Thursday, December 9, 2010

Diari Seorang Suami



Hari ini hujan... Cuaca sangat sejuk sejak awal pagi ... Aku bingkas bangun dan terus melipat selimutku... Aku melihat jam di dinding... 9.30 gamaknya, tidurku memang lena selepas Subuh... Lantas aku meluru ke meja makan... Tapi yang ada di meja hanyalah meja... Disebabkan lapar, aku makan jelah roti yang sudah pun berkulat 3 hari...  

Di luar masih hujan... Sesekali terdengar sayup-sayup bunyi motor lalu lalang... Semua pokok dan rumput basah... Aku merenung kosong entah ke mana... Macam-macam yang aku renungkan... Dari masalah pergolakan Korea, Dr Khir Toyo didakwa, sampailah kepada percaturan yang akan Sir Alex Ferguson gunakan untuk menjuarai liga musim ini... 


Entah kenapa jiwaku terasa kosong sekarang ini... Hendak makan, sudah kenyang, hendak mandi, sejuk pula, hendak berak, tak terasa... Aku mengambil handsetku... Tiada missed call, tiada mesej... Aku hampa... 

Oh Lisa Surihani, lekaslah pulang ke pangkuan suamimu ini... 
Daku berjanji tidak akan menengkingmu seperti semalam lagi... 

24 comments:

caera puttih said...

siannye~ kene tinggal lisa surihani ye..tu la...HAHAHAHHA

miss miera said...

lowh...bini majuk ek??
hahahhaha

si suraya said...

hahahaha sumpah lawakkkk !
peh mcm ahli politik siap pk maslh khir toyo tu. gila lah. huhu

zacky ~786~ said...

tak hbis x2 ngn lisa suriani ..~
die tu awek aku der.. cantekk ckit.. hahaa

TWEETY BERT said...

hahahahahha tumpang gelak jer hahaha

Dean winchester II said...

lamanya lisa kau pegi shooting. sedap je lepak ngn aku HEHE

syeraRAWRR said...

poyoo. haha

zAty si gAdis riAng !! said...

haha. mengong ko faiz! hahaha

Luffy said...

nahareyyy...

Nyssa Nuar said...

haha...mmg lisa x blik da tuh...

+d.O.Y.A.h+ said...

ahahah. nak ke pangkuan suami jugak :P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hahahak!
x abis dgn lisa..

Faiz Tapit said...

op kos la mak... hahhaha

mR.sYaH said...

hahah.. lisa tgh sibuk tu... heheh...

adik ooyah said...

haha!!sapa suroh tengking lisa??
tgk die dtg ke pngkuan aku nih..haha

*Cekgu ima* said...

lisa balik ari ni bang... hahahaha

Anonymous said...

Terima kasih untuk ini post.Admiring indah waktu dan usaha yang Anda lakukan ke dalam blog Anda dan informasi rinci yang Anda tawarkan.

Aida Suraya said...

ingatkan betul2 da ada bini~:)

yanshumill said...

hampeh .. :D

myssmie said...

hahahaha..... sgt sengal!

Aisyah AR said...

ye lah...ye lah...nnt aku pujuk si lisa tu balik...dia ada ngan aku ni...haih....

chittysarah said...

cet~~
xpasal..
cian bersabar lah ye~~

dyna syamsuri said...

perasan!

Why Farouk said...

pais gilo!
hahahaha

back to top