Monday, April 4, 2011

Main Titik Di Sekolah



Dulu-dulu, masa zaman sekolah kau orang pernah main titik tak? Aku tekankan di sini, main titik taw, bukan main tetek... Tak baik tulis tetek dalam blog... Nanti masuk ISA... Kah3... Main titik ni pakai buku tulis math sekolah yang petak-petak tu...



Cara main dia senang je... Cuma perlukan sebatang pen, sorang opponent dan kepala otak yang dilengkapi ngan akal... Tapi, kena pakai pen yang lain kaler... Kalau opponent pakai pen merah, kita kena pakai pen biru takpun hitam... Biar kontra... Pastu lawan lah titik tu dan kalau kau orang pandai, dapatlah kepung banyak-banyak... Sape dapat kepung paling banyak, dia lah champion... Memula lawan dalam kelas pastu kalau dah power, boleh masuk yang inter-class punya... Perghh, masyuk beb! 

Main ni takde hadiah pape pun... Kalau dapat kalahkan budak-budak pandai dalam sekolah, memang rasa agung sungguh... Macam berjaya hapal Periodic Table sekali tengok je... Keh2... 

Pernah masa kelas prep malam, aku ngan Rahimi Belalang main mende alah ni dalam kelas... Kalau tak silap, masa tu Azami Gile ngan Pian Penor jadi penonton kot... Ke Zainal Burger... Ke Syamim Ayam... Ke Muhyizz Firaun... Ke Ilbab Gemok... Aku pun dah lupa... Jangan tanya paseipa budak-budak sekolah aku banyak gelaran... Tapit pun dapat masa kat sekolah lah... Keh3... Masa tengah syok main tu, kitorang bergembira sampai tak sedar ada warden datang... Ustaz Fakhzan Zulkawi nama beliau... 

Sekali kantoi! Kau orang taw apa hukumannya? 


Ye, itulah kali pertama aku merasa sedap tak sedap nya makan kertas... 
Oh, kenangan terindah... Setakat kena rotan buntot tu, ahh, bring it on babeh, bring it on! Heheh... 

50 comments:

nik lan nik mat said...

game ni bkn name die cinonet ke?

Rozuan Ismail said...

x sporting la warden ni..main benda tu je kot kena denda..hoho

Anonymous said...

nak jadi orang pertama komen....

strawberrycincau said...

meh lawan men titik nak???? ngeh3... stoberi nih champion segale champion tau lau dlm bab maen lwn titik nih... hahaha

Mat said...

teringat masa sekolah dulu. Guwa kena denda berdiri kat luar kelas dengan cikgu pasal main benda ni. Tak sporting langsung cikgu guwa.

ashraf said...

makan kertas je apa barang! haha

Ayeem Jemain said...

best kot main menda alah ni. kadang2 sampai 2 page perginya. makan kertas ye bang? agak kepariaan di situ

Amiey White said...

best lagi men titik "LIKE" lelaki kacak dan sweet ♥

matilah kau said...

ape barang titik!!! aku men gune simbol bahasa dlm gua tuh...1 turn je 3-4 minit...kahkahkah..tipu je

sfatimahzj said...

selalu main game ni masa zaman skola~

Fazil Hamid said...

game 1 malaysia..
semue main mende yg same je kn..

Faiz Tapit said...

hahah... bgus2... barulah normal kan

afuan shah said...

huhu..sronok2...sgt sronok

Anonymous said...

saya adalah anon yang suka gigit pen... so, baru makan kertas sikit dah nak poyo2... faber castell is the best....

airazulaikha said...

main sambung sambung.. hehhe

eton said...

kalau dulu mintak mak abah beli buku matematik bangga.. anak aku pandai matamati 1 ari nanti.. ( padahal buat main buku tu.. hehehe )

Faiz Tapit said...

oww... sambung2 ye

hakeem kira said...

kehkehkeh . tu belom suh telan rokok lagi .

jaaFahiza said...

main gak kekadang.tp asyik kalah maa..hohoi..

adrinaqamarina said...

makan kertas? biar betik.

rasa tu ag oke daripada kena gosok gg guna berus gg yang dikongsi sampai 20 orang. argh!

penah main time sekolahh rendah dulu. time kat maktab, takde geng dah.

jom, bila3 kte lawan! haha

Anonymous said...

ni dah kali ke 3 aku komen... walaupun aku guna nama anon, tapi aku tau die kenal aku... sdih aku... sekarang aku dah tau mcm ne perasaan berkawan dengan artis.... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...i sebenarnye sensitif....

+d.O.Y.A.h+ said...

tawla bontot tebal. nak suh bring it on bring it on ye. suh kak lut rotan nak?

manggosteen said...

huh..aku dulu kira champion gak la kat skolah..kekekek

Faiz Tapit said...

hazmi, aku taw tu kau... cilake...
hahaha

Sab Buenoo said...

ouh menan ni. aku paling suka. tapi aku main kat umah je. dengan kakak ngan adik laki aku. aku yg salu menang. hahaha. >:)

pingu_kecik said...

dulu2, kalo aku kalah maen kepung2 ni, aku akn emo! dahlah kalah ngan adek aku pulak tuu..tercabar kot kalah ngan budak kecik! isk isk..

yuyu lar said...

main sos lg best la...SOS!!!..hahaha

yuyu lar said...

main sos lg best la...SOS!!!..hahaha

Muhamad Zaki Zafir said...

slain wt main bnde ni, buku mat kotak kecik tu pun member aku buat lorek2 jadi rupa digimon.

lisa said...

makan kertas? ada rasa budu tak? haha

Faiz Tapit said...

ade sikit2... sedap... hehe

zatyfeena said...

hahahah.
cyan kau kene ngan ustaz fakhzan..
mase tuu dye belom kawen kutt..
skang dah baek sikit..
:)

aRaN said...

aku tak suka men titik2 ni.xpandai.aku suka men tetek ayap hahhaah

Nerzhul said...

penah main masa trial pmr..waktu rehat antara dua subjek...bukan nak baca buku..hahaa

Jeely jelly said...

haha.. ade main jugak bnda nie..
makan kertas ?peh ! terbaek lah warden ! :)

qaqa said...

rasa pokok ke kertas tu hahaha

buDAK keCIK said...

kahkah. lawak giler

mkn kertas ade rasa ape?? rasa manis ke, masam ke, pahit ke. ce cite. ce cite

Faiz Tapit said...

rasa die rahsia... try sndri lah.. hahah

cikbunga said...

ktorg maen zero point jer kt dpn kelas hehe..da maser terluang main batu seremban xpun main lingo. pergh patut r terer math hehe

Faiz Tapit said...

hah? zero point tu cane plak?

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..mainan feveret dulu2..xpun main sos..

Faiz Tapit said...

sos aku kurg berminat. haha
ni lg best

yan_n.i.m said...

hahaha. dengar cite u. fakhzan daa baek giler skunk. sx jd warden daa. haha..

maen titik nih ad dua jenis, satu makan dalam, satu makan luar jek! haha

♥suNa husNa♥ said...

wah...kenangan betul ar..:P

adrinaqamarina said...

zero point tu yang main lompat2 getah tu. haha

*terbaca komen then teringat nak komen lagi :P

Faiz Tapit said...

hah? cane plak lompat2 getah? grrr

yaya_flanella said...

kat game komputer version lama2 ade game ni. hee

anyss said...

da telan ketas tuu mesti makin terror main titik2 ni kan? mesti champion kan??? HAHA

Anonymous said...

fakhzan zulkawi? kamu ni budak skolah sbpik ke.. hahaha :D

Faiz Tapit said...

yup. btol lah tu

back to top