Thursday, July 21, 2011

Kekhinziran



Semenjak duduk rumah ni, selain makan, tido, dan geletetek kucing, hari-hari aku dihabiskan dengan melihat tibi… Bila sudah bosan melihat tibi, aku akan bermain game pula… Begitu lah rutin harian aku yang aku rasakan sangat bermanfaat dan penuh dengan pengisian bermakna… 

Tapi, ada something yang suka buat aku hangin satu badan… Nak hangin dua badan tak boleh pasal badan aku cuma ada satu sahaja… Ejaan nya ialah SHIT atau dalam bahasa rahsianya, CELCOM… Menatang tak guna ni dah banyak songlap kredit aku dan aku rasa macam nak marah sorang-sorang je… Tapi, bila difikirkan semula, akhirnya aku telah buat keputusan untuk marah-marah kat dalam blog dan berkongsi kemarahan aku dengan orang lain supaya aku takkan marah sorang-sorang… Kalau dikira jumlah kredit aku yang telah disonglap oleh beliau, boleh kata dah cukup nak buat beli peti ais sebijik sekali dengan ikan laga 2 ekor… 

Hari tu mak aku telah membelanja aku topap 10 hengget… Tak sampai bape jam, cek balik dah tinggal 3 hengget lebih je… Takkan lah cek balance pun kena cas sampai 6 hengget lebih ye dak? Ke hesh ai en zek ai ar betul Celcom ni kan? Grrr! Tengok, kan aku dah tulis Grrr tu, 
maknanya aku tengah marah la tu…

41 comments:

EG said...
This comment has been removed by the author.
ashraf said...

aku nmapk gmbar konek la.hahha

NurAfizahMazlan said...

celcom broadband pun budus gak -__-"

Alia Ramley said...

alah mana taw ada pakai servis mana2 ker.. CMT ke ape ker.. gi la cek kat celcom center.. =)

Ayeem Jemain said...

pasang streamyx + wifi lah woi. bulan2 90 je kot. router wifi rm100+ je.

Syira ITIK KEJ♥M said...

aku pun same weh. aritu ayah aku belanja kredit jugak rm30. baru 2 hari alih2 tinggal 3 ringgit je. padahal aku mesej lima nam kali n call sekali je. taktau can ebleh abes. dia caj gprs ke ape aku taktau.... geram sangat2. sedap2 je makan duit haram. songlap duit orang....

Syira ITIK KEJ♥M said...

aku pun same weh. aritu ayah aku belanja kredit jugak rm30. baru 2 hari alih2 tinggal 3 ringgit je. padahal aku mesej lima nam kali n call sekali je. taktau can ebleh abes. dia caj gprs ke ape aku taktau.... geram sangat2. sedap2 je makan duit haram. songlap duit orang....

gadis melayu said...

cuba check balik plan celcom.. ada silap mana2 kowt.. huhuhu..

nadia said...

betul2.. :D

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

pakai lah maxis!..haha

teciq said...

haha..sabar ye..

iefa said...

huhu.. sabo.. ade amek pape ke kt pakej clcom 2?? byk tu dy amek..

buDAK keCIK said...

ak ase ko ade langgan something kot ngn celcom. tu yg dia telan sesuka hati dia je...

..cik gugu.. said...

laaaa aq ingat aq sowg je yg kne...

aq pnh kol customer service,dy kata hp aq connect internet ble htr mms.. tp mslhnye setting hp aq same je ngan owg len.. bengong gler ah celcom ni.. da byk kdt aq dy telan.. grrrr aq mrh nih.

Affan said...

geletetek? shit . haha

Yuyu Musa said...

gunalah broadband byr bulan2..50hinggit.guna takde limit.

hohoho

Akim Kebal said...

haha, gua free ja.. tp lembab kalah sipot babi..

::contengan hati::)) said...

same lah macam rasa nak bakar bangunan celcome je grr

Natasha MDG said...

rase maxis je yg makan kredit orang. celcom pun jugak? tak pernah kena plak kalau celcom.

epalpai said...

pakai digi lah.
celcom mmg salu bt hal macam tu.
kadang2 setting kat fon tu terconnect auto utk internet, cube lah tgok balik intnet setting kat fon :)

nik lan nik mat said...

rumah ko masuk toyol kot

budaksetan said...

shilake, eh kau takde awek ke?
mejah dengan ayeem dah tak nak jadi gay dah, kau amacam?

i'm ezza haniza said...

fuhhhhhhh.....kecian die ..

Gogoreng Ada said...

Celcom dh miskin sbb byk buat konsert sini sana sinu. La ni dorg duk curik kredit topup wat byr retis#.

Cik Baju Kurung said...

haha . CELCOM memang suka makan duit orang .

NURUL NADIAH MAMAT said...

tukar la kepada Maxis...ngee....

+d.O.Y.A.h+ said...

celakakom kan.

kuikui said...

penah jd jugak,,
pastuh kol selkom tya pasai
dia kata ak guna gprs la hapa nth
ak kta aik xkan off enpon pon bley on gprs
pastuh dia kata ada on9 pki enpon,,mybe x logout ka hapa..

aku x kira dia memang mkn duit ak,,
bukan senang nk tpup 50 sekali setaun ja..

peep said...

aku pakai celcom x penah lak kene songlap duit... x perasan kott

Anonymous said...

salam
saya pun penah kene camtu
topap rm10, tetibe tinggal sikit
so, awk kene call celcom careline
nnti celcom akn gtaw caranye ok

ina said...

Celcom skang da bad service... asek tak de line je.. bongok giloss

Mohammed Faizal said...

dyorg ni kalau dah femes memang dok kikis duit orang je...cube ko pakai u-moblie or tune memang masyuk beb

Sab Buenoo said...

aku pun kena hari tu. sepuluh ringgit dia sapu tinggal 6sen je.

rupanya problem dekat setting. tenet jalan.

hOney n' cLOver said...

sabor je la..
>.<

miz rara v(",) said...

mmg!!!!

sleeping_maniac90 said...

cm tuh la cranya clcom jd kya..
songlap duit org hahahaha

sampankertas said...

emm hag ada langan SMS porn kot??bab tuhh kena tibai duit hahaha lain kali kalu ada owg hantar sms "nak tgok aksi panas sye dgn ayam sila hantarkan ON SEXAYAM ke 66221" mcm nihh jgn layan haha

Hashira Yusoff said...

aku dah lkama geram dgn celcom ni tahu..kat area aku xde line 3G. line broadband lembab gile! -___-"

-->Asal gatal aje kau beri ubat kelamin..

dyna syamsuri said...

woi tapit,,aku pernah kena mcm tuh.. kalau ko takder dapat apa2 msg tibe2 ilang kredit ko,,ko call 1111, nanti dia track dari mana yang selalu rembat duit ko,, kalau ko tau apa number yang selalu amek duit ko, ko taip STOP ALL and anta kat number yang amek duit ko tuuuuu...

Siti Mashitah Saidin said...

grrr

Anonymous said...

united kingdom dating websites http://loveepicentre.com/articles/ headlines for online dating
suggestions when dating women from cameroon [url=http://loveepicentre.com/map/]profile dating site[/url] herpes dating vancouver
erotic free registration dating site [url=http://loveepicentre.com/contact/]russian women brides dating tomsk[/url] adrian brody dating [url=http://loveepicentre.com/user/Loara/]Loara[/url] oap dating

back to top