Wednesday, January 12, 2011

Alasan, Alasan & Alasan


Skang ni dah jarang aku update blog... Banyak faktor yang menyumbang sebenarnya... Bukannya saja-saja... 

Tiap kali dah nak tulis entri baru, ada je notification kat pesbuk... Idea yang dah datang memancut-mancut tetiba tak jadi memancut... Ibarat sperma dengan berudu; sperma tak tersenyawa, berudu tak jadi katak... 
Eh, apa kaitannya? Ahh... Mamposlah... 


Kadang-kala aku mengalami mood swing... Walaupun jari je yang berdarah, emosi pun mampu terganggu... Lelaki yang sensitif adalah lelaki yang tidak cepat tewas, baik di katil mahupun di parking kereta... 



Skang aku join banyak aktiviti kolej... So, meeting yang seperti takkan berkesudahan... Urrghhh...


Internet kat bilik aku macam sperma tak cukup nutrient... Tak mampu berenang-renang bebas, tak mampu mencari ovum yang satu, tak mampu membawa kromosom yang betul... Nak download pape pun susah... Damn! 


Kadang-kala, virus dan bakteria di bilik aku lebih banyak dari nota yang aku salin di kuliah... Mulalah gedik-gedik nak demam, nak sesema, nak sakit itu, nak sakit ini... Bila dah sakit, mulalah nak meminta simpati murahan kat pesbuk, dengan harapan kawan-kawan alam maya akan beri nasihat dan motivasi secara percuma tanpa perlu buat sebarang appoinment terlebih dahulu... Kah3...


Kadang-kala, aku selalu gaduh ngan makwe... Apa-apa yang boleh digaduhkan, mesti kena gaduh... Apa-apa pun, aku tetap sayang beliau... Ngeh3... Aku dah belikan marshmellow tuk dia... Oh, sweet nya aku ni... 


Kadang-kala, nafsu makan aku lagi kuat dari nafsu jantanku... Aku makan banyak-banyak dengan harapan idea menulis entri akan muncul tetiba... Malangnya, idea aku selalu datang time dalam jamban je... 


Assignment aku selalu bertimbun-timbun... Sampai nak kelip mata pun pikir 2,3 kali dulu... 


Sem ni credit hour aku 27 je... Aku takdelah busy mana pun kan... Kelas pun dari pukul 8 pagi sampai 7 malam je... Alah, sikit jela tu... 


Tapi secara jujurnya, aku jarang update blog pasal malas... Thats it... 

44 comments:

dayah SnoW Heuka said...

g joging pakai suar girl generation hahah sgt seksi.. menarik ;)))

New Entry "im ugly n im proud. enough!! "

EIGHT IS SAMANIAH said...

aku suka tang dapat idea tulis entry dalam jamban..nak lak time berak..hahaha..vongok ohh~

EIGHT IS SAMANIAH said...

aku suka tang dapat idea tulis entry dalam jamban..nak lak time berak..hahaha..vongok ohh~

si pendek dan moody said...

nyahahaha same lahh , malas jugak nak update blog . pendek kata semua benda macam ada aje halangan nya heheh

Amiey White said...

last tu betul3 jujur hahaha

H A N S said...

hahahaha..main point hanya MALAS, tp nk citer hbis smua kuar..hahah..

daylachan said...

hehe suka entry lukis2..sy pon ade gk.jom tgk sy punye plak;)

zAty si gAdis riAng !! said...

haha. sbr la faiz. :P
byk oh jam krdit korang @_@
xpe, good luck !

cik miera said...

owh sweet nye beli marshmellow..hik2

punye la banyak alasan..padahal malas je..huhu

LiLohOnEy said...

haha~

lukisan tu cantik wlpn mls :p

sis shuhada said...

Wahh gil0 banyak alasan ko!
tp yg last tu mmg salute ah.. syabas!

jom ke THE SOMEL LOMELS pulak..
terkentut dalam lif?

DaK CoMoT said...

elok ar tuh...haha mengaku jugak...

Tuan Din said...

Kau boleh delet tak Dialog Kartun yang pertama tu!!! hampeh betul!!!
hahahaha

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

hahaha.. ada2 saja kamu ne.. =))

mimizuzuhaha said...

ubat malas adalah rajin.
kalau malas makan ubat.
tetaplah malas jugak

ieMa ackLes said...

beku otak kelas dr 8am-7pm..

PUteri said...

gila byk credit hour ko pai 27...ish!!

NURUL NADIA ROSLAN said...

seluar girl generation kotttt, rugi tu! hahaha

atie said...

27 xbusy?hebat2..kalau saya dulu 21 dah mls2

fiq said...

hehe.. kelakar la citer guna kartun. best =D

apice@dunia baru said...

mantap geng...

Panglima Arep said...

haha...
aku nk jogging dgn ko lah
hak hak hak...

NurAfizahMazlan said...

ni mesti type mase tunggu abg hatta mlm semalam. hahaha

hakeem kira said...

kan senang kalo ko cakap malas je . tak yah membebel panjang . haha

Si DauN CeRi said...

eceh.. punye banyak crite die.. main point yg las je eh? hahahaaa
nice entry though~

+d.O.Y.A.h+ said...

arrr. sweet ank mak!

lavender harum wangi said...

hahaha, cegampang alasan kemain banyak tapi yg sebenau nye maleh~ :D

six.september =_= said...

haaaa

kan bagus mengaku..haha

nabiha said...

27? biar betul.. normally dak ukm bukn 21 - 23 cdt hour je ke?

im 4th year. akaun

Faiz Tapit said...

hahah... tu la hebatnya food sc...

miZz iNtaN (^ ~ ,) said...

jadual kelas kau sama la dgn aku, kita hebat. yeahhh ~~ -____-

Azie Azra said...

mau marshmellow juga.muahaha :p

diamuslima said...

malas2 pun ni dok dpt 1 entry baru gak.. hehehe

AIMAN said...

hang kena relax bro.. idea mai dalam toilet pon boley.. heh

AIMAN said...

hang kena relax bro.. idea mai dalam toilet pon boley.. heh

- Fie YusuF - said...

hahahaha..malas nak komen.. tpi anta komen gak :)

Amanie Ashraff said...

tetap suke kartun2 tu :p

misz sheyla said...

holoh...hakhakhak..lawak tol r katon ko....

susu said...

ukm ka?kolej ne??

Chaa Meimei said...

hahaha best baca post nih ^__^ tergelak abis

Sery Suryani said...

tergelak-gelak baca entry nie..
mmg lawak..
sampai roomate aku usha slack kat aku..
hahaha..

The Real Nurna Azrin (^_^)v said...

klakar

LINA JALIL said...

kau ada makwe? kah3..x citer pung

Ayeem Jemain said...

Aku pun dah start malas

back to top