Friday, January 21, 2011

Internet Takde Konektion


Agak menyakitkan hati bila di hari cuti internet takde... Sepanjang satu hari ni aku berhempas-pulas mencari secebis gelombang internet... Dapat dalam 10 minit kemudian takde semula... Rasa nak taip 'babi' je kat sini... Serius aku tension... Sebenarnya banyak gila idea aku nak tulis entri baru tadi... 
Tapi, sume nya dah lari ntah ke mana... Ada yang lari pergi kedai, ada yang pergi skodeng amoi dan ada jugak yang pergi urut... 


Dah la satu bar je pastu ada plak lambang JPJ sekali... Taktaw la pulak kalau nak online pun kena wat test JPJ dulu... Kalau tak dapat markah 42/50 ke atas tak boleh online satu sem terus... Gila! 


Nak beli berukband dah la tak mampu... Kalau lah boleh online pakai beruk hidup je, dah lama budak UKM kaya-raya pasal UKM ni memang 
kaya-raya ngan beruk... Yang macam beruk pun banyak gak... 
Nak lagi best, kumpul beruk banyak-banyak pastu buatkan satu band...
 Jadilah berukband... Lawak tak? Lawak kan... Har3... 


Bila dah tension mula lah nak maki hamun, sumpah seranah, bunuh semut, pijak siput, carut-marut, caci maki, kencing berdiri, lajukan kipas, hentak keyboard, tak lipat selimut, conteng pintu, cukur misai tak rata, marah kat lalat dan tak pergi jogging petang-petang... Bila tak jogging, mulalah rasa tak taff je satu hari... Arrghh!! 


Ni lah bayangan dalam pale otak aku dari pagi tadi... Grrr!!



Tapi, sape kata takde internet takde kebaikan? Kah3... 

Moral of the entry: Entahlah... 


P/s: Ni kosmet aku, Intan... 
Jangan lupa wish besday kat dia okeh...  

Hepi besday Intan! Yang ke-36 kot? Kah3...

30 comments:

nazalya said...

haha..
kesian..
mati kutu takde tenet..

URY said...

Adusss kesiannyaa...
Happy birthday intan.

ashraf said...

intan dah tua :)

kina said...

hahaha...tekentot2 dah gelak ni.

Amiey White said...

BERUK pun lembab.

btw Happy Birthday intan , she cute :)

Mr. Swift said...

Haha, ke 36?
gosh nampak mude je!



Psst! : Baby Comel The Bob Marley Type!
Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!
Psst! : Lelaki Bersuara Emas Jadi MrBean!

+d.O.Y.A.h+ said...

tua jugfa intan ya :P

FaZira HaLiM said...

same lah aku! dah 2 hari aku xonline. terus study biomet. HA HA

Tuan Din said...

Hepi besday Intan! Yang ke-36 kot? Kah3...

cik miera said...

hepi bday intan..kih3..

lawak lak yg pasal beruk tu.haha

Nana Deen said...

' Rasa nak taip 'babi' je kat sini '

Dah taip dah pun , HAHA ;D

Miecyber said...

Internet kat Malaysia memang slow..

Iran haramkan penjualan hadiah Valentine Day

Hidayah Hanif said...

wild boar?????????????????????????????????

Si DauN CeRi said...

har har har
memang lawak entri ni.. rasa nak gelak sampai hosmet dtg bg pelempang. hehe

hepi busday intan~

Nulia said...

Loh ..ciannya ... habis seranah .... he3

~eZmALiZa~ said...

jgn kata UKM je tenet ngok ngek..unimap pon same jer...ish!

annur said...

ohho. kat burhan takyah cakap la. memg lembap pnya wifi.

mr.k_boy said...

alololo...kesiannya...ermmm....
dah penat2 taip...pastu hilang gitu aje...
klo gitu, better ko tulis dulu entry tu kat dlm Ms Word... pastu, nt klo dah ada connection baru paste kat sana... x la penat taip balik3... tips jgk la...hik3

i-vip said...

ak da wish dah! heeeeeeeeee ^^

/Dayah/nurul/dayak said...

Hepi besday Intan! intan pny blog mna..

NurAfizahMazlan said...

tgok tajuk pon aku dah gelak. hahaha bodo

sfatimahzj said...

tol3..ada benefit law takde internet..kalau x, dok ngadap je

anamizu said...

ade hikmah tu tenet takleh konek!! hahaha

recent post : |ikan unik|

NAZRUL AZAT said...

heheee... kiut entri ;-)

N U R U L said...

UKM jaring memang lembap! very dissapointing! argghh! ;(

puterydaisy said...

gilos . bapak lawak enrty kali nyh. :P

miZz iNtaN (^ ~ ,) said...

HAHAHAHAHA! bodoh jep, HAHAHA

mamagorjes said...

berukband hang la..
kahkahkah

Faiz Tapit said...

keh3... takde berukband pn... sobs3

akira said...

hahaha..lawak berokband memang terbaik... ala..amik basic je berukband je.. bape je sebulan..dari idea pegi kekedai bagai tu~ jenuh nak panggil suh balik umah..haha..

anyway..ilike your blog~
anneyeong

back to top