Tuesday, July 5, 2011

Cerpen - Aku Seekor Lembu Part 9





Aku pun start karaoke... Pegang gitar dan nyanyi kuat-kuat... Mana aku dapat gitar tu tak payah lah nak cerita pasal cerita ni memang tak logik pun... 


"Cegampang lah suara kau! Hudoh beno... Lagu apa ko nyanyi ni?", pekik Winkie tak puas hati...


"Telormu di hujung tanduk ku", jawabku ringkas...


"Kumpulan mana punya lagu ni?", tanya Winkie...


"Meet Uncle Karim", balasku...


"Dah lah tu, bak sini gitar tu... Aku nak nyanyi pulak... Aku bukan apa, kalau aku ni bukan beruk, dah lama aku masuk Akademi Pantasia tu ko taw tak... Setakat nak tarik lagu Bourgainvilla tu takde hal lah", kata Winkie penuh keangkuhan...


"Fakiu", kataku kepada Winkie...


Winkie ni memang kuat berlagak, time pergi karok ngan dia kalau bukan lagu Berdua Lebih Baik takpun lagu Ada Cinta memang tak sah... Bajet mat jiwang lah kononnya... Padahal nak mengawan pun takat 2,3 minit je tahan...


Masa Winkie tengah melalak tu, tiba-tiba muncul sekor memerang hitam bergigi besar... Sekali tengok macam Bugs Bunny pun ada... Tak tahan punya pasal, aku gelak selamba je depan-depan beliau...


"Hello brader, ko nak melalak tu beragak lah sikit... Aku nak tidur lah celaka!", marah memerang tu tanpa bagi salam terlebih dahulu... 


Tanpa berkata apa-apa, Winkie terus je baling gitar tadi kat kepala memerang tu... Berdarah-darah kepala dia... Memerang tu pulak ambik batu entah dari mana dan baling tepat kat telor Winkie... Winkie menjerit kesenakan, telornya bengkak sebelah... Memerang tu terus terkam Winkie dan bermulanya adegan gaduh-gaduh macam cerita P.Ramlee dulu... Aku terduduk dan sekadar jadi penonton saja... 

BERSAMBUNG...

13 comments:

Warna Kasih said...

peh.. jiwang kemain eh? siap karoke lagu2 acha septeriasa lagI!

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

hahahaha...

Ayeem Jemain said...

Meet Uncle Karim tu aku paling suka lagu "gonjolanku"

Yuyu Musa said...

cepat la habiskan....


urghhhhhhhhhh....tapit tiput..habiskan cepat!!!!

cik athirah :) said...

besambung lgi.....

EG said...

adoyai.. bersambung lagi.

Entry terkini: Transformers 3-Dark Of The Moon: Duplicate scene?

Faraa Eiman's said...

masok menatang lain lagi =='

niena witwit said...

ADEHH . . BERSAMBUNGG....

DaYaH JeLitA said...

part 9 nie kureng cikitt jerr..cikitttt jerrrr taw...hehehehe tp aku x tahan telor bengkak sebelah...harharharhar

DaYaH JeLitA said...

part 9 nie kureng cikitt jerr..cikitttt jerrrr taw...hehehehe tp aku x tahan telor bengkak sebelah...harharharhar

Chempaka Sari said...

hahah boleh masuk majalah ujang ni.. cuma dia lucah sikit je...

buDAK keCIK said...

knapa kau duduk je? nape x tlg? takut lettew. haha

Faiz Tapit said...

jgnla tanya aku. tanya lah si maikel. hik2

back to top