Monday, April 18, 2011

Cerita Akak Angkat



Teringat pulak zaman sekolah dulu, zaman di mana testosteron, androgen, progesteron, dan oestrogen baru nak terembes secara produktif sekali... Tak lupa jugak si prolaktin dan juga si oksitosin... Okey fine, yang dua tu dah melalut... Kat sekolah dulu kau orang ada akak takpun abang angkat tak? 

Aku pun ada gak, tapi akak angkat jelah... Kalau laki pun nak abang-abang angkat ni memang jenis laki yang tukang usap telor jelah... Hik3... Aku ada akak angkat masa form satu dulu... Hik3... Masa tu sebelum aku pindah sekolah integrasi lagi... Akak tu form tiga... Dia siap tulis surat cakap nak jadi akak angkat aku pastu suruh kawan dia passing kat aku... Pas baca surat tu, aku pun balas lah, tulis kat kertas kaler kuning... Aku pun setuju je... Surat tu aku siap buat awan, ada bunga-bunga sikit... Pakai pen lain-lain kaler... Nak letak bedak Dashing kaler hijau tak boleh sebab bedak ada kat bilik... Masa tulis surat tu dalam kelas prep malam... 


Pas siap mengarang surat tu, aku pun pergilah kat kelas dia pastu bagi... Ketar-ketar tangan beb... Hik3... Pastu bahagialah kami sebagai adik-beradik angkat secara rasmi... Aku taktaw lah aku sebenarnya patut rasa seronok ke tak dapat akak angkat ni... Pasal aku dah ada akak kandung kat rumah... Tapi, lepas pindah sekolah dah lost contact... Sampailah sekarang ni takde sape nak angkat-angkat aku dah... Sobs3... 


Sebenarnya aku dah lupa nama dia sape... Tapi, yang aku ingat dia memang hot... Tengoklah sape yang diangkatnya jugak, ye dak?

Ni gambo Luna Maya... Saja-saja letak... 
Manalah tahu dia nak main angkat-angkat aku jugak ke... Hik3

35 comments:

yuyu lar said...

perghhhh ade akak angkat!!!perghhh!!pergggghh!!!woahhh...

ni akak angkat yg hotttt dah datang..

ngeh ngeh ngeh...

zacky ~786~ said...

mmg terangkat la kan ..` :P

Sab Buenoo said...

aku ada abang angkat. tapi sebab dia angkat member aku. dia kesian, dia angkat la aku sekali.

jengkel betul.

Faiz Tapit said...

yuyu: alah... akak angkat je, takde pape pun... heheh

zacky: taw takpe... keh3...

hanani fiee said...

dlu2 je r. tp sume xikhls.
hahahhaha.
hot akk angkt ko, abg ipr angkt ko dlm pnjara ye dak?haha

Pijisketch said...

apesal cam sedey lak bunyinyer bile hilang lost kontek

ak angkat kau jadi abg angkat nak.. t bole isap telor! HARHARHAR

NurAfizahMazlan said...

faiz... nak jadi adik angkat boleh? nanti tulis surat dlm kertas manila ek.... hahaahahahha

Dale said...

meh sini aku pulak angkat kau.

Aqila Safuan said...

saya wanita juga sebagai kakak, tak suka adik lelaki saya ade kakak angkat. dah mcm xde kakak ke kt rumah ni yg kau nk angkat2 wanita lain
. ni apesal ak tetibe je nk emo.:D

nik lan nik mat said...

acap pon ade adek angkat pompuan weyh..

misz sheyla said...

hala..zaman skolah dulu gadoh2 sebab angkat2 ni...cam ampes je...siap jeles2 bagai...

poket penuh said...

hahaahaha pen kaler2 siap ada awan XD

airazulaikha said...

perghh..mesti akak tu kurus kering sbb ko berat sgt..syik nak kena angkat jer.. heshhhh

Encik Suami said...

bab adik angkat, kakak angkat nie mmg selalu sgt zaman sekolah tue.
Terangkat la sangat kan?

jemput terjah new entry

1) (>.<) Khas Utk My Levly Princess (>.<)

ApizMabux said...

luna maya hahahaha

wath said...

aku kompem perasaan ade kakak angkat tak same cam ade kakak kandung kan. ko nk wat pe ngan kakak angkat kau tu hah.

miahahaha. kau nk jadik adik aku tak? ringan tak?

qaqa said...

amboi ayat, sapa komen boleh romen? haha ! seb baik sy bfikiran luas. kahkah, rindu nak suh org angkat2x plak? hehe tak payah la, terus cari awek kang senang. anyway, goodluck faiz tapit !

cikpia said...

aku rasa angkat mengangkat dah jadik trend kat sekolah menengah kan??? aku ada gak kakak angkat + abang angkat. cam poyo je. he he.... tapi aku still kontek ngan kakak2 angkat aku. abang2 angkat dah kawen, aku segan nak kontek..... =)

Anep said...

x payah la maen angkat2 ni. takde maknenye. heheh

hakeem kira said...

dear faiz,

aku selalu perhatikan kau dalam blog ni . dari masa kau masuk 1st year dekat ukm lg . sudikah kau jadi adik angkat aku ?

yang ikhlas
-hakeem

'sEweL sKeJap' =.='' said...

toksohh la berkakak angkat adik angkat nie...kakok ngan adik kat umoh pon xtejage..hahhaaa

ika honey bunny said...

serius weh dulu time sekolah menengah ramai gile nak amik aku jadi adik angkat. sebab aku kiyut kot. wakakakakakak *muntah*. adelah dalam 3-4 orang akak angkat aku, bukan setakat akak angkat, adik pun ade yang request nk jadik adik angkat. pelik betul aku. kat U ni takde pulekkk. sobss sobsss :(

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..gila hots ko..aku dulu ada aweks angkat.keh3

Anonymous said...

bru terperasan yg fmily binatang ko kt seblah ni respon ikot mouse kite.haha aku ketinggalan =-=

Ayeem Jemain said...

aku ada kakak angkat jugak. tp skang senyap. kakak tu yg nak berangkat sangat. aku tak minat. aku minat nak angkat dukong dia je.

mrs.nn said...

angkat mengankat..:)

MENU said...

den pun ado gok dolu-doluu

-telordibasuh- said...

hmmmm sape nak jadi adik angkat telor????ni offer ni hahahahaa

combi said...

combi xpnh berangkat2..haha

zahidah dihaz said...

macam setiap budak yang g sekolah mesti ada kakak/abang/adik angkat....hehhe



New Entry: TAMRA THE ISLAND

Az-Zahra Fauzee said...

ade gk kak angkt dulu2...
tp, skjp je pon..
huuu~
mls nk layan die.. kakak sndiri kn dh ade...

strawberrycincau said...

wahhhhh... setahu guwa lah kan, orang2 yang ada abg or kakak angkat nih org yg kategori HOT... kah3...;p

Eyra. said...

Eyra yang mengangkat, sebab diorang comel! Auuuw *duluuuuuu lahh.

♥sophie♥ said...

hahaha,, biase lah tu,, kat fb tuh,, list seboleh2 nak pnjg,, byk benor family request ! haiyooo

Hashira Yusoff said...

mak saye mrah ade abg 2 angkat ni..xde kelas katenyeww.. XD

back to top