Saturday, April 16, 2011

Tips Cepat Famous!




Bagi sape-sape yang baru buat blog dan nak femes cepat, bolehlah ikut langkah-langkah ini:

 Awal-awal entri lagi mesti kutuk blogger lain yang dah sememangnya femes... Oh, tak lupa juga, mention nama blogger tu sekali... Buat isu yang paling mudah dengan cara tuduh blogger yang dah femes ni sombong atau tak reti layan reader mereka... Aku jamin mesti dapat komen beratus-ratus punya... Tak percaya? Ahh, dah banyak lah yang buat camtu dan ternyata memang berjaya!

Cara ni secara halusnya mampu menaikkan blog-blog yang baru nak naik di samping menjatuhkan blog femes yang dikutuk tu... Typical Malaysian memang mudah terpengaruh dan suka percaya bulat-bulat sesuatu yang baru... Bila ada yang kononnya 'berani' menulis sesuatu yang penuh kontroversi, dia akan dianggap sebagai pencetus revolusi yang hebat dalam dunia blogging...
Yes, we live a happy life when controversies are everywhere!


Kalau nak cepat femes dan mampu menarik ribuan trafik untuk satu entri, mengaibkan blogger lain adalah satu keperluan... Keraskan hati, jelikkan minda, dan bersedia untuk menjahanamkan orang lain... Tuduh je mereka-mereka yang dah femes ni lupa daratan, berlagak, sombong dan tak perlu fikir yang mereka ni juga adalah manusia biasa yang perlu mandi, buat kerja, makan dan berak dalam kehidupan seharian... Sape suruh femes kan?

Dalam dunia blog ni, kontroversi dan trafik adalah adik-beradik... Bagai aur dengan tebing... Bagai si celake dengan si jahanam... Sekali kau buat isu yang sengaja disangkut-pautkan pada orang lain, maka cepatlah nama kau naik... Cepatlah kau femes, ye dok?

*Bagi yang masih di dalam kelembuan, tak paham apa yang aku tulis, ini semua hanyalah sarcasm semata-mata... Sape yang baru buat blog tu, please lah, jangan tunjukkan pada semua orang yang kau ni kurang kasih sayang, tak cukup perhatian orang ramai dan gila femes semata-mata... 


Butthurt enough? 
Get a life bitch! Keh3

46 comments:

Farra said...

uishh ganasnyer post ! HAHAHAHA

Cik Kamoo said...

hahaha....klu femes camnie...cepatlah jatuhnya!! lite-lite sudahlah....

Jack said...

Nak try juga la..hahaha

Admiral Hafiz said...

tips yang sangat berguna...

lps ni nk wat entry kutuk2 blog ni lak, leh?

hehe..xla..gurau je

tp mmg betul..
ada sesetengah blogger yg guna cara yg ko ckpkn ni utk femes
hmmm

Entry Terkini: Entry khas kepada calon-calon isteri...

farahbazilah said...

gile style ! betol ohh :)

Fadah said...

bro...
jom kita xchange bloglist nak x?
fadah dah add link bro kat blog lelaki...ce..ce....ushar..
xchange yea...

Kays said...

cara nak up cepat juga, ialah dengan membekap blogger femes tersebut. dengan ini orang akan fikir kita orang2 baik2, jujur dan macam guardian angel la. justeru dapat menarik sebahagian pengikut blogger femes itu untuk turut mengikut anda.

adrinaqamarina said...

staraight to ampang point terus ah!

urm, mungkin bagi diorang, dengan cara buat macam tu menampakkan diorang berani. tapi nak buat apa apa pun kena fikir juga baik buruk. tak payah la nak nampak hebat sangat dalam blog kot.

*komen ni tak panjang. phew!

Cik Pieka said...

kite na kutuk awak. lepas to bole femes kn :P

eszol raar said...

gua bersama kays!!!!

bnde mcm dia cakap lagi banyak org buat la

lg byk yg capap dlm dunia ni dgn buttlick n buttkiss drpd againts the force

eszol raar said...

gua bersama Kays!!!

org yg capap dgn buttlick n buttkiss ni lg ramai n lagi hina drpd mereka yg againts the force

again,lg hina

buDAK keCIK said...

taktik terkutuk!!

Ayeem Jemain said...

klu cemni kita batalkanlah pojek kita tu haha

+d.O.Y.A.h+ said...

heh. takpayah nk ngendeng sanattttttt dgn abg bem lah! :P

Faiz Tapit said...

woi, projek tetap projek... hahaha

abang gym ke? heheh

IQBAL ZARIN said...

kau tiru entri aku!!! demm!!!

*kontroversi x? agagagagaga

ika honey bunny said...

hai faiz! kahkah. yeah, true indeed. selalu orang yang suke kutuk blogger lain ni newbie. baru nak up lah katakan. bukan paham pon yang bloggger famous ni pun ade komitmen lain, jenuh nak melayan beribu2 followers dia. kalau ade orang yang cakap kat ko, ko sombong dan tak pernah balas komen or whatsoever, ko cakap je kat die "blogging ni hobi aku, bukan komitmen"

Faiz Tapit said...

yeahhhhhhhhh!
aku suka statement tu!!
memang hobi semate2, bukan hidup tuk blogging

shafinaz (: said...

Hahah , ini bagus :DD

strawberrycincau said...

sukak ini post... x pelu femes.. tpi mcm best jgak pemes nih.. hahaha...;p

SoLy SoLicious said...

awww.... Panas

cikpia said...

memang keji dan terkutuk nyer strategi. he he....

Umat Manusia said...

macam best je tips.nak try la.nak tengok boleh ke cepat femes..HAHAh

Aini said...

oiii tips top meletop sungguh

Anis Zaty said...

hahaha..!!kpde yang xpham n lurus bendul, mesti ikut cadangan bro..kihkihkih..!!

Anis Zaty said...

hehehe..!!kalau sesape yang xpaham & lurus bendul, mesti ikut cadangan bro...hikhikhik..!!

miwwa J said...

haiyok paiz ajar ! hahaa..kang ade yg kurang akal ikot

yuyu lar said...

hahaha..nk kutuk paiz la klo camni..

hiro said...

keh keh keh.


woii, bersegmen boleh femes juga..

kah kah kah!

Faiz Tapit said...

ko buat la segmen akal tunjang plak.. aku nak join...
kah3

Pijisketch said...

aku kutok ko boleh.. kihkih

ct awer yusoh said...

hahaha ! terbek dari ladang sawit :)

hakeem kira said...

wah tips bagus ni . next entri aku nak kutuk blog ko lah . mesti ada backup punye kan ha3

wannurfazrini said...

cec iter apa bestnya popular ? har har har!

mrs.nn said...

cmni yer...:)

Pendekar Laut said...

hahaha..mmbunuh,tapi btul,aku pun ada pkir cmni

Wanie a.k.a Wafau said...

sy siap promote blog awk lg kt blog sy..x baek woo jtuhkan org..^^

Admin said...

ikut menyimak perbincanganya ni :)
salam dari blogger mania :)
http://my-lyrics-music.blogspot.com/

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

hahah..terbaik untuk melukakan bontot mereka yang berkenaan..

atiey eusoff said...

takutnyerr post diaaa...
menikam tulang belakang...hahaha

Chempaka Sari said...

haha tau tak pe....

Chempaka Sari said...

saya pun buat untuk hobby je. Ikhlas kat diri sendiri tak pura2. Tapi terkejut ada jugak orang follow. Syukur jugak. alhamdulillah...

Chempaka Sari said...

lawak la ingatkan betul tapi rupanya perli je haha.

Chempaka Sari said...

jap comel lah hamster kau, aku bukak blog kau pun sbb nak main dgn dia hehe

anas montazeri said...

kalau mcm tuh baikaq kutuk kau je lagi senang hahahaha

Anonymous said...

fuh! best giler blog kau! sampai sefamily aku layan blog kau!

back to top