Tuesday, January 18, 2011

Cara Hilangkan Mengantuk Dalam Kuliah



1. Kunyah chewing gum pastu letak kat kerusi kawan-kawan...


2. Ikat tali kasut kawan yang tidow kat meja atau kasut kawan yang lain... 


3. Skodeng amoi-amoi yang cun... Kalau takde, skodeng diri sendiri je... 


4. Cabut bulu kaki banyak-banyak pastu kira jumlahnya...


5. Cabut kasut kawan pastu baling depan lecturer... Kalau lecturer marah, cakap kat dia yang tadi tu hanya latihan firedrill... 


6. Hidu gam... 


7. Kalau lecturer tanya ada soalan ke tak, angkat tangan dan ajak dia pergi tengok wayang...


8. Buat-buat mengamuk sakan... Kalau lecturer tanya kenapa, jawab je nampak kuman kat atas meja... 


9. Buat muka marah pastu tenung muka lecturer lama-lama sambil genggam pembaris... 


10. Curik dompet kawan dan gelakkan I.C mereka...


11. Cepatkan jam dalam dewan kuliah...


12. Ambik 2 bijik botol dan ketuk kuat-kuat... Cakap kat lecturer Safee Sali ada kat belakang whiteboard... 


13. Lari keliling kuliah sambil bukak baju dan sangkut selipar kat tangan... 


14. Kumpul batu-batu kecik dan baling kat budak pompuan yang pakai tudung pelik-pelik... 


15. Lagakan kawan-kawan sampai mereka gaduh... Bila dah gaduh, rakam dan upload ke facebook...


16. Geledah beg budak-budak pompuan dan curik pad mereka... 


17. Bila kelas tengah senyap, main mercun pastu salahkan lecturer...


18. Bila kelas dah nak abes, puji lecturer tu cantik atau hensem berkali-kali... 


19. Kumpul air dalam baldi dan simbah kat depan kelas... Bagi alasan tu untuk padamkan api kejahatan... 


20. Pergi kelas pakai kain kapan dan duduk sebelah lecturer...


21. Bila dah abes satu bab, jerit "goooolllll!!!"... Lakukan sampai kelas tamat... 


22. Kalau lecturer bagi assignment banyak-banyak, mintak tambah lagi...


23. Ajak kawan-kawan main batu seremban dalam kuliah... 


24. Kalau lecturer tu laki, cakap kat dia zip terbukak... Cakap banyak kali...


25. Jual popcorn dalam kelas... 


26. Miskol nombor lecturer banyak-banyak kali... 


27. Masuk dalam kuliah dan bagitaw ada pak gad tengah clamp kereta lecturer... 


28. Pergi kuliah pakai towel je... Bawak syampu sekali... 


29. Edarkan poster Dr. Rozmey dalam kuliah...


30. Kalau dah ngantok sangat, tidow jelah... 



58 comments:

cik_paan said...

kne ade jugak dr. rozmey tu...hahahahahha

aku suke no 20.

DeE YaNa said...

ahhaha..kalo OBH berani pulak ko wat bnde22 nih..huh..td ktrg kne mrh sbb duduk belakng..

eastzatul hidayah said...

kahkahkah...gelak guling2 dh nie woiiii..aku suke norr baca blog nie and tunggu update dia..

eastzatul hidayah said...

kahkahkah...gelak guling2 dh nie woiiii..aku suke norr baca blog nie and tunggu update dia..

eastzatul hidayah said...

kahkahkah...gelak guling2 dh nie woiiii..aku suke norr baca blog nie and tunggu update dia..

Syafiq Rosli said...

aiyak..penuh list tuh..haha

cik-terompah said...

byk dajal member je.. baik ko tido je klu ngantuk...

Si DauN CeRi said...

9, 10, 12, 19.. loike! hahahahhhaaa

part dr rozmey mmg tabole blah betul.

dulu kat skola slalu je pas2 ic membe pastu gelak2..mcm nak nanges muke sengsorang..heh2

yg last tu la yg plg aman..inshaAllah..plg koman pon kene suh bangun/ lecturer panggil nama kan..

iwan_dextrous said...

hhahah..terbek...tpi perlu sentiasa berwaspada..hahaha

rossoneri said...

kalau nobita dia kira taik idung

analia buyani said...

hahahaa...klu camni, memang ilang la ngantok tu..hak3

iqbalhakimi said...

haha..kebetulan aku skang selalu ngantuk dalam kelas..

mendatak hijau said...

korek hidung..wohhh peberet KAWAN aku..hahhaha

/Dayah/nurul/dayak said...

sume tapenah buat kecuali yg last skali jea wajib tidur kalo dah ngantuk sgt~ thanks for good tips T_t

aBidaH said...

haha..klkar tol lah..

ika~~ said...

HAHAHAHA!
kalo my students wat camni..mmg sewel lah aku seminggu lagi!

cik baya said...

haha..lawak2..
;p

sis shuhada said...

aku dulu suka sepah pensel case, kemas balik, sepah, kemas balik, sepah, kemas balik.. sampai...

eh, dh abes class eyyy?

chittysarah said...

agagagaga
leh cube nie!!

buDAK keCIK said...

kahkahkah

okeyh. nnti ak try yg lari keliling kuliah sambil bukak baju dan sangkut selipar kt tgn. wahaha

hakeem kira said...

kalo aku tido kat bilik terus

pingu_kecik said...

aku paling sula no 10..
keh keh keh..

CIK CIRA said...

haha...ajaran sesat ni..^_^

NURUL NADIA ROSLAN said...

hahahahahha yang miskol num lecturer tu aku salu buat.

Eira said...
This comment has been removed by the author.
✿...fazilahpajil...✿ said...

incik faiz buat la entry pasal nak ilangkan ngantok mase stdy lak pasni..hehe
asal stdy je buku yang bace tuannye..^_^

the GirL said...

bulu kaki tak banyak, kalo nak cabut bulu idong bleh tak???
hahaha

10jarijemari said...

haha....ada gak y penah aku wat...cepatkan jam kelas...haha

Sery Suryani said...

lawak3..

azie5ouh!8 said...

kalo students buat camni mmg sah lecturer x masok kelas dan xde la mood ngantok sbb mmg dah p tdo lam bilik..
tips yg mmg x bleh blah!!XD

Yellow LEOpard said...

aku rase cara paling senang number 30 tuh..yg lain tuh senang jugak, untuk sape2 yg suke buat onar...har3

Yellow LEOpard said...

aku rase cara paling senang number 30 tuh..yg lain tuh senang jugak, untuk sape2 yg suke buat onar...har3

unieMARKS :) said...

ahhaa , yg last skali tuh best . jomm tidor dlam kelas :)

+d.O.Y.A.h+ said...

wooo. nk curikk pad amoiiii

-QinaSha Hudson- said...

hahaha. tegelak sowang2 kina depan leppy ni

-QinaSha Hudson- said...

hahaha. tegelak sowang2 kina depan leppy ni

KELI OH KELI said...

ha ha ha...lawak gila!!!

cik izah said...

paling best edar poster dr.rozmey.. xbleyh pergi btol laa..

Panglima Arep said...

aduhh.... smlm aku tertido dlm kelas, pg td bru bgn...

Lovely Bella said...

hahahaa (leh gelak je)

Aqila Safuan said...

HA HA HA. siot sakan jek.

nohfee said...

wahahah, kalau aku buat cm ni, sure kena tendang pas tu. lwk doeeee!

yuyu said...

kah kah kah..lawak seyh..

ameto primero augusto said...

haha, terbaik ah tuan punya blog.

gelak sakan baca benda alah ni.
huihuihui!!

raziellia said...

bhahahahaha...
tak larat nak gelak...
kuikuikui.. :)

Rozuan Ismail said...

kami selalu usha lecturer tgh ngajar..kalau hensem,mesti jerit2 haha,,tak gitu rafie..hehe

CikFarra said...

penah buat yg no 9 tu...
hahaha!!
memang bengang ngn lecturer sebenarnye time tuh...
=)

alinlon said...

hahaha mmg ngantok sgt ar uh :D

farahin :) said...

i pena buat mcm num 2,
masa form 1. ikat tali beg dekat kerusi, when dorg bangun, dgn kerusi terangkat . nakal betul masa tu =P
n num 11 pun pernah, tp kantoii r.
my teachr x caye, ye la dia kan punctual n 4 de first time org ckp dia lmbt. so that dia tgk jam dia plus dkt henfon lg. lastly, ktorg kne lah dgr ceramah. hampeh betul

aL-kiSah Se0rAng BelLa said...

haha..memang terbaik.bole la aplikasi kan nanti.confirm kena buang dari u or kena hamun ngn lec sampai pekak.

elyrashid said...

huh... yg miskol no lecturer berkali-kali tu leh pakai..

yg lain... ko buat la sorang2 faiz..ngek

mamagorjes said...

ok skarang memang perut aku da saket gile layankan entry kau ni..
kah kah kah

WAHiDA MUSS said...

ahahahhaha..terguling2 cam tenggiling aku gelakkan entry ni..bengong gila..bg aku share ehh bro..tq..

WAHiDA MUSS said...

ahahahhaa..teguling2 cam tenggiling aku gelakkn entry ni..lawak gila. bg aku share ehh bro..hahah...tq

WAHiDA MUSS said...

ahahahaha..teguling2 cam tenggiling aku gelakkan entry ni..gila lawak. bg aku share ehh bro..tq

Anonymous said...

Awat ko xsuruh owg bace blog ko je??
Terbaik...!!
27...paling style!!

nacha kusOd said...

takder kdt nak miskol lec lah , hihik .. slu gak terfocus kat lam klas .. smpai mimpi ..hihik dalah dok dpn skali lorhh (maluuu)

Saddila said...

kakakakkaka . semua haremm

:)

back to top