Saturday, April 30, 2011

Mintaklah Sedekah Ngan Aku







Mende ni lah yang paling aku menyampah kalau tengah makan kat kedai mamak... Sama menyampah macam tinggal ngan makhluk yang kita benci... Tengah sedap-sedap makan, datang dua makhluk entah dari mana mintak sedekah... Ada yang jual tisu lah, kalendar lah, kismis pun ada... Nasib baik takde yang datang nak jual coli terpakai... 

Makhluk yang datang tu pulak mesti pakai spek hitam bersama dengan sorang pengiring setianya... Persoalannya, yang pakai spek hitam tu memang betul-betul buta ke? Bullshit... Kalau kat kedai mamak area Bangi (seksyen 15) ni ada 2 laki camtu... Umur dalam 20an... Tengok muka cam penyangak seluar dalam je... Pakai spek hitam jalan-jalan mintak sedekah... Jangan harap aku nak bagi satu sen pun, hatta boxer koyak aku pun aku taknak bagi gak... Nak duit pergilah buat blog, pasang Nuffnang, ye dak? Eheh

Kalau kau orang nak uji dia betul-betul buta ke tak, boleh ikut step aku:

1. Hulur duit singgit pastu acah-acah taknak bagi... 

2. Acah-acah nak tumbuk muka dia...

3. Cabut spek hitam dia pastu baling dalam sinki... Curik bawak balik pun takpe...

4. Amek garpu pastu cucuk mata dia... Pastikan dua-dua belah...

5. Sepak telor dia...

6. Simbah milo panas kat hidung dia... 

7. Letak cicak dalam seluar dia... Kalau ada tungau lagi afdhal...

8. Campak dia kat kandang beruang...

9. Suruh dia urut kita dulu...

10. Pukul je... 

P/s: Step yang aku biasa buat ialah teruskan makan, teruskan borak-borak, buat macam takde pape sampai diorang berambus sambil buat muka sedih tak dapat telan duit student... Hik3

47 comments:

Rozuan Ismail said...

memang tips yang tak boleh pakai.nak test dia buta ke x senang je. baling pen kat die kalau dia sambut tak buta le tuh

Jack said...

Dasyat cara ko bro..haha

strawberrycincau said...

errr. incik paiz btol2 penah wat ke 10 step tuh???

DiyanaMukhtar said...

yg bestnya golongan ni, dtg naik TEKSI..

peep said...

Eheh.. Kt 15 ko slalu lpk eh.. Nape x penah nmpk? Haha:)

Silent said...

hahahaaaaaaaaaa......
kat mekdi adalah biasa dihalau

erysweetie said...

huhu..td lagi best..kat mekdi.. pakcik tu kuat lagi kalau nak bekerja pun.. kenapa pilih nak mintak derma.. yg sebelum tu lagi lah cam harem, pakcik bawak moto nak mintak derma sebab takde duit..bgtau isteri sakit bla bla.. bawak moto kottt..

yuyu lar said...

mintak sedekah camni bleh jd 1 kerjaya dh..lg kaya dari keje opis berjam2..

tapi kalau dorang btul2 buta?kesian la..kalau harini bagi ikhlas singit,nnt rezki dtg beringit2 lg..

ngeh3..

tomot said...

nak mintak pendapat sikit...hari 2 ade sorg mkcik mintak 10hengget..dia ckp kalo x bg dia cucuk ngan pisau..org lain wat xtau je masa 2...xtau nak buat ape...agak2nye ape patut buat ek..

airazulaikha said...

alah...senyum je manis-manis..
senyum tu kan sedekah.. hehhe :)

Ayeem Jemain said...

haha aku baru nak buat entri ni, tp yang aku persoalkan, apa benda yang si pengiring tu buat? baik dia pergi cari keje sara si buta la bodo!

sonnet™ said...

kejam kejam
penah try buat tak? :P

Pijisketch said...

Ahaha.. kalau aku, aku bagi singgit.. tapi singgit yang dah barai..

vampire's lovex said...

hoiiii ganah gilo......






bokser koyak pon x nak bagi...gila bakhil...




bakhil tahap kritikal neh... bhahaha

Kembang Perawan 3288 said...

UKM ka. haha.. sama cam aku.. bace ni

http://kembangperawan3288.blogspot.com/2011/01/apa-akan-anda-lakukan-jika.html

rasa nak buat ape yg ko soh buat... x smpi hati

...:i'm ezza haniza:.... said...

gengster beliau nih..hahaah

aku budak baru said...

dalam 999 kot ada tunjuk pasal mintak sedekah ni. tapi tak buta la. apek tua. bila yang kepala botak (wartawan lelaki yang nama apa ntah tak ingat) tu kejar, baru gelabah apek tua jalan laju. padahal tadi jalan kemaaain slow. haish. saborr je lahh :P

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

hahahhahaa..aku penah buat dulu..upe2 nye memang bute..hahha

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

hahaha...aku penah buat tp dy btol2 lupe la bro..hahahah

D'Cako said...

Hebat gilerious tips2 ko.Kalau ade org yg brani buat mmg aku respek ah. >,<

Hansyirah Takezur said...

erk.. kalo aku consider la kot..
bg la singgit..
wat sedekah..
kalo dia tipu, dia dosa..

the GirL said...

aku tak suka keganasan...

zey said...

haih, kejam namanya tuh.

hakeem kira said...

skill melukis ko semakin improve . teruskan . nnt boleh buat komik

The Sharkox said...

kalau dah buat semua2 tu, tiba2 baru ko perasan, yang dia memang buat sungguh..amacam, best tak kena lempang dengan orang ramai time tu? haha

+d.O.Y.A.h+ said...

takpasti betul ke tak kan. uhm

wanaDluffy said...

ape salahnye sedekah sikit rezki kite.yg pnting niat kite da btul,bg pihak pngemis tu,tu die punye psl la.Allah dah kasi kite nikmat rezeki smpy kite blh mkn kt restoren,ape salahnye share rezki dgn manusia lain,x kira la ape position die,yg penting niat kite ikhlas.x pasal2 dpt pahala free.xnak ke?

Faiz Tapit said...

hik3

Amiey White said...

cara amiey senang , maaf saya xde duit kecil . saya x biasa menderma rm50 *riak betei hihihi

H A N S said...

samerla, gua mmg hangin klu org2 camni dtg time2 tgh syok mkn, mmg tbantut nafsu mkn..tp klu tgk cara mmg btul buta, raser ksian plak..klu diorg mnipu, mmg duit yg dibagi tu kamu jwbla sndiri kt akhirat!

meowwmania said...

uishh kejam..

farhana_acimek3 said...

hhuhu lwakk arr tpi kdang2 uh xsmpai aty jgkk

♥sophie♥ said...

hahahahha :P

♥sophie♥ said...

sokong ayeem ! hihi

nurr said...

kalau de org mintak ngn aku mmg aku wt xtaw jew..tp slalunye klu ngn tunang aku, mmg aku kne paksa bagi..die ckp "tu urusan org tu dgn tuhan. Yg penting kita ikhlas bg"

Tapi ade jugak yg dtg tu ckp " kak sedekah kak..xkisah berapa2 asal ikhlas tapi paling sikit 5hengget."
derma ikhlas hotak die siap de limit2.. kalau ikhlas suke ati aku la nk bg bape kan..HUh

ewanrani said...

perghhh memang terbaikla tips yang ko bagi...kadang2 aku pun x suke gak..baik sedekah kat masjid lg yakin...

entries terbaik>>>Bangunan Tenaga Solar Terbesar Didunia

LINA JALIL said...

kdg2 nk bg derma pon was-was..step tu kejam sgt..skali buta btol2 x ke naye..tapi klau pura2 buta mmg semua step tu rase nk buat :)

ApizMabux said...

kalau aku cakap aku tak mandi wajib lagi, tak dapat pahala kasi sedekah keh keh keh

Anonymous said...

dia mintak derma untuk saham kita kat akhirat..xnak bagi sebab kedeku
t ke xde duit ke apa ke, xpyhla hina..andai kata suatu hari nnt ko buta, ko mintak derma kat orang yg dah baca blog ko ni amacam? nauzubillah..

Cik Mira said...

encek anon atas ni, pandai nye becakap. maybe die tak tau kot situasi skrang macam mane. kau pegi dkt seksyen 7 shah alam tu, ko duduk je kedai tu sejam ko tgk bape kali peminta sedekah tu berulang alik datang kedai tu. nk duet, kite nak bagi makann takmo. nak duet jek.

J.Syazwana said...

sengal lah.
haha!

dott said...

uihh . menarikk :)

Anonymous said...

nak kasi derma kasi... x nak kasi pun, sedekah senyuman pun dah cukup dah. Pengemis nak tipu ka? Pengemis tu x tipu ka? itu hal die ngan Tuhan.

Pijahh' de-Arr said...

kjam siot step ko..~
hahaaaa

lilacfla said...

hulor la sekupang. dapat sedekah sekupang pun,jadilah. amalkan sunnah rasul sedekah hari2. anggap ja orang yang mai mintak sedekah tu, saja nak bukak jalan kita utk beribadat

kalau dia marah, kata "aik kata buta?"

|Silly-Willy-Sarah| said...

kt kedai mamak tu mmg bese r.. knkdg pepagi tunggu bola pon dorg dtg gak..bese kena dorg jual tissue lar.. haha.. ni pegi ameer ali blah mana neh?

Master Hacker said...

senang je aku bagi alamat orang OKU kat pengiring dia yang tak buta tu...

taw ar nak minta derma tapi allah dah bagi kudrat sedangkan yang sakit pun masih gigih untuk kerja takkan nak minta sedekah je....

p lah wat keja jangan ambil jalan mudah dengan sedut lelah letih orang dengan juz hulur tangan minta derma...

WTH...

back to top