... Kah3", sindirku...


"Babi", marah Winkie...


Cuaca mendung tiba-tiba... Si matahari entah pergi mana... Angin pulak dah balik kampung... Aku ngan Winkie jalan sampai kat satu simpang dekat-dekat ngan surau... Tak ramai pun manusia yang pergi kat surau tu... Ada lah belas-belas orang... Andai kata lah kat kampung ni ada Jom Heboh mau nya ribu-ribu orang datang... Bodoh punya manusia, taw nak berseronok je... Aku hanya mampu geleng kepala... 


"Kalau kat surau tu penuh ngan poster Megan Fox baru ramai orang datang gamaknya", kataku kepada Winkie...


"Tapi, aku minat Lisa Surihani lah", balas Winkie...


"Kau dah puas hidup ke woi? Lisa tu kan Faiz Tapit punya... Aku pun tak taw lah camne Lisa tu boleh tergila-gilakan sangat kat Tapit tu... Tapi, nak buat camne kan, dah jodoh diorang", balasku pula...


Winkie hanya tunduk dengan muka kecewa...


BERSAMBUNG...

29 comments:

Ayeem Jemain said...

lahanat punye lembu.

Zarip Ayman said...

winkie ganaz siot !! HAHA..!

Anonymous said...

18 SG..ni dah jadik mcm happy tree friends..ko bleh tulih buku mcm enid blyton r..ada bakat.

KiD said...

entri syok sendiri lagi.kesian winkie kena guna dialog tu.

nazrin hamzah said...

haha lisa tu aku punye lahh.. perasan lebih laa kauu

buDAK keCIK said...

sbb si tapit tu dh jampi si lisa tu. mne la si lisa x sangkut ngn si tapit tu. aiyak!

Fina Fento said...

Cehhhh..nak jugak selit Lisa Surihani dia tuuuu

budaksetan said...

khurafat cerita ni XD

C i k P i p i T e m b a m said...

HAHAHAHA ! xhbs2 lisa . ceittt

DaYaH JeLitA said...

winkie marah dia cakap babi eak? harharharhar.. apsal dia x cakap lembu ja? kihkih

khairiyah said...

cisss..tk gune punye lembu,wakakakka ;p

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

sapa faiz tapit tu weh?..aku xpuas hati asal lisa digosipkan ngan dia..haha

Raden said...

da boleh buat novel nie..tp pembace kene berumur 25 ke atas

Faraa Eiman's said...

arghh* semua men sambung2 !
berangan nak jd penulis novel ke apa ?
haha

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

mana ilangnya mei mei...hehe

Anonymous said...

aah, mane c mei mei...cengkerang die sape yg curik??

ila haliqa said...

haha..ada gak lisa.. geli gile gmbr lembu tu..

salwaismail said...

lisa jugak jadi mangsa tiap part. haha :D
nak tanya boleh? er, macam mana nak jadi blogger sejati? macam pelik je soalan kan?. hahaha :P

Nizam Ijam said...

lembu2 apa nak jadi dengan lembu nie..hehe



Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join ramai2
saya hilang bloglist sebelum nie...
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

Leya said...

kamoo creative!!

nurniyusoff said...

ahahaha

sleeping_maniac90 said...

hahah lwak..
adoi sume berebut nk lisa..
lisa da ad yusri dowh..

LeMaNtO said...

lembu kat kampong aq jauh lebih baik. Alhamdulillah syukurr~

Anonymous said...

mane part 1 ni...xsabo da la

echaRierie said...

err..Lisa lah..haha :D

Raden said...

lisa tuh kan mirip2 aku je..ngorat la aku weh

Hafizi Sakan said...

jalan2..bace jap..n follow blog nieh!!.....(http://kitamengonsi.blogspot.com/..moh singgah n follow!..hehe)

Aidalina Abdul Ghani said...

bila nk wat post bru nih .. ak lama menunggu . huha

Bieyhanny Manthorntee Iberahim said...

dah terjebak ngan drama ni la pula...ni kalah drama korea ni....hehehe...anyway baguslah camne dapat idea buat cerpen bagus & kelakar ni?????

back to top