Saturday, July 2, 2011

Cerpen - Aku Seekor Lembu Part 8





Dipendekkan cerita pasal aku malas nak taip panjang-panjang, Winkie pun dah kembali sihat seperti biasa setelah dirawat oleh Pantek, si babi pandai yang belajar medic... Sebagai balasan, Winkie telah menghadiahkan sekotak sabun Fruitale kepada Pantek dan kawannya si Albert... Setelah lama berkenalan dengan babi-babi tu, baru aku taw diorang tu gay... Celaka... 


"Kau amacam sekarang?", tanyaku kepada Winkie...


"Okey lah, not bad... I'm fine", balas Winkie dengan speaking-speaking, mungkin kesan dari menonton cerita mat salleh semalam... 


"Kau nak bunuh diri tu apasal? Bodoh lah kau ni", kataku, sedikit tegas...


"Hotak ko, hari tu sebenarnya aku nampak ada duit 5 hengget atas jalan, tu pasal aku nak pergi ambik... Taw-taw, dah kena langgar... It's not my fault okey", balas Winkie, speaking-speaking lagi... 


"Bangang", hanya itu sahaja yang terkeluar dari mulutku... 


Winkie menarik muka mendengarkan jawapan ku, mungkin beliau tak setuju... Aku dengan Winkie pergi lepak kat tepi sungai... Ingat nak mancing tapi si Winkie ni takut pegang cacing... Geli katanya... Aku pun malas bising-bising, lepak sesaja pun jadi lah... 


"Oi Winkie, dengar cite ko eksiden", tanya matahari secara tiba-tiba...


"Waalaikumussalam", jawab Winkie, penuh sindiran...


"Eheh... Assalamualaikum Winkie, betul ke ko eksiden?", tanya matahari dengan nada marah tak marah... 


"Yelah, nasib baik ada geng babi 2 ekor tu, kalau tak, mati katak je aku hari tu", jawab Winkie...


"Ceh, time aku bagi salam taknak jawab pulak... Dem... Ko tu beruk, nak mati katak apa nya?", sindir matahari pula... 


Muka Winkie sedikit baran, lantas dikeluarkannya sebatang rokok berjenama Winston... Dicucuhnya berkali-kali pasal angin kuat sangat... 


"Woi angin, slow-slow lah sikit!", teriak Winkie...


"Yelah, yelah... Aku nak balik kampung jap ni... Babai", jawab angin...


"Balik mana ko angin?", tanyaku kepadanya...


"Stratosphere", jawab angin dengan muka bangga...


Petang tu bosan gila... Takde mende best nak dibuat... Lama dah aku tak nampak si Mei Mei tu... Entah hidup lagi ke tidak agaknya... 




BERSAMBUNG...

18 comments:

Ayeem Jemain said...

belajar fizik sikit ini hari

Wadi AR said...

oke, sambung lagi

Blog Hangit said...

best siot cerita ni..kalo buat novel pastu buat drama, confirm meletop cam nora elena..haha

Namee Roslan said...

buat ending tragic sikit..

rara aziz said...

apahal yg pantek boleh lak blajaa medic dohh. bermaruah sangattt si pantek uhh

emy adila said...

kuat betul berimaginasi =.=

budaksetan said...

ok, makin shilake cerita kau HAHA

Cik Baju Kurung said...

haha . bile lah agaknya nak tamat citer nie .

Yuyu Musa said...

hahaha...

bila nak abis nih???sambung je..

dushhhhhhh!

Siti Mashitah Saidin said...

to be continue...

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

hhahahahah

Faraa Eiman's said...

aishhh# ble nak abes ?
bg sinopsis part last =='
haha

DaYaH JeLitA said...

adehhhh..gerammm arr cenni lepas nie aku tak nak baca arr sambungan dia...nak tunggu ko habis dulu baru baca balik semua ekekekeke

*padahal tak tahan nak baca gak :p

Faiz Tapit said...

sabo2. hahahah

yen yen said...

ending wat maikel kapel ngn pantek.. patu due2 kene langga kete.. amacam oke ?

Faiz Tapit said...

tragis gile oi. grr

detkbell said...

hahaha tiap2 kali baca cerita lembu ni.... aku rasa nak cakap kat lembu tepi jalan.... pengsan aku ku diorang balas cakap haha

Chempaka Sari said...

hahaha tak sangka saya boleh follow cerita mangkuk macam ni...nak buat macam ne dah best...

back to top