Tuesday, January 25, 2011

Fakta-Fakta Yang Gila




1. Semut yang hilang sebelah kakinya mampu berjalan di atas air selama 5 minit...


2. Pada zaman dahulu, bekas pensel lebih dikenali sebagai kotak tulis....


3. Keyboard yang diguna pakai sehingga sekarang adalah hasil ciptaan seorang kanak-kanak berusia 14 tahun...


4. Serbuk minuman Milo dahulunya adalah serbuk belerang yang telah diubahsuai...


5. Selimut dicipta apabila seorang doktor di England mati akibat kesejukan...


6. Kuasa elektrik mula terhasil setelah Thomas Edison terkena renjatan elektrik sehingga pitam...


7. Epal yang terjatuh di kepala Isaac Newton kini disimpan di salah sebuah muzium di Brazil...


8. Dahulunya kertas dicipta menggunakan kain sutera...


9. Ulat gonggok tidur hanya 17 kali setahun...


10. Siamang akan bertindak ganas apabila ternampak manusia yang berbadan besar...


11. Wanita di Eropah tidur dengan hanya memakai cawat besi pada abad 
ke-16... 


12. Botol plastik dicipta terlebih dahulu sebelum kerusi elektrik yang berfungsi untuk membunuh pesalah-pesalah jenayah berat...


13. Tidak memotong kuku merupakan jenayah berat di China pada zaman Dinasti Mung...


14. Pengasas Coca-cola dan Pepsi merupakan kawan rapat ketika di sekolah tinggi... 


15. Bill Gates tidak pernah bermain game 'Pinball'...




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Mesti ada yang rasa kagum dan terkejut ngan sume fakta ni... Sebenarnya sume ni aku reka semata-mata je... Kah... Kah... Kah... Loser! 
Kau orang pikir aku ni rajin sangat nak carik fakta-fakta cenggini? 


44 comments:

A.S.T.I.N.A said...

huu janganlah pagi2 baca mende begini... rosak minda saya..

adrinaqamarina said...

cheh!

eh tapi seresly, kalau ada epal tu, nak tengok jugak.

ashraf said...

cilake kau bitch

intannazirajalil said...

hehehehehe...
sabau jek la...



http://injalil.blogspot.com/

Novelgurl said...

Assalamualaikum

Aishh..excited nk bace..hua2 ..tertipu den.

Mr. Swift said...

Haha, patutlah aku macam nak terkencing bace info-info BEST tadi. Muahaha.



Psst! : No Feeling, Tak Ada Perasaan? 7Eleven Ting-tong
Psst! : Kalau Nak Buang Perkataan Tu Boleh?
Psst! : Setiausaha Memang Senang Nak Sebut Tapi Kalau

Anonymous said...

Gila kuang asam ko ni!!

Cik Moon said...

haha..pagi2 bleh wat otak cikmoon jadi senget..

Amiey White said...

fakta : faiz memang ska kenakan orang =.="

Enny Bluetory said...

mongok punyer fakta.

Daniela said...

rajin ko auta hahahaahaha

cik-terompah said...

siot la ko ni.. aku mati2 percaya .. ko ni kan!!! hangin!!
kahakahkahaa

Azie Azra said...

haha.lawak pagi.yg isaac newton xle bla.bgus !

Aeron Yon said...

gila la fakta kau.sikit lagi aku nak gile. nsib bek x gile. HAHAHA.

atie said...

herm..menarik ye kalau betul~hohohoh

H A N S said...

hahaha..dah hagak da bende2 ni smua auta..hahaha..

Anonymous said...

cisssss..!!!

c. Han said...

hebat gitu bole terpikir nak wat fictional fact ni...semat abis~~~

Encik Tikus said...

kau pernah kena tumbok tak ?

hakeem kira said...

cibai

dyna syamsuri said...

chettt!
kuang asam,,mati2 aku ingat betol

eicahaha said...

DAMN!!!
aq caye kowt...

IQBAL ZARIN said...

memg vavi. hahaha

nur dhiya' aida said...

cait! semangat je caye =.=

SoutulMujahid said...

ceh... baru aku nak komen... ada beberapa 'fakta' yg bercanggah dgn maklumat sebenar

rupe2nya auta je -.-"

wath said...

wahahahha. gile aku da pecaye da. bab siamang tu tak tahan. kakak aku selalu panggil aku siamang sebab name aku hampir sama. [aku pn tak tau part mane yg same]

cik baya said...

sabar jelah..ingat btol..da la loading lmbat.grr..

Anip™ said...

gile punyer fakta. hehehe


BLOG GEMPAKZ SIOT

Hannah Johary said...

Hahaha! Baca dengan khusyuk muka berkerut2.

Ciss. :P

+d.O.Y.A.h+ said...

mak dah eksaited part wanita eropah tuhss -___-

zAty si gAdis riAng !! said...

babon laa





:0

NURUL NADIA ROSLAN said...

kesian kat bill gate wehhh. hahaha

cik mas said...

siot je an ko..ye ye je aq bce..knon2 bley ar nk share ngan kengkawn..ciss!

em said...

aku dah pike dari tadi lagi skemanya budak ni hehe slmt dak

Amanie Ashraff said...

cisskek basi btol la. aku bwu nk tnye psl epal tu kot :|

freakystar said...

aku mangsa kebodohan mempercayai entri ini kerana lepas baca terus cerita fakta2 di atas dengan rakan sebelah. bila skrol ke bawah, rupa2nya dusta belaka. terima kaseh, encik woot2.

.:padie_eyla:. said...

haha. aku pon macam nak caye je an. hak3

Anonymous said...

fakta yg 1st tu boleh dipercayai sbb encik paiz ni kn ske menyeksa semut.. mesti dy dh wt xperiment ni..haha

yanshumill said...

nasib baik awal2 dah tanamkan niat jgn caye fakta faiz . fuhh =,="

Si DauN CeRi said...

ceyt. tertipu hidup2 pada mulenye. merasa loser. T_T

haqimi zulkefli said...

pun boleh kan . =_=''
layan kan je lah bro . haha best2. :)

budak kampus said...

haharemm..rembu betui..

aku chokot said...

laa , hampeh btol ! aku pnye eksaited share fakta tu ngn member alih2 ko temberang . sabo je laa ! -__-


*psst ! btw, i'm your new follower. hebat blog ko . keep it up bro ! :)

anak dara kedah said...

hehehe...kelakar la awak nie....

back to top