Sunday, January 2, 2011

Diari Seorang Gadis Bernama Lisa Surihani



20 Mac 2011

- Hari ni aku bangun awal sikit sebab ada shooting kat Seremban... Malas giler lah... Tengok-tengok abang Paiz dah pergi kerja dah... Semenjak naik pangkat ni rajin betul dia bangun awal pagi... Harap-harap dia tak lupa sarapan... Kerja baik-baik bang... =p


- Jalan jam tadi... Penat tol shooting arini... Farid Kamil cuba-cuba nak ngorat aku tadi... Jangan harap aku nak layan... Tapi, the best part is, balik dari shooting tadi abang Paiz belikan aku jam baru! Sius besh... Tengok-tengok cam brand Rolex, tapi rupanya Kulup... Aku tak pernah dengar pun brand ni tapi aku hepi sesangat sebab abang Paiz yang bagi... Dia kata bukannya dia kedekut, cuma stok tu je yang tinggal... 
Anyway, luv u muchuk!! Thanx taw! 


21 Mac 2011


- Hari ni aku takde shooting, so duk umah jer la... Aku tengok-tengok album lama kitorang... Masa tu abang Paiz ni taff lagi... Skang ni makin buncit plak... Hihi... Harap abang jangan baca diari lalink ni taw... =p


- Arini aku masak ayam merah ngan sayur kacang botol... Tu memang peberet abang Paiz... Tiap kali kalau aku masak camtu mesti dia makan banyak-banyak... Then, dia akan pandang mata aku and says "I love u lalink" 
Abang memang sweet sangat taw!


- Prepare tok big party tomorrow... Esok besday abang Paiz! Ingat nak wat surprise sikit tuk dia... Heheh... 

22 Mac 2011


- Hari ni aku wat-wat biasa je ngan abang Paiz... Bila dia dah pergi kerja, aku & my fren sibuk prepare for the party... Abang Paiz cam kecewa je muka dia tadi... Maybe dia ingat aku lupa besday dia kot... Takdelah bang, lalink takan lupanya! Hehe... 


- Best gila party tadi! Abang Paiz sampai menangis coz hepi sangat... Misi aku berjaya! Aku bagi laptop tuk besday present dia... Aku taw dia suka tulis blog... Dia hepi giler tadi, dah dapat laptop tu terus je dia install game... Macam budak-budak! =)


- Dah nantok la pulak... Abang Paiz dah tertidow pun... Comel betul muka dia time tidow... Hihi... 
Orait, stat esok aku dah makin busy... Maybe aku dah takde masa nak tulis diari lagi... Goodnite!



66 comments:

Jebat Malaya said...

heh... amatlah perasan entri ini... Mac 2011 pulaktuh... haizzz..

Rozuan Ismail said...

wah..sejak bila lisa surihani jadi bini ko ni..hehe..pandai ko wat citer kan..hehe

Nina Juliana said...

gelak guling2 baca N3 ni.. creative tuuu..

ashraf said...

kimak la!!! hahahhaha

DeE YaNa said...

ahhahha:P..bongek la paiz!!~~..abg konon!!..eeeuuwww!!..haha:P.nice22

miss miera said...

pasangan bahagia yawww !!!
ngee ~.~

anum farida said...

sengal! aku yg pompuan nie pon abses lisa,nak2 ko yg laki kn..hohohooh

diamuslima said...

klu la lisa baca ape la perasaan dia kan2... hehehe

si suraya said...

haha semoga hajat anda untuk mendapat lisa surihani tercapai. huhu
dapat lisa surirumah pun ok jugak. haha

zey said...

the reason why entri ni ditulis sebab nak kasi taw tarikh 22 mac tu,,tak gitu? =pp

Syira ITIK KEJ♥M said...

korang dah lama berumahtangga, bila lagi nak timang baby?

saye sepet said...

punyelah sengal lah,,,,,,ayo.,,,,igt ko cilok diari dy,,huh,,,,pelik gak rpenye prasan aje lbih,,,btw...hahah,,,,tlompat2 aku gelak

-iEkA DaRLink- said...

hahha. tak abes2 lisa surihani.

MAKCEK bukan NENEK said...

*muntah muntah

ntah bila nak dapat baby nih ? . x puas lagi ke berdua .heheh

Wahida Nasution Thakhrim said...

best sangat!! nanti suruh lisa tulis lagi yea..

buDAK keCIK said...

walaweysz... angan2 ko sgt mantap.

truskan angan2 anda ea. mne taw nnti cik lisa surihani ade terbaca blog ko, bley trus anta org suruh pinang ko~!

ngeh3

Nabilah Zainal said...

ok. noted. 22 Mac. nak laptop ape der? XD

DuniakuAbstrak said...

adesss.....hahaha

ika honey bunny said...

YA ALLAHHHHH!!!! sampah sengalllll.
ahahahaha. almost shit my pants. gahahahahaha

AwiEn said...

haha. seronok! :D

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

entri ko mmg macam gampang.. berdekah aku ketawa.. angan tak sudah ni..

airaniez wirdani said...

Lisa ni tulis diari ke tulis novel?knp tia2 haribulan ada nm *paiz* tu?tukarla nm lain..=P

tim said...

diari dari masa depan ker...?hahahaha

Bob Merley said...

sakit perut aku aku baca! nasib baik ade pil Chi Kit Tack Aun. huahuhaua

ieMa ackLes said...

haha perasan jek..
nak suruh orang ingat besday die la 2...

Faraa Cullen XD said...

mngelabah !
dlm mmpi la lisa wat ko cm 2..
cm siot jep..
q ta ley byangkan lisa gelak gler vavi bce entry nieyh..
kahkah :P

nerves said...

awww...
suwitt la abg paizzz


cam haram...

haha

bukan photographer said...

lisa..kembalilah ke pangkuanku...wuwuwwu

yan_n.i.m said...

sweet nyer diari lisa nih..muahahha

meeranamera said...

eh, bday 22 mac eak???? beday meera 21 mac... grrrrr!

Hfz A. said...

kau punya fantasi memang champion.

NurAfizahMazlan said...

hahak bengong punye emejinasi

Tuan Din said...

"Paiz! Paiz!.. Bangun... Tak elok tido magrib2 nie.. nanti mimpi bukan2..."
heheeh

azie5ouh!8 said...

LMAO tym bace entry nie...perasan x habis2..XD

the GirL said...

bro, ni impian ko ke??? hahaha
LMAO.. ahahahaha

Matt Fauzy said...

cam sial diari dongengan dan karut marut ko nie faiz..

ameto primero augusto said...

auwww! hahaha, lucu gila ah!
hahaha

murnimahyum said...

lisa masak sedap x? :p

Faiz Tapit said...

mesti ah!!
heheh

.:padie_eyla:. said...

haha. cpt22 laa pinang lisa tuh!!!

Amiey White said...

1,2,3,4,5,6,7,8,9.....

PERASAN....itu saja...huh~
hahaha

+d.O.Y.A.h+ said...

overrrr! hhaha

menusuk hati said...

sematlah kau...napa x letak disember 2011 terus..hahaha

atie said...

nape org laki suka lisa surihani???..aku xkenal pun yg mana satu die ni..hehe

H A N S said...

hahahaha..poyos!!

~aku boy~ said...

hahaha...lawak la...
mcm betol jer...

akudansesuatu said...

klakar seyh!!ko sy nk igtkan bfday ko kan??hehe,...aku suke coz bfday kite sma...(^_^)

Noname said...

terbaek la angan2 ko! kalo jd kenyataan, jmput aku skali! :D

@Fr!^n@ said...

futuristic sangat awak ni.. ngaaa :P

Muhamad Zaki Zafir said...

bahaha..siap msk skali tuu :D nice entry! ;)

Alynn Notnot said...

pergh!

haha!

22mac beday lu ke?

sama dgn mak gua.

tahniah.

hahaha.

lisa surihani ni azam taon ni ke?

ngahahaha~

Novelgurl said...

hahha..pe kes la ni.

tentang dhila... said...

mesti mahal harga jam tu kan? heheh

asmaqhusna said...

poyoz jew...kalau akak pelakon tu bace, kompem termuntah dia...har3

Miecyber said...

Kelakornyer...


Tips sebelum melancong

maCy said...

perasan~ huhu

farhana_acimek3 said...

sooo kreatiff..funny gituu~~huhu
Blog SaYa~~

Eira DeAiNrIaA said...

--' haha --'

alinlon said...

haha sempat ag tulih gini XD

lan cute said...

sape komen boleh romen dengan????heheh

haqimi zulkefli said...

haha aku rasa ko mental lah faiz! isk2.. berangan byk sgt. mungkin boleh kawen trus! :P

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

grr...lu bikin waaa panas..haha

zeez said...

menitis air mata baca diari lisa.mengelembulah!

kyrel said...

haha creat diari lisa surihani rajin plak.. bila nk tulis diari sndri MALAS...

zul said...

Kongsikan Pengalaman Indah anda bersama Biskut Julie's di Blog Anda :] MAKLUMAT PERTANDINGAN SINI

lynndamya said...

hadoilah hai, cam harraammmm hahaha

back to top