Saturday, April 9, 2011

Pehsen Di Pesbuk


Ni baru true punya pesbuk

Dah macam-macam pehsen aku jumpa bila bukak pesbuk... Oh btw, pehsen tu fesyen ye awak-awak semua... Sekali-sekala nak jugak aku berbahasa manja-manja (satu jari sentuh bibir, tangan cakar ke dinding, kaki kuis-kuis kat lantai)... Pehsen yang paling up sekali aku tengok sekarang ni pehsen 'kbai'... Sape punya ajaran pun aku taktaw... 'Kbai' ni digunakan sewaktu romen, eh, sewaktu komen kat status kengkawan... Sikit-sikit nak kbai... Grrr


Kalau ikut ajaran si Ayap pulak, kena bagi salam sebelum kentut... Yang ni lagi satu hal, mana punya fatwa dia ambik aku pun taktaw... Padahal Bapak Pin dah takde dah... Haah yek, entah hidup lagi ke tak orang tua tu... 

Pehsen pesbuk yang lain tak lain tak bukan, makwe yang post gambo bogel banyak-banyak bagi jantan-jantan miang tak senang batang... Asal boring je, bukak baju itu bukak baju ini amek gambo guna webcam... Takde pikir panjang, terus upload... Bila ada orang komen 'cantik', jawapan yang kompem dia reply, 
"eh, takdelah... biasa-biasa jew", 
"alah, mana ada cantik pun",
 "heheh... u lagi cantiklah"
Memang fak atas dahi!

Tapi, status abang gay pun dah menular sekarang ni... Memang menakutkan... Ni adalah bukti di wall aku... 




Tapi, kalau ikut pehsen aku lagi best... Aku suka 'hi' kat status orang... Selalunya memang kosmet aku lah yang kena... Depa wat status mende lain, aku pergi hi pastu tinggalkan... Saja gurau-gurau manja... Hik3... Tapi, yang paling best kacau Naib Canselor UKM... Beliau pun selalu kena hi ngan aku... Sape suruh approve aku... Hik3... 


Nak lagi best tak? Kalau ada kengkawan buat status, pergi berbalas-balas komen ngan beliau panjang-panjang... Pastu delete semua komen kau... Biar nampak macam dia cakap sorang-sorang... Kah3... 

Aku malas cakap pasal makhluk yang main-main tag gambo duit ni... Kalau rajin nantilah aku buat entri lain... Biar kasi depa butthurt, dickhurt, pussyhurt dan macam-macam hurt yang lain... Keh2

P/s: Pakai profile pic gambo kartun laki kepiah/pompuan tudung labuh tak bermakna kau baik ye... Eh, jangan lupa jawab survey aku kat belah kanan ni taw... 

49 comments:

super-1 said...

tu sume trend...

'let's destroy all the trendy people!!!' haha

NurAfizahMazlan said...

tak boleh bla wall post lisa tu hahahahaha

Ayeem Jemain said...

ahhh kau pun nak gak sebut pussy, penis bagai. nak SEO lettew

ApizMabux said...

Wei yang Lisa bagi komen tu betul ke? HAHA.

SoLy SoLicious said...

ambbooii... berani kacau NC UKM yee...^^

+d.O.Y.A.h+ said...

pais, nok gambo tonggek satu!

meowwmania said...

huhuu...

nik lan nik mat said...

no komen...xde pesbuk

yuyu lar said...

klo pesbuk paiz tapit mencarut je kejenye.ye dok?ngeh3..


perghhh,yuyu lar tgh komen ngan farid kamil tuh...rase mcm bff dh ngn farid kamil..

ohh ayu! said...

haha.. pelix2 jew. NC UKM? wahh~ bergurau tu bermanje.. hahaha

tiyah said...

haha . layback !!

Fina Fento said...

fesbukk...sabo je la

NAJ HEBAT said...

erkk..

abam paiz kat sini ye...


hue hue hue.

WanFadhilah said...

suka gile main2 dengan Si Jongos, Keluarga Si Peah ngan Si Ali & Si Abu kat sebelah.. hahahaha..

*komen tak de kaitan* :D

Anonymous said...

haha. aku selalu nampak kau selalu komen kat status twitter tnc.kalau tnc reply, memang gempak ar. huhu.

anies anessa said...

aku suka jgk kalo komen dgn membe aku pastu delete komen aku..nmpak cam bes ja tgok dia komen sesorang2...hak3

hiro said...

hai abam, jom pergi clubbing~

Naddia said...

hi

Faiz Tapit said...

hi

umUMRA said...

hye hye..ngorat leh..hakhak...(dgn gaya (kepal penumbuk, pasang kuda2 cm gaya jacky chan..kihkih..)

Rafi Nilhan said...

budak2 pesbukers skang ni memang sengal ..
aku pon ada buat entri pasal pesbuk.. meh la baca.. :)

http://rafinilhan.blogspot.com/2011/04/masalah-di-wall-fb-kita.html

- elina - said...

kbai .

cik amar said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ko ni keje nak kelentong ornag je... lisa call aku tadi... die kate ko tipu status tu.... die cakap die kena hack..... hahahahahah,,,

(farid kamil)

~min~ said...

hahaha......skang ni kt pesbuk ada kontest pencarian awek comel dan jejaka macho,,cube ko kupas skit isu ni....

Faiz Tapit said...

taw dah... siap kena ban lagi dowh pasal aku kutuk2 diorang...
hahah... aku siap bergabung ngan budak2 sarkasis

hakeem kira said...

yang tag duit tu ada aku bg member aku baca sbb dia tag aku kat fesbook . laju2 dia remove aku as fren ha3 .

wath said...

kahkahkah. memang rasa nak lempang laju2 je tengok orang post gamba seksi2 tunjuk itu ini then bile org puji cantik..'takde la..biase je'

muntah darah wei!!!!

wath said...

kahkahkah. memang rasa nak lempang laju2 je tengok orang post gamba seksi2 tunjuk itu ini then bile org puji cantik..'takde la..biase je'

muntah darah wei!!!!

Sab Buenoo said...

ni pesen2 delete komen ni ikut shabran la ni. nakal tau.

macam celake.

lisa said...

kbai. haha memang trend sekarang. macam2.

AimiBanyakCerita said...

cool !

rj Etika said...

hahahaha.....yg delete komen tu memang kuaja sangat ye. hahaha.
boleh dicuba pakai ni. ;p

Nulia said...

eeuuuuu~~~~ ngerinya org gitu ....loya tekak ceq ni ....

biasalah facebuku , nama pun facebuku ...mcm2 boley jadi...hai.... minta dijauhkan mende camtu ... ^_^

Faiz Tapit said...

facebuku... wahahahah. name baru nih

Fyqa said...

wall post nak lisa. hahaha

strawberrycincau said...

kah3... incik stoberi penah kena ngn kwn2.. diorng komen.pastu delete.. cett.. cam org gile jdiknye ckp sorang2....T__T

Anep said...

wall post lisa tu.x leh blah.hahahaha

Faiz Tapit said...

keh3. btol la tu. tarak tipu2 nye

cikmegipama said...

pesbuk faiz tapit pakai songkok..kbai

•ѕуựнαđα• said...

hi

aRaN said...

hobi sekrg ni!!!

bedpet said...

tak suka org yg tulis kbai tu. ntah hape2 je. haish. rase mcm nak bako je. hehe

Suzy Nor Arniza said...

hapsah tu da cam member ko da..kekkeke~~

Faiz Tapit said...

heheh. member lame kot. slalu main guli dulu

budak kacamata said...

2 la pentingnyer english education..huhu..

MENU said...

layan jerk semua tu brooo...memasing ada cara sendrik...

rajin2 juga kesana yeee

http://apamenuhariini.blogspot.com

NuSaNa NoSa 91 said...

yg palig best, part delete komen sendiri la.. bestttttt~ ^_^

Anonymous said...

geng2 ustaz ustazah (student) pakat pakai dp karton. konon nmpk cam suci letuw. puitt!

back to top